Daisypath Anniversary tickers

29 September 2008

= SaLam dRi PeRaNtauAn =

Posted by rAtu saLju™ at Monday, September 29, 2008 4 comments Links to this post
bismillahirrahmanirrahim...

....Assalamualaikum wbkth...

2 all 0f my fwen++kipas-ssh-mati++pengunjung bl0g cumil ni...i would like 2 wish u all "salam lebaran eid mubarak"..sem0ga lebaran kali ini dpt merapatkn ukhuwh ssama kita, dan tradisi knjung mngnjung di teruskan..jgn d0k depan tibi je smbil mkn biskut cornflakes!

Cet Ratu akn balik ke sg buluh [umah mak mentua] umah makcik dimana 0pah daku tggal di situ...erm..daku still single ea..n0 gossip please!...lalalal~erm,flight ratu dri zimbabwe ke sg buluh pada pkul 6.30 pagi ni.Jdi sy akn menulis seringks nye..

Erm,antara ucpan laen..kpada sahabat,rakan taulan,pengunjung blog,mamak maidin dn makcik kamdar di penang dn seluruh Malaysia serta x lupa pkcik jual karpet..daku ingn membaris menyusun sepuluh jari,memohon ampun dn maaf zahir dn batin...andai ada yg kata2 yg mengguris lubuk hati,[lubuk sungai kita pi mancing daaa]..mintak halal semuanya..k0t2 la ade terceduk maklumat tnpa kebenaran...adehhh

Kepda cet neo....bila mkn lemang[i x suke ketupat] tu...ingt2 la daku di perantauan..klu dpat duet raya tu jgn lupa bhgian daku separuh dri itu..daku phm andai dirimu malu nk bagi,daku cume teruja menerima..ahaks!...

Sehingga jmpa lagi!...selamat berhari raya semua...

28 September 2008

:: sEkAdAr pEntaS dUnIA ::

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, September 28, 2008 8 comments Links to this post
bismillahirrahmanirrahim...

....Assalamualaikum wbkth...

prolog
alhamdulillah,dah msuk hari yg ke 28 kita berpuasa di bulan ummat lagi berkah ini.Terimas buat pengunjung setia neo,ibnmasir,zara...n bla...bla...[nama xdpt di sebut disni].Dlm bulan ni sy jrg nk berceloteh sgt,kerna tekenang kan kesedihan meninggalkan Ramdhan al-Mubarak yg sy syg..tercari2 rencana bru,akhirnya sy melihat ssuatu yg leh diketngahkn..lets check it 0ut babe!...

rencana 1
"Dalam hidup,terkadang kita lebih banyak mendapatkan apa yang tidak kita inginkan. Dan ketika kita mendapatkan apa yang kita inginkan,akhirnya kita tahu bahawa yang kita inginkan terkadang tidak dapat membuat hidup kita menjadi lebih bahagia."

Terdiam sejenak membaca rencana di ats,dlm putaran hidup seumpama roda. Mmg sy akui kdgkala @ mgkin slalunya[tnpa sedar],apa yg sy dapat x sama seprti yg sy rencana. Allah maha mengetahui rahsia dlm rhsia setiap hambaNya.Cuma,adakah kita sbagai hambaNya,bersyukur & redha dgn ketentuan yg telah diberikan kepda kita.

Umpama sebuah skrip yg perlu di baca utk di lakonkan,perjalann kita di ats muka bumi ini sbnarnya ats kehendak dn jalan cerita yg telah ditentukan di Loh Mahfuz. Kita sbgai wtak yg akn melakonkan wtak msg2,malaikat dan iblis sebagai krew yg mmbisikkn wtak ke arah kejayaan @ kehancuran. Terkdang kita lali dlm wtak yg mengikut arahan pengarah [Allah yg Esa],terkadang kita alpa.Kita terleka dgn pentas yg palsu keindahannya.

Pabila tiba hari penerimaan anugerah,kenpa mesti kita mnyesal? tdak melakonkn wtak dgn berkesan.Pabila telah dibentangkan kedahsyatan neraka dn keindhan maha indah jannah brulah semua menunduk kesal.Perlukah penyesalan pabila kita telah di akhir perjalann mnuju kehidupan yg abadi?perlukah?..Ampun ya Allah. Sesungghnya hambaMu ini sering terleka,terlalai,mengingkari arahan Mu,menafikan takdirMu..

Semoga pengakhiran hidup kami di pentas Mu ini sebagai 'husnul khatimah'.Mengucp kalimah di akhir kalam dgn smpurna wlw di goda dngn byangn palsu jannah di akhir nafas.Dan semoga,pabila di uji di alam kubur,kami dpt mnjawab dgn tenang dn amaln2 sedekah & al-quran kmi mnjadi peneman di tempat yg gelap lgi sunyi.

Ssungghnya...terimalah taubat kami,kasihanilah kami yg sering terlupa ini ya Allah.Sesungghnya hidayahMu amat berharga dri seisi dunia,campakkn lah sedikit hidayahMu itu kepada kmi.Semoga mnjadi petunjuk agar kmi ttp berada dlm landasn kebenaran dn kemahuanMu,insyallah.Amin...


epilog
Dihujung2 Ramadhan,ingn ku terus merafak sembah pda yg Esa.Terus memohon ampun dn rahmat agar kehidupan ini dlm redha Ilahi selalu.Kepada teman2,ampun dn maaf andai terkasar bicara...

27 September 2008

" aRigAto G0zaImasu "

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, September 27, 2008 0 comments Links to this post
bismillahirrahmanirrahim...

....Assalamualaikum wbkth sumer...

Ekceli..bnyk benda daku ingn share bersama,nmun mgkin ini adelah p0st ke-3 last @ mgkin juga ke-2 lst tdak memungkinkn daku berceloteh pnjg..sbelum daku terbang balek kmpung..di sni daku hnya mhu mnggntungkn kad2 rya yg tlh slmat daku trima dr posmen maya...<---masyeh daun ubi posmen!



daku ingin mengucapkan terima kaseh yg x terhingga~

26 September 2008

- KaD raYa unTuK anDa -

Posted by rAtu saLju™ at Friday, September 26, 2008 6 comments Links to this post
bismillahirrahmanirrahim...

...Assalamualaikum wbtkh...

Taun ni agak meriah pda sy ngn kad raya,slain kad rya dri ank2 murid..rkan2 frwenster n bloggers p0n sudi mmberi kad kpada sy..waaaa....terharu
:blush: antara kad yg cet ratu dpt dri cet yumi,encet jackster,cet zara,dan juga cet kacipo.cet ne0 anta kat posmen zimbabwe..sbb tu kad beliau lmbat smpai...muahaha

Terimas...sume..
:anongnangyari:.di kesempatan ni gak..ratu nk ucap salam lebaran..maaf zahir dn batin..:puppyeyes:

kpada:lamagawa:-neo-chokilala-kacipo-zara-apple-ibnmasir-fizz-ezany-dato g-vujie-yumi-rufai-luth textile-mHarisuddin-madu lebah-jackster-nazra~jgn memalu amik kad raya dri ratu!

Ni la kad yg x seberapa dri ratu untuk sume..:woooh:
kad raya la

klu ade sape2 yg nk k0men..buleh sje...sehingga jmpe lagi di laen siaran..lalalla~.

25 September 2008

>> aLL aB0uT 'EiD FitRy' <<

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, September 25, 2008 14 comments Links to this post
bismillahirahmanirrahim....

emo....Assalamualaikum wbkth...emo

prolog
mata daku kembali ngantuk emo.seusai menunaikan wktu subuh..daku melayari internet,di langit mega sudh terdngar bunyik mercun yg amat bingit..[pepagi dh maen mercun bebudak ni,haissshhh].emo...daku x mo guna smily 'minimo' yg agk cutesss..daku mngunakan org lidi [cam zmn knk2 ribena]..emo

catatan 3
Sy dpt kad rye dri cit Yumix..emo.masyeh daun ubi,es0k2 leh bgi lagi.[nnti sy letak k!]..ekeke,di blog sy,sengaja sy letak lagu 'suasana hari raya' elina ratu feat anuar zain.emo..Sengaja sy ingn dpatkan mo0d raye yg dh di kambus tanah smasa kejadian tnh runtuh highland tower sedikit msa dlu [cte tu dh lme kan?]..adehhh.

catatan 4
Sy ingt nk beli bju nnti la,xpon beli je kaen pas rye bru buat emo.Bju kurung sy pon x luak dek panas.cewaahh!umah lak,perncngn awl nk cat,tpi budget dh tergelincir cam ketapi di india tergelincir aritu,s0 x jadi le plak.emo.adehh.kurang lagi mud raye.d0wn 25%..muahaha<--cam diskaun lak..

catatan 5
Skang ni cte sal kmpung,sy x balek ke johor maupon stay kat penang ni,tpi kn pi KL lak,raye kat sna..uwaaaa..emo.hatiku x sanggup,KL klu tme rya sure leh tdo ats jln..adehhh..sy mahukan suasna desa tercinta!.yeah..[ratu sdikit emo]..<---cam nk wat piket je emo..raya yg kian x terasa..nnti klu dh kawen agaknya mkin x rase kot nk raya..muahaha..

epilog
Mataku dh x tertahan emo,daku ingn menarik bntal busuk dn 'mr rabit',tpi daku ingin ke kdai sebentar,kanselkan peng'order'an santan pda pgi ini.After dat,daku akn men'sleep'kan diri emo..sehingga berjmpa lagi sume.

p/s-marilah beramai2 meninggalkan komen anda kepada entri ini.emo


24 September 2008

~ Ramdhan Yg Kian Mengundur Diri ~

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, September 24, 2008 7 comments Links to this post
bismillahirrahmanirrahim....

....Assalamualaikum wbkth....

Alhamdulillah...dlm sedar dan x,dah 24 hari umat Islam berpuasa
:minimo_03:... x kira di mna l0kasi anda berada,hatta di uganda skali p0n bila sudah smpai syrat baligh le tu maka wjib ke ats kmu berpuasa...jgn d0k cri jln p0nteng!:minimo_32:

Sna sni mcm pesta lak plak mkin hari nk dekat raya..sy tg0k org mkin suke plak:minimo_18:..erm,xde la pelik mne.. tpi x slh nk suke tpi kta sharusnya ada rasa sedih la..:minimo_29:Ramadhan akn meninggalkan kita untuk taun ni.dh x kan ada lagi Ramadhan 2008,klu ada hari yg sje2 di'ponteng'kan amatlah rugi,xde dh hari tu lgi utk dignti buat slama2nya...klu x sempat utk puasa tahun dpn lgi cmne?:minimo_25:..saspennye daku mmbawa t0pik ini.waaaaaaaaaaa.....sy berd0a agar Allah msih mmberikan kesempatan bgi sy dn anda juga untuk berpuasa lagi pda tahun depan..Insyallah..aminn:minimo_12:..

Erm,cte sket la sal raya..:minimo_02:<---ilustrasi di sebelah x de kaitan sme ada yg bru jtuh pokok @ terjun sungai....sy x rase nk raye..serius!..bukan men2..taun ni sy rase nk smbung sebulan lagi berpuasa,mcm x puas lak nk puasa..selain takut x dpt merasai nikmat kemanisan Ramadhan al-mubarak...:minimo_14:..sy x bape sht di penghujung2 puasa ni,mcm taun lepas,demam n batuk sy melarat smpai 1 syawal!xdpt merasa rendang umi:minimo_29:..byngkanla,1 sywl,org len mkn rndang kita mkn sup dging..huhu..xpe..Alhamdulillah.bygkan org len yg lgi ssh life nya!..xde ape nk mkn di pagi syawl:minimo_23:..ssungguhnye,kesulitan yg sy alami hnya 1/4 dri ape yg mereka rse..<---stail rncngn 'bersamamu'..tu le,lenkali mujahadah sket..hehehe.alhamdulillah la,buln pose ni sy dpt bertadarus dn khtam quran bersama ank2 murid,seronok jga..+ dpt lak ajar iqra' skali..ckup rse bertuah dn hepy bulan pose ni,slain tu gak..bulan puasa ni sy balik umah awl!:minimo_16:..hehehe [tu sbb sy nk smbng sbulan lagi bulan puasa].erm...xde la..yg last tu smpingn je..x pk sgt pon.
Rata2 sy pi tgok kat msjid & surau ade wat sumbngn untuk ank2 yatim dn org miskin
:minimo_27:..erm,sy x dpt ke ha?..wlw sy mukan ank ytim n alhmdulillah xde la dikategorikan miskin,<---camni x le trime ea? .:minimo_09:daku hnya mmpu mngintai dri jauh mereka2 itu mnrima sumbngn dn mg'hepy'kan diri mereka..ape la perasaan mereka kan?xde mak ayah sjak kecil,dibesarkan oleh org lain,then terpksa survive lak ngan dunia luar yg mencbar:minimo_25: <---ni untuk warga kurang berkmampuan..seharusnya kita selalu kn bersyukur.!.ni lagi mau lwn mak ayah!..eshhh...sunggh kurang s0pan ank2 zman skang:minimo_24:...

Erm..daku x tau nk 'ending'kan mcmmna entri kali ini..daku cuma ingn berpesan agr,j0m maen mercun!..erk! silap nshat lak dah
:minimo_20:.ekeke..erm,dh nk ending puasa ni,rjin2 la bgun wat tahajud n hajat.mntak kat Allah hajat kita.daku tmtkan dengn noktah!

p/s-renung2kan dan selamat beramal!:minimo_30:

23 September 2008

~ NeXt aWarD f0R miSz RatU....yEaH!!! ~

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, September 23, 2008 9 comments Links to this post
..bismillahirrahmanirrahim...

Assalamualaikum wbkth...

prolog

Sesudah subuh daku menaip... ayat skema...erm,daku melihat ada topik yg perlu daku ketengahkan...daku ingn mmberitahu semua makhluk di planet bumi dan khasnya di planet plutoria..
:minimo_18:.daku ingin semua turut teruja dgn apa yg bkl ku bagi tahu seketika kemudian...[bunyik cam saspen]...mmg niatku mahu men'saspen'kan kucin2 dirumah,juga ayam2 katik serta ayam bateri di kampung mau pn diladang...hayati penuh syahdu kisahku di bawah......

catatan 1
u guys!!!...sy dpat award lagikkkkkkkk!!...<--- ckp cam dri ats gunung kinabalu... ekceli,nk di jadikan cte..sy pi la jln2 menyepikan diri wat sketika,then blik2 umah belambak k0men2 n ayat2 mengayat kat b0x cumel dlm bl0g...slh s0rgnye cik adeq ni..pstu dh wat sesi s0al knl dn s0al siast...[siast lagik] adehh la.. sy kan spy leman..upsss terlebey sudah..makanya cik tersebut mmbagi tahu yg ade hadiah menanti sy....

catatan 2
tadaaaaaaaaa!...ni la award nye...cantikkan?..muahahah...ayat cambest!..nway,masyeh la kpda sume kipas-susah-mati Ratu Salju yg ssh2
mngundi dlm paper nanyang siang pau dan malayam...lenkali undi lagi yer..


Award- bunga2 cinta


Awardsss... ratu seksi..lalala

catatan 3
s0..ala guys..xkan la sy xnak bagi award ni kan?..sure la nk share..sharing is l0ving...lalala..after keadaan stage ambik award td berhenti bergegar,sy telah men'decide' untk bg kat...
1- cik satria ne0 [awrd lme p0n x tempek lagi] cessss
2- nazra...[penyampai awrd kat sy aritu..] ekekek
3- kak rufai tercayunk..

epilog
daku kembali menatap kabus di luar jendela,menatap penuh syahdu...uwekkk...<---ayt skema seh!..muahaha...kpda ne0..jgn lupe amik awrk k0...jgn d0k dalih lagi...kpada incik ibn masir..teruskan meny0kong...lalala~kang nagis k0 pjuk ne0...tetttt..skandel2...panas2...zasssss...layan!...

p/s- masyeh sume...

21 September 2008

+ kEmbaLi LagI di SisIMu.... +

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, September 21, 2008 0 comments Links to this post
....bismillahirrahmanirrahim.....

Assalamualaikum wbtkh...

Ape kabar u guys sume????....s0rry la a bit menyepikan diri yg sudah sedia sepi ini...muahahah <--- ayt x leh blah!...well,ni skang ratu p0n ngah demam..dh 2 ari,s0 d0akan la sy sehat ea...tpi sy sekali2 x m0 amik ubat tme siang...nak p0se gak!...heheheh<----semangat ratu b0leh..lalalal~

Bukak2 inb0x je..mak aih!,67 msj yg belum dibace.... ramai jugak ea peminat anta msj...ekekek...perasan plak cik ratu ni...<---ni iklan bagi enterprem...lalala~

Erm..skng ratu nk cte bab sk0lah dlu..lme x apdate sure k0rg rindu nk tau sal bebudak nkal+cumel kat sk0la ratu kan?...eleh...memalu lak nk ngaku...xpe2..ratu paham...muhahaha..erm..mggu depan..iaitu es0k la kan?..ank2 kecik ratu akn stat bercuti untuk raya..yeye raye!..erk...sape yg hepy ni?[garu kepala]...muahaha...cik ratu x cuti la..cik ratu kn wat kertas kije untuk lawatan smbil blajau..adehhh..maka bertungkus lumus la ratu stat es0k menaip di pejabat...huhuhu

0k...letak tepi dlu hal2 tu...adehhh...erm...ratu akn stat bercuti raye pada 26hb 9.<---highligh besau2 tu...cesss.4 ari b4 burfday my bel0ved umi...tpi mybe blik kampung sg buluh kampung ke?..uauauau ari ahad k0t...c0z nk soping kat TAR ngn my busyuk adik n ain..erm..mud raya dimanakah kau?...nape la taun ni x rase nk raye..knpa?..knapa? cesssssss,mcm lagu sazzy lak! ..adehhh...nape ntah..

Erm...smpai sni la dlu k0t...b4 tu..masyeh untuk sume fan2 ratu yg sudi s0kong dri tengah dn pintu msuk wlaup0n terpksa di s0al siast 0leh spy leman..siapakah spy leman?...adehhh la...s0 u guys...kita stop sni dlu ea...ratu nk pi wat kueh..lalalla~...taking care!

p/s-jgn terpedaya ngn unsur2 tajuk diats ea...ekekeke

12 September 2008

= MuD baru...! yeaH!! =

Posted by rAtu saLju™ at Friday, September 12, 2008 7 comments Links to this post
..bismillahirrahmanirrahim..

Assalamualaikum semua...

arini sy a bit n l0t tired...camne tu??? adehh la,ntah la...perancngan semalam yg sy nk pi jln2 pagi ni pon x dpt..adehhh....sengalnye!

Mlm ni rse nk pi td0 awl,tpi x le plak...adehhhh...ampeh nyor!..sy nk cte sket la lawatan sambil belaja sy ke tdika ex sy ngaja dlu...well..ternmpak la aquarium yg amat @ayukchanteq n cumel..muahhah,tetibe dtg idea yg x disangka2...@lovenk beli akuarium!!!

Perghhhh!...sikejap je sy transf0rm mud@gatau!..arghhh lntak la...jnji sy leh hepy..skng ni sy cube hepykan diri sy seadanya...s0,sy ade perancngan!..tpi xle gtaw umi n ayah dlu..nti sure kn bising..lalalal~..es0k sy nk serbey aquarium yg kicik n cumel...then nk beli ikan kecik2 pelangi<----sy pggei pelangi sbb dia kalerful...well...

Erm...untuk merealisasikan impian ratu! yeah@sombong!<---rncngn impian illyana je???..sy akn pi pet sh0p es0k,insyallah..yeah...seakan ikan2 itu menari di mataku...erk..menari???mcmna ea?muahahaha...

Okla kwn2@sinchan...sme2 la kita weit n c...lalala~

p/s-h0pe kucin2 ratu x gagau tangan msuk akuarium n telan ikan2 tu...adussss~@nyerah

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez