Daisypath Anniversary tickers

31 December 2008

Memori 2008 Kini Menutup Tirainya...

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, December 31, 2008 10 comments Links to this post


Assalamualaikum wbkth...

Tirai penamat segala suka duka 2008 bakal berakhir dan permulaan sang suria 2009 bkl mnjelma. Bagaimana azam yg anda sematkan pd tahun 2008,adakah semuanya telah tercapai? separa tercapai? atau mngkin tiada harapan langsung untk t'capai? Pada sy,sy rs hnya secebis angan2 yg sy catatkan dlm diary yg telah mncapai.Msih jauh lagi perncgn yg sy atur belum trcpai lagi.

Cuma apa yg sy mampu ucpkan,nusrah Allah ttap melingkari sepanjg perjlann sy di tahun 2008.Apa yg terjadi spnjang 2008 akn mnjadi iktibar dan pengajaran buat sy dlm mematangkan diri serta usia.Ia sgt menyakitkan,hatta sy rasa,tahun ini merupakan tahun yg lebih kedukaan berbnding kegembiraan.


-mngintai kngn silam-

Pada tahun ini sy memulakan langkah mngenali dunia blog yg dulunya sy amik enteng.Malah kini blog merupakan diary ke 2 sy..hehe..orait la tu.meninggalkan kisah 'memori berkasih' yg mnganjak usia 7 thun,sgt mmberi tambaran hebat pd hti dn diri sy.Namun "malaikat kecil" sy hadir mmberi 1001 kekuatn dn sinar buat sy,mngatur kmbali cebisan kelopak kasih sy yg smkin melerai.

Ya,2008 1 thn yg mngenalkan sy pd Ne0-Zara-0chiE-Luth-ibnu-sis HaNa dn bbrapa 0rg rkan bl0gger yg setia mnjelajah ke hatikusuriakemboja.blogspot.com! Arigat0 g0zaimasu...0rg yg bnyk mmupuk sy agr bersikap positif ialah kak sina n kak rufai,sgt syg mereka itu.2008 juga pembuka tirai perniagaan sy dlm dunia bl0g,terima kasih krana sntiasa mny0kong sy.

Tahun yg mngangkat gelaran guru buat sy,dimana skrang sy dikelilingi 0leh si cilik yg dahagakan ilmu agama yg akan sy bimbingi.Sgt teruja mmbina dn mngutip saham akhirat.Semoga sy terus mnanam ikhlas dlm pengajrn dan mnjadi ustzh yg dedikasi serta tetap berusaha mnjadi pndidik yg terbaik,insyallah!


-sgt syg mereka itu-


Sy rsa,sy dh ckup bersedia untuk mngucapkan slmat tinggal tahun 2008 dan salam perkenalan 2009,dan smoga tahun 2009 akn mnjadi tahun yg meninggalkan 1001 kngn manis untuk di kng! Siapa tahu thun 2009 akn mnjadi tahun sy mnamatkan zman bujang...jeng...jeng...jeng..

SELAMAT TAHUN BARU 2009

~selamat tggal kngn lalu,semoga khadiran kngn baru akn melupakan kepedihan semalam~





28 December 2008

WHITE COFFEE Oldtown Kopitiam Tidak HALAL.

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, December 28, 2008 5 comments Links to this post
Salam semua!

Apa kbr harini? Skarang ni sy nk cte sal Restoran yg di ragui status HALAL..ini bukan mslh ringan yg perlu kita ambik enteng,namun apa yg msuk dlm perut kita itu akn jadi drh dging kita.Sbb tu ade klngn kita ssh nk hafal surah yg pendek2 n d0a yg ustz2 berikan di sk0lah mahupun di masjid/surau.j0m usha...

WHITE COFFEE Oldtown Kopitiam 'WCOK' telah broperasi bmula sekitar thn 1999. Dimna diawal penubuhn status HALAL sbnarnya tlh diragui lgi.
Beberapa produk yang harus diragui STATUS HALAL & dikenalpasti HARAMnya ialah:

1. Nissin Noodles (Mee Segera Nissin Noodles) yang diimport dari Hong Kong (tertulis dipaket bungkusan).

2. Daging Salai yang digunakan pada hidangan Sandwish & Nissin Noodles juga diragui status halalnya. Ini kerana pada waktu awal penubuhan White Coffee Oldtown Kopitiam 1999 tiada dipasaran Malaysia yang menjual Daging Salai HALAL. Perkara ini anda boleh rujuk kepada para penyelidik, pensyarah & pelajar di Fakulti/ Jabatan Perhotelan @ F&B / Food & Beverages.

3. Minyak yang digunakan didalam penyediaan menu 'Ipoh Ho Fun @ Ipoh Kuew Teaw Sup'. Minyak tersebut dihasilkan sendiri oleh WCOK dan tidak terdapat dipasaran. Hanya diberitahu ianya minyak udang. Tetapi adakah ianya benar & tiada campuran lain?

4. Herbal Jelly adalah produk yang diimport daripada China. Diberitakan, antara isi kandungannya adalah kulit kura-kura. Khasiatnya dikatakan dapat memanaskan anggota dalaman badan (persoalannya - bolehkan UMAT ISLAM makan yang terhasil daripada KURA-KURA).

Apa yang membuatkan UMAT ISLAM diMalaysia TERPEDAYA dengan status HALALnya ialah salinan sijil HALAL yang dikeluarkan oleh JABATAN AGAMA ISLAM PERAK @ 'JAIPK' pada beberapa produknya dijaja dengan mengatakan JAIPK akan memberi STATUS HALAL pada semua produknya yang sehiingga kini (dari awal penubuhnnya-dekat 10tahun dah) masih lagi tidak diperoleh.

Sila layari laman Web WCOK. Hanya sijil halal bagi beberapa produk yang disahkan oleh JAIPK yang dijajanya. Berbagai anugerah telah diperolehi, namun STATUS HALAL BAGI RESTORANNYA masih lagi TIDAK BERJAYA DIPEROLEHI.

Selain daripada penyalahgunaan Sijil Halal yang dikeluarkan oleh JAIPK umat islam juga terpedaya dengan paparan pekerja islam yang diambil bekerja. Dimana dengan mengatakan yakni makanan yang dihidangkan adalah halal, maka pekerja-pekerja islam ini telah terpedaya untuk berkerja seterusnya menjadi penipuan yang tidak diketahui mengenai status halal makanan direstoren tersebut.

Bagi pengunjung2, apabila melihat Sijil HALAL yang dipaparkan(yang dikeluarkan oleh JAIPK bg sesetengah produk sahaja & bukan yang dikeluarkan oleh JAKIM yakni pengesahan makanan yang dihidangkan oleh restoren terbabit adalah HALAL semuanya) serta pekerja-pekerja islam (yang tidak mengetahui akan Status Non-HALAL yang dihidangkan.Siap pakai tudung lagi) maka dengan mudahnya mereka memasuki dan menjamahnya.

Maaf ckp,sy jga ada terdgar yg sijil JAKIM ni mdah sgt di beli.Jdi berhti2 la, Chicken Rice Shop yg eklan kat TV tu pon sy x brani msuk.Rela berlpar,sbb ragu dgn ayam dia tu..0k guys smpai sni dlu.Sma2 kita ambik iktbar utk tahun baru 2 hari lagi ni.

27 December 2008

Semangat Perjuangan Harmoni

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, December 27, 2008 5 comments Links to this post
Salam semua!...

Wah...cam smngt sket lak cet ratu skng ni Photobucket..well,skng ni cik ratu ade projek superstar terbru yg leh bikin gempak ini malaya! kih3..ayat x ley blah!.Photobucket..snarnya kan,sje nk cte ngn korg sal blog n bloging n blogger n s0 0n..kih3..ye ke ni?..Photobucket

s0 eberi0ne..u guys suke x layout bru nieh?.
Photobucket adehh..nk kn blajar koding lagi bebnyk..0k skng meh kita highlight layout bru ni..j0m cekit da out.Photobucket

ni layout dia...tpi half je la kan.Photobucket



cantek x ?..sila la ikhlas memuji wlw x rela.Photobucket...lalalal~ye..terimas utk pujian itu..kih3Photobucket

0k skng ni di bl0g bru cet ratu ade ciri2 tmbahan ye..baek,mari kita saksikan brmai2..Photobucket


PERHATIAN!! sila klik untuk tumbesaran layout ni mnum horlicks...kih3

ye..yg bertnda n0 1 tu klu anynomous org x bernma/x tggaikan email 0r web nme..muka dia akn jadi cam emotikon tu..lalalal~

then n0 2 plak,tu adelah emotikon yg leh anda sume gunakan spnjng mngomen di bl0g cet ratu..heheh,..hrap dgn adenye emotikon tu akn bersemarak n semngat lah anda sume mng0men.Photobucket.lalalala~nk letakkn emotikon tu jst tuleh /joget semasa mnulis k0men.nnti akn jd mcm ni ---->Photobucketxpe,biarkn dia mnari..lalalal~promosi k0men n mng0men..

Erm,kih3..pade yg bertnya sy sal emotikon kecik2 tu,sy usha katne,sy usha kat photobucket je,sbb x leh lagi nk wat jd emotikon msuk kat blog ni.xpe la..

Snarnya bnyk lagi sy nk cte sal pmbangunn blog ratu yg lagi 1 tu to girl fr0m gurl..Photobucket ekceli bl0g ni anda x le knjungi skng sbb akn launch insyallah selewat2 nya mnggu pertma bulan Januari.kipas.itu sal bisnes sy..gurls stuff tpi b0ys pon leh enterprem..br0och yg karen bangat..! dan murah juga..jd nnati kan ya!warning!

t0 semua yg slalu bangat kasi gue s0kngn,terimas gue ucapkan..emang nya u guys mmg sporting gitu..adehhh ckp indonesia plak dah.. ..jmpa lagi k.salam..


26 December 2008

PenGhaRgaAn BuaT SaNg RaTu

Posted by rAtu saLju™ at Friday, December 26, 2008 4 comments Links to this post
Assalamualaikum wbkth semua...

Pe kabar?..Photobucket h0pe semuanya sehat.Adik sy x sehat,s0 ingt arini nk jaga dia la.gambate!..xpe la tanggungjwb..ekceli,i miss sum0ne.Photobucket.huhu...erk..sudah lari t0pikups...hehehe.s0 0k la,kat sni sy nak tunjuk award2 yg sy dapat,1 dr Zara..ni award yg dah lme dn dah bersawang bru la sy amik.[cet ratu mls] adehhh..

2nd dari Luth Textile..bl0g mesra katanya..awww..mesra ke?Photobucket..mcm b0b AF je...adehhhh..
Tanpa melengahkan msa lagi Photobucket,j0m usha award ape yg cet ratu dapat!...yay!..sgt suka...

1st Award



LIFE AWARD Photobucket dari cik Zara *tepuk2*



2nd Award


BLOGGERS PALING MESRA Photobucket dr Luth Textile *tepuk2*Photobucket

0k guys,smpai sni dlu ea..masyeh kepada Zara n Luth..sm0ga jalinan ini sntiasa mekar.,Insyallah~

22 December 2008

K0piCat..awww...bEst ke?

Posted by rAtu saLju™ at Monday, December 22, 2008 3 comments Links to this post
bismillahirrahmanirrahim...

....Assalamualaikum wbkth...

Life mkin mnyesakkan.Termangu dlm kekalutan yg smkin mendesah.Hidup tdak stenang air di kali.Ibarat malam yg berganti siang dgn cepat.Kesedihan tdak berlalu sepantas itu.Harus sntiasa di tunjangi dgn sabar dn d0a.tamat cte sedih..j0m r0ck!..heh!Photobucket

Erm...Photobucket arini sy nk cte sal tiru/peniruan/tertiru @ lebih sng k0pikuceng k0picat..heheh..dlm dunia siber ni leh ke kita nk perthnkan brg2 @ hakcipta kita dgn betul2 slmat?.Photobucket.maaf ckp la,sy rasa x leh.Photobucket.hahah.sbb hari ni kita buat,dlm beberapa jam mungkin minit,akan ade 0rg yg buat sejbik cam kita buatPhotobucket ...

Photobucket nak slh sape?..hakikatnye dunia ni penuh ngn peniruan,hatta brg2 0ri yg dtgnye dr Er0pah,sng2 je apek China tiru.Photobucket.manipulasikan..sy amik jln tgh,sbb brg ori slalu mahal..kih3..tapi klu yg di kopicat itu bermutu tggi,x salah kan?.Photobucket.erk..nnti ade 0rg serang daku pulak.....rilek la,klu xde brg tiru xde la kije utk peguam n polis,kastam,hakim...bla.,.bla.Photobucket..uish ramai tu...klu d0rg x de kije nti krg x maju lak mesia ni kan?...kih3..ank isteri d0rg x di sara Photobucket plak kan?siannnn....k0rg x pk ke? isk..isk..drama sedih lak dah Photobucket

Hal k0picat ni snarnya hal yg ssh nk bendung,ctak r0mpak,ap n s0 0n..mmg sukar nk bndung..Knapa ye brg2 ori nk jual dlm harga yg sgt mhl? gif sdngkan gaji dn duet sara hidup yg sedikit rakyat mesia terima,pastu nk jual mahal...haishhh..sgguh x patut ups .tu yg cari alternatif laen.keta..maaf la ea kerajaan..awk seharusnya pk kesusahan rakyat.bukan mkin mmbebankan!..sy s0kong brg 0ri,tpi sy x s0kong harga nye..camne tu?.ujan.kih3

S0,pe pndapat k0rg kat luar sna?..stuju 0r n0t?..pc leh la letak kat k0men b0x..buku.sebarang cadangn @ kutukan anda amatla dihargai 0leh cik bedah n cik tipah..kui3..d0 leave sum c0mment..daku x sabau nk reply.gambate!.kih3..gila kuasa lak dahh...adehhh..Photobucket

0k la guys.Photobucket.smpai sni dlu ea,sy nak smbung mencari resepi utk di mkn tgah hari ini..lalal~..screw pixel

p/s- sgt suke entry kali ini...kawaiii..Photobucket.vujie pasti jeles..lalal~





Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez