Daisypath Anniversary tickers

22 January 2009

Manis sgt ke darah saya?

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, January 22, 2009 9 comments Links to this post
Assalamualaikum wbkh...

Haluuuuuuu sume!..darah mnis ke?..hahah..ntahla,snarnya sy x caye sal darah2 manis ni,slalu sy rasa cam payau je[rase time luka kat tgn]..wakakak,jadik raja bersiong sket...lalalal~

Bermula ngn pagi td manayak sgt eksidennye...smpai ayah larang sy wat kije tkut2 sy msuk hospital...adehhh...pepagi lagik sy dh panjat betulkan langsir..then ayah yg risau2 bila pnjat cam gaya llki je..pulak tu ngan tangga lagik..sy x kesah,ayah yg risau..

Tgah hari plak time tulun umi,sy kena minyak panas msa goreng kopok lekor..haishhh..kena terus kat mata..huhuh...hilang seri ayu mata menggoda ku!.M (31).gif Pictures, Images and Photos.

Snarnya dr semalam lagi,semalam pagi sy cuba selamatkan burung raja udang yg terjatuh dlm kolam ikan besar sy, dia nk curik ikan dlm kolam skali terjatuh. sy nk la amik dia guna kepingan pasu yg pecah,skali dia patuk tangn kiri sy,berdarah...haissshhh...alhamdulillah..org nk tulun dia,dia patuk plak..mybe dia rse x slamt kot..

Sepanjang sy ngajar Allah uji ngn pening yg teramat..M (18).gif Pictures, Images and Photos ntahla,dok pegang kepala smpai kn tgur ngn ank murid.Smlm pon kn tgur,sy lesu sket 2 3 hari ni..x tau la..mybe penat pk mcm2..setiap petang sy kn urus latihan umah sukan.Penat nk jerit kat budak2.M (14).gif Pictures, Images and Photos.alahai...dugaan...

Manis @ x..sy x peduli..hahah..yg pentg klu ade ujian Allah,sy azam terima ngn hati yg redha,x mahu mngeluh kalu boleh..insyallah,aminn...Sy harap anda semua pon leh tnamkan azam mcm tu,maaf la sy jarang online YM..bz sket..

Jmpa lagi...salam! adios.L (17).gif Pictures, Images and Photos.

21 January 2009

Jiwa Kacau!

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, January 21, 2009 4 comments Links to this post
Assalamualaikum wbkth....

Hye there! sy skng rsa cam nk td0 je smpai bulan 2 leh x?...hahaha~ ntahla,terasa mcm x ckup nafas n ckup time la..adehhh~Allah bg 24jam p0n still x ckup lagi ke? haiii....

benda yg paling sy x suke wat adelah tulis laporan ringksan mngajar..,adehhh.Mmg x lalu la ngadap buku tu. Benda yg sma tapi klu x buat salah dr segi etika guru..haissshhh....

Semalam sy kn lagi ngn '0rg tu'..tpi sy mls nk amik port,diam2 sudey..klu mkin layan mkin dia seronok nk cari point kenakan sy n cari kesalahan sy. Ahhh...malas la dude!..U jaga tepi kain u sudey.,..busan ngn manusia mcm ni.Tpi setiap yg Allah uji ade hikmah disebaliknye kan?.

Petang ni ade msyuarat lagi.Adehhh...sy mls ngn meeting! apesal kebelakngn ni sy mls ea?..mls nk gi skolah - mls nk meeting - mls nk sukan - mls nk hadapi raya cina ni - sume mls!..yang sy nk wat hanya pi bercuti n pi jauh2 dari KL-Penang-Melaka n termsuk Port Klang..wakakakak~

Dahla,es0k tulis lagi...huhu..tensi nye diriku skrang..."am i t0o co0l t0 wait?" huh! i hate waiting n i d0nt want 2 wait...n i dont want t0 face anytg dat will change my life! [mngarut lagik]..daaaaa~ taking care...

salam

20 January 2009

Hai...perangai manusia

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, January 20, 2009 4 comments Links to this post
Assalamualaikum wbkth...

Alamak!..spekulasi terbang mcm debu2 berterbangan lah...kih3...weweett..sy lum nk kawen lagi la.Rileks sumer..klu nk kwen watpe nk sur0k2 kan?

Well,petang ni nnti ade gotong royong kat sk0lah...*sgt best*..semalam bagi baki2 hadiah untuk pperiksaan akhir tahun...ekceli,sy sebuk sket ngn sek0lah..tapi persiapan pon sy wat ala kadar dlu.mls nk wat mcm teruja gitu...hik3..ayat x ley blah!.

Pagi2 b4 online ni sy senam sket..nk bagi gemuk sket.bgi sehat sket.Sbb ape sy ckp 'cik puan' sbb sblm ni sy cik pas kawen puan lak..s0,sy tengah2.heheh..prkataan baru dri dewan bahasa language..heheh~

Skarang ni sy cuba bersikap positif,wlw hati bengkak ngn sseorang,tpi bila kenang ade pertolongn dia dan dia seorang Islam,sy pendam je.mls nk kecoh2..x guna pon! semoga Allah mmbalasnya dengan kebaikan.Semoga dia insaf kerana perbuatan yg dia buat itu mmbebankan org lain.Such s diktaktor beb!..sape leh tahan.Haisshhh!~

Erm..tetibe cam best lak lagu kat blog ni..ekeke.. [msuk bakul angkat sndiri..heh!]...ok guys...daaaaa~ jgn ckp sy nk kawen lgi k!

salam

19 January 2009

Tinggal Seminggu

Posted by rAtu saLju™ at Monday, January 19, 2009 7 comments Links to this post
assalamualaikum wbkth...

Haluuuuuuuuuu sume!...wah..sume suk0ng umah merah!..yeah1 ni yg mkin cyng korg ni..well,sumer berjalan ngan lancar even sy still batuk..haishh..dugaan darah manis..ekeke...

Alhamdulillah persiapan 45% siap...hahah..lagi seminggu je tggal,hati ni dah dup..dap..dap..hahaha..tapi still leh snyum wlw gabra je ati ni..haishhh...pasni sy jadik 'cik puan' la plak..ekeke...[pasan je]..hahaha

Malas nye arini nk pi sk0lah..adehhh..tpi kn ngajar jugak la,tggungjwb kan?..semalam sy wat gotong royong besar2an kat umah,interior design sumer sy tukau..lalal~letih mmg letih tpi tu la still terjaga tengah2 mlm sorg2..haishhh...ingtkan dpat td0 lena...xpe la..[pasni leh tdo nyenyak]

waaaaaahhhhhh..hati ini..kenapa la x benti berdebar?..haishhh...x suke!

c ya!

~salam~


16 January 2009

j0m suKaN bErSaMa CeT RaTu!

Posted by rAtu saLju™ at Friday, January 16, 2009 6 comments Links to this post
Salam semua...

Weeeeeeeeee...mari bersukan bersama cet ratu! yay!...skng ni kat skolah sy ade ektibiti sukaneka..latihan untuk murid2..sgt teruja...weeeeeee

Sy mewkili guru umah merah...[sedih x dpat umah hijau] tapi x pe la,aim kami mustilah juara kan?..well FIGHT 4 RED TEAM! yeah!...smngt berkobar2...hahaha~ ektibiti sgt best mcm tarik tali-pancing orang botol-isi air dlm botol-ssun tin- menjaring bola n s0 on...sgt best..[cet ratu p0n join skali] hahaha

Urusan pendaftaran telah selesai,nak tau ape yg best? ramai yg nk masuk umah merah sbb ustzah umah merah sporting abes beb!..well u kn0w cet ratu..hahaha~[bongkak adelah berdosa ya] <---pesanan khidmat msyarakat uganda. Alhamdulillah cet ratu dh baek demam..masyeh sumer sbb slalu sukong cet ratu.Tpi yg sedey nye kucing parsi sy saket,dh bawak jumpa d0c haiwan..alhamdulillah..dah bagi ubat.so far masuk hari kedua arini dh mula nk minum air..lega sgt.Alhamdulillah...

0k guys tggu la dlm 2 3 ari lagi sy akn sertakan gelagat bebudak time bersukan...lalalal~jmpe lagi guys...!

salam

12 January 2009

Tiada Lagi Cerita Kita

Posted by rAtu saLju™ at Monday, January 12, 2009 7 comments Links to this post
Salam

Pertama skali,sy nk ucapkan terima kasih buat sume rakan2,mny0kong dn syg sy slama ni. Sy x sehat ni,demam panas.Tpi sy gagahi utk tulis sumtg.

Buat smentara wktu myb sy x amik tau sal bl0g kejup.maaf ye.Sy kn settle bnyk benda.K0nsep pon bertukar mukan lagi kaler terkoise. Sy betul2 x larat nk push badan sy. Sy nk cuba naekkan badan sket dgn wat ssuatu. Tensi0n sy bila bdn sy betul2 ssut.

Kat sini juga sy nk kurangkn cte sal preparati0n. Xde ape yg menarik p0n,sy akan ganti dgn artikel2 laen sperti xde ape yg berlaku pada sy. Skarang apa yg sy nk f0kus adalah sk0lah n kesihatan sy. Sy rasa sy dh ckup kejam pada diri sndiri. Masya Allah. Selama ni sy slalu bahagiakan org laen terdahulu,hati dn diri sy,sy anggap n0 2..haishhh.

S0,klu korg ade idea untuk gemukkan badan,jgn memalu gtaw sy k...luv ya!..da~


10 January 2009

Yeah..cuti yg sebuk..

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, January 10, 2009 6 comments Links to this post
Assalamualaikum semua...

Pagi yg ceria,sy x bape sht arini,bnyk kije bila time cuti ni.huhuhu...blog p0n sy tgok gitu2 je.Photobucket .haishhh sungguh mncabar iman gue...cesssss..

Sekolah alhamdulillah semuanya lancar Photobucket,cumanya ari Selasa mnggu dpn akn mula dah latihan sukan untuk sk0lah,s0 sgt2 letih..huhuh~ terpksa btul2 bhagi masa untuk ektibiti sk0lah,pribadi n part time Photobucket. Skg ni sy wat part tme gak,bdn pon dh mkin ssut. Xtau la..h0pe s0 x saket la time the event.Photobucket msalah sy ialah sy suka presure bdn supaya kije to da limit. adehhh~

Alhamdulillah skrg ni sy smakin ceria wlw penat sgt n ektibiti harian,hai...sape2 ade nk tulun sy kemas umah n bilik sy x? Eric le0ng x m0 tulun sy ke?.Photobucket..haishhh..boleh sy pk benda laen plak..kih3 kipas sy rsa mls sgt nk wat ape bgun pagi ni,ingt nk td0 je 1 ari..tpi mata x mo ttup lak..dia x bgi sy tdo lak..haishhh..ujan mendera jiwa tul la.

Hantaran Pictures, Images and Photos

Teruja tg0k pic2 ats ni..tpi sy nye k0nsep turquoise..kaler faverte ne0..sje la,teringt kat ne0,tu yg amik kaler tu..nti klu dh siap nti ratu tunjuk k...lalala~

Smpai sni dlu k..lalal~



09 January 2009

Terimas sumer

Posted by rAtu saLju™ at Friday, January 09, 2009 9 comments Links to this post
Assalamualaikum semua...

Erm..adehhh..sume dh tau k ape jadi 26 ni?..haishhh...malu p0n ade..siyes..sy sgt2 malu..nway,masyeh sgt! sgt2 syg k0rg,sy x sempat nk apdate slalu..nk cte persediaan je la kat sni ea.Gambar nnti2 la sy sertakan...

Sy snarnya bergelut ngn sk0lah sbb tu sy x brapa teruja nk cri benda semua skng.Tpi dlm pada tu sy bw gak la ati sy pi beli brg2.S0 ari2 la kuar umah.Bru je siap tempah bunga hidup.Alhamdulillah...Pas ni sy akn cari betul2 n keter'uja'an itu akn dtg dlm mggu terakhir nk dkt mjlis...haishhh..

Snarnya sy geram ngn 'dia',tpi sy hamburkan kesedihan pd family sy,xpe la..kisah dh berlalu..Hm,neves sgt2 nk tggu 26 ni,adehhh...buat ape pon x kena sy rsa.Tu lum lagi mjlis besar..haisshhh..

Kepada sesape yg ade link gubahan hntaran untuk mjlis tunang leh bg kat sy ea,sy pening sket nk gubah camne.Nak wat the best even mjlis sy sgt2 simple.Insyallah.Yg penting keberkatan dlm mjlis tu nnti =)

Jmpa lagi ea,l0t st0ry nk cte ngn k0rg..weeeeee~ da..




08 January 2009

Impian Terlerai

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, January 08, 2009 6 comments Links to this post
Assalamualikum semua...

S0 l0ng x tules kat sni..sgt2 rindu.tpi sy bz ngan sekolah n hal2 peribadi yg mkin mendesak.Well hampir seminggu ditggalkan,bnyk feedbck sy terima untuk entri sebelum ni.phew...

Sbnarnya sy x kawen p0n..haishh..adehh..mne sempat nk wat preparation klu nk kawen raya cina ni..adehhh..cuma ade la mjlis family sket.nti dh berlaku sy akn tnjuk k!..but thanks to sume yg sudi ucap tahniah n s0 0n.

Snarnya pagi ni sy baru lepaskan geram snarnya,ketidak puas hati sy slama ni pda family.Alhamdulillah air mata x tumpah,cuma sy terasa pabila impian sy x di endah.Sy x kisah berpada apa yg ada,cumanye sy berharap agar sedikit impian sy trtunai sbnarnya...hmmm xpelah,x semua impian kan jadi kenyataan,dan x semua kehendak hati mampu di realisasi.

Sek0lah bru siap dgn pendaftaran dan kemasukan pelajar baru,Alhamdulillah semuanya lancar dn sy mengajar semula.Sgt teruja,cuma sy dpt feed bck baru dr ank murid sy "kenapa ustazah garang2?"...adehhh garangkah sy?..segarang sy x smpai mencubit @ menjentik [rotan ade la] heheh..sbb rotan sunnah.

0k la,smpai sni dlu..x larat nk tulis letih semalam p0n x reda lagi.Salam syg untuk semua.jmpa lagi!insyallah...

salam

04 January 2009

happy moment for cet ratu

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, January 04, 2009 8 comments Links to this post
Assalamualaikum wbkth...

Hari ni kepala sy agak pusing,almaklumlah tdo lewat,Photobucket sgt2 sleepy tpi bila tdo tgh hari td terus x le tdo balik wlw sy amik wktu kejap je nk tdo.adehhh~ pusing deh!

Nway,sy sgt bersyukur hari ni,ada brita gembira yg sgt mngujakan sy,Alhamdulillah berkat sabar n doa kami yg x ptus2,b'dbar mnggu Tahun Baru Cina nnti.D0akan semuanya slmat k Photobucket!..

Mybe ni quick p0st je k0t..lalalal~nway terimas untuk 0chie yg sudi ade tepi ina utk sama2 dgr brita gembira.Klu bleh ratu nk cte ngn sume tpi biarlah dlu semuanya rncgn berjalan bgai di rancng.Alhamdulillah,pray 4 me.


01 January 2009

Keindahan Azam 09!

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, January 01, 2009 9 comments Links to this post
Assalamualaikum wbkth...

Slmat Tahun Baru semua! mo0d msih lagi thun baru rsanya, 2 hari lepas sy ade meeting sal pndftran pelajar bru dan jadual tugasan. Agak ketat sbnarnya tggjwb sy pda thun ini.Apapun,alhamdulillah syukr krana Allah msh syg pada sy kerana mmberi sy kesihtn utk ttp mngajar sperti biasa.

Sy msih lg pegang pelajaran tauhid untuk di ajr,cuma skop thun ni agak luas lagi dgn penggunaan ABM hrus lebih sy ttik beratkn.Sy cuma boleh berazam utk bt yg terbaek dispnjang perjlnann kerja sy utk tahun 2009 ini.D0akn utk sy.

Impian sy untk skurg2 nya mmbeli kereta idaman sy [vi0s] wlw 2nd hand,tetap mnjadi slh 1 azam sy yg diforwrdkan dr tahun lepas.itu sj sy rsa impian kecil sy yg sgt2 sy cuba realisasikan.S0al ht dn perasaan sy sdh tolak ketepi buat seketika.Sy rsa itu yg terbaek,s0 sape2 yg ada impian nk tg0k cet ratu kawen dlm wktu terdekat tu hmmm...teruskan b'd0a j la.

Sy nk success dlm life skrg n mahu ttup bku smlm yg pahit dan memilukn,c0me 0n..life is s0 short if we wnt jst live in the darkness n sadness all the time.Jst 4get the past n enjoy the future.Insyallah! Pretend 2 b tough bkn la 1 benda yg sng pabila melibatkan perasaan,its hurt all da time,tpi jika itu sja yg sy ada,sy akn melakukan nya.

Kat sni sy nk ucapkan terima kasih buat "malaikat kecil" sy yg sudi berada disamping sy kala ssh n sng,kala mngis dn ketawa,wktu terjatuh dn kmbali berlari bersama.Namun kali ini,sy ingn leraikan 'keakraban' kita bersama,sy ingn mngis sndiri dn pabila jatuh sy ingn bangun kmbali sndiri.Sy x ingn mnyusahkn awk wlw kita berjnji utk share everything. permntaan awk utk kurgkan cntct antra kita dh sedia ada mmbuat sy terasa jauh,nmun 'jika ada jodoh,perasaan itu kan bersatu semula..'

Sampai sini dlu semua,harap tahun 1430 H dn 2009 kali ini mmbawa 1001 semngt baru dn smoga azam kita yg baek akn mndapt nusrah dr Allah.Insyallah.

salam


Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez