Daisypath Anniversary tickers

24 February 2009

Luahan di hari istimewaku..

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, February 24, 2009 7 comments Links to this post
Salam semua...

Bagaimna anda semua?..harap dlm lindunganNya.Alhamdulillah pkul 12.30 tgh hri td genapla sy berumur 23 tahun..weeeee...mentain muda..kih3.. nway bnyk benda yg berlaku di kala umur 22 tahun yg lalu..duka maupun suka. Namun,pabila kita mula belajar redha,Allah mudahkan segalanya! Alhamdulillah...

Bgun pagi2 td dikejutkn dgn cll dr my lil' angle,wishing my bfday seawal kul 5.30 pagi..snarnya dia nk wish kul 12 mlm td,tpi sy tertdo keletihan sng cte tdo mti..kih3..x sedar cll dr dia.Dia rsa sy mrahkan dia.Snarnya,nk kata sy slhkan dia xde la,cuma sy sedikit terkilan,tumpah juga air mata sy di hari istimewa sy kala ini. Dis iz 1st tme we clbrate my bfday 2gther.Thun leps dpt smbut bfday dia je.

Mood pagi ni agak suram la,sy mcm suka lagi mensendri dr terima msg / cll dri dia.Ntahla,mgkin rsa terkilan itu.Namun,hti sy snarnya nk dia terima kemarahan atau rsa terkilan sy.Spatutnya sy yg majuk,tpi jadi tertukar lak..haishhh.Dont jst walk away n off hp.Tu bkn cara terbaik..c0z,women need attention n also listen 2 wut they said when they angry.Bgi la sy lepaskn apa yg terbuku di hati.Sbb sy dh terbiasa pretend.Lagipun dia perlu tahu,selama mana la kemarahan seorg wanita......

Setakat ni bnyk juga ucapn bfday yg sy terima,thanks dude!..u all really rock my day!..yeah!..Semangat sket nk ngaja arini,esok bfday anak murid sy,dia nk smbut ngn sy.Alhamdulillah,biarpn ada hal terjadi antara sy dgn yg tersyg di kala bfday sy,namun sy tetap nk happy kan org lain n benda yg slalu sy buat,PRETEND 2 b happy always..! gila sudah diriku..

0k guys...owh lupa nk gtw azam baru..kih2..sy nk jadi lebih matang dr segi pemikiran n terima baek buruk org dgn hati yg terbuka.lagi ape ea?..ntah la...lupe plak..kih3...es0k2 je la post n tnjuk hadiah klu ade la..sape la nk bagi kan?..kih3...

adios!

23 February 2009

Countdown t0 my burfday

Posted by rAtu saLju™ at Monday, February 23, 2009 5 comments Links to this post
Assalamualaikum wbkth sumer...

K0rg nk taw x smtg?..es0k befday ratu...jeng..jeng..jeng..kih3..tetibe enterprem,klakar la gak..Dah besau p0n sy,dah 23 tahun..leh kawen dah..erm,sy jrg buat azam tme tahun baru masihi,tapi sy slalu wat azam tahun hijrah n time befday sy.kerana ape?..sbb sy rasa sy adelah insan yg baru tme befday sy..smakin matang n berfikiran jauh..

Es0k sy bebel pnjang lagi k..ari ni sy x mo ckp ape2 dlu,cuma nk ckp slamat tggal 22 tahun es0k i'll b 23rd s0,sgt teruja.Sy suka umor sy diangka ganjil snarnya,sbb peristiwa mnggembirakan bnyk berlaku sewaktu umor ganjil sy.

Sy dh siap azam baru snarnya,prepare untuk lebih smngt n berjiwa kental.,bukan buntal ea..kih3.cuma berdoa agar ape saja kegembiraan yg sedang mnghiasi diri sy,Allah redha dan bagi lagi kegembiraan itu..Insyallah..

S0 guys..sape yg tarikh lahirnya sma ngn sy,sy ucapkan 'Happy burfday' moga pnjang umo..murah rzeki.dan diberkati hidupnya..insyallah...Take care eberibadi..luv ya!

salam

20 February 2009

Erk...kursus kawen ke?

Posted by rAtu saLju™ at Friday, February 20, 2009 6 comments Links to this post
Salam semua!

Pejam celik pejam celik dah hari jumaat dah,pantasnye masa brlalu tggalkan kita.S0,amat rugi klu life yg ade ini kita biarkan berlalu tnpa amalkan sunnah dan buat amal2 kebaikan..sgt rugi kan?.

Esok sy ade kursus lak kat USM sini,ade kerjasama ngn majlis agama,yg pasti bukan kursus kawen..keh3..x silap kursus pemantapan pembelajaran dan pengajaran (p & p).Kn la mangun awal,xle malas2 di hari cuti..hehe..then malamnya sy ade lak dgr talk sal mknan kesihatan yg sy wat.hui..s0 bz lak lately..

Ahad ni plak ade sesi pengajian agama lak kat masjid,i'm happy rite now.Alhamdulillah..apa semua yg berlalu dulu sy cuba wlau x 100%, sy cuba melupakan berdikit2 asalkan ia mampu buat sy x jadi terlalu menangis mcm dlu..ahhh...untuk apa mengingti rite? pi main jauh2 kngn tu..syoh..syoh..

Klu ade msa nnti sy nak snap la gambau2 tme gi kursus es0k..klu rajin la..kui2..konon2 nk wat poyo2 attention nti..heheh..x mo tido2 lagik.. nmpak sgt suka tido time kursus..haishhh...

Skrang ni sy mkin fokus pada apa yg sy buat,alhamdulillah la..bnyk benda yg cuba sy mnyibukkn diri..weeeeee...kdg2 smpai lupa mkn lagi..mmg x patut la,tpi nk buat camne,sy kn cipta 1 alat la yg sllau remindkan sy untuk mkn..kih3..

0k guys..smpai sini dlu..smbil taip ni snarnya layan lagu jiwang..haishhh...ntah ape kena ntah sy ni..kih3..apepun..layanzzzzzzzz...

salam

17 February 2009

Tak Lekang Oleh Waktu

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, February 17, 2009 6 comments Links to this post
Salam semua...!

Erm,skng ni musim exam ke?...asl sume lmbat apdate blog..huhuh...disaat2 daku ngah p0y0 ngn bl0g,xde plak 0rg enterprem...haishhh.,..sungguh dukacita beta..

Minggu ni ari ahad ade kem ibadah solat..rasa teruja lak nk pi masjid n j0in.ni 1st tme sy nk pi blja mcm ni kat msjid.Yela,blajar agama ni spnjang hayat,xde titik noktah dlm pembelajaran agama.Skarang ni sy try amik masa sket untuk diri sndri n ruang sndri..

Kebelakngn ini,ade 1 hal yg mnggangu hati dan mnda sy.Sy cuba sekuat hati untuk tidak memikirkan hal2 dlu,sgt perit sbnarnya.Currently sy ngah layan lagu ni.huhu~ sgt sadis...cesss..

Tak Lekang Oleh Waktu

Seputih cinta ini,
Ingin ku lukiskan didasar hatiku,
Kesetiaan janjiku untuk pertahankan,
Kasihku padamu,
Bukalah mata hati,
Ku masih cumbui bayang dirimu didalam mimpi,
Yang mungkin tak kan pernah membawamu digenggamku,

Dirimu dihatiku,
Tak lekang oleh waktu,
Meski kau bukan milikku,
Intan permata yang tak pudar,
Tetap bersinar mengusik kesepian jiwaku,

Ku coba memahami,
Bimbangnya nurani tuk pastikan semuanya,
Tak akan ku ingkari,
Terlalu banyak cinta yang mengisi datang dan pergi,
Namun tak pernah bisa,
Lenyapkanmu di benakku....

Ekceli,lagu ni kak rufai suh sy dengar dlu..baru ni sy dapat kesempatan..Then terus suka..nway,dlm maksud juga..s0 ok la guys..smpai sini dlu..weeeee~

Salam!


15 February 2009

Akhirnya...Juara itu milik KAMI!

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, February 15, 2009 4 comments Links to this post
Assalamualaikum wbkth...


Halu...halu..halu...sume!..windu bangat nk apdate.nah!..skng sy dapat online sepuasnya..alhamdulillah..kom yg saket telah di baek pulih..well,rase cam lame bangat x dengar cte dunia bloggers.,..hai...umpama hidup bwah tempurung...haishhh...

0k,s i said b4,sy nk letak pic2 poy0 tme sukan kan?..skng sy tnjuk kat korg sume..bnyak sgt la benda nk ckp..sepanjang ke'senyap'an sy..Alhamdulillah,bermula ngn majlis tunang yg dah selesai..kekecohan sukaneka juga telah ttup tirai nye dengan keputusan
RED TEAM R DE CHAMPION!




p/s-sile usha ustzh cun kat ats tu ea..kih3



merah juara...weeeeeee~

phew...sgt mengujakan..skrang ni sy sebuk ngn proposol lawatan n ujian bulanan untuk bulan depan...dah kena wat kertas s0klan dah...huuuuuuuuu


p/s- ni la muka2 pembantu kami dr MRSM Transkrian..


Sepanjang waktu 'darah mnis' ni..huhu..bnyk sgt la kejadian terlanggar yg sy kena..haishhh...x tau la,b4 enggmnt xde plak meja tu sje2 nk langgar sy..x patut tul la..! heheh..nway sy kn hati2 je la skng ni,risau kedepan2 sy eksiden yg teruk2 lak..risau juga!

Well,skang ni sy akn lebih rajin nk apdate..btw,sy skng ni ngah wat part tme job untuk mknan sel..huhu,kn cari income lebey..lalalal~ smpai sini dlu..

jmpa lagi sume!..tata...

09 February 2009

saje je

Posted by rAtu saLju™ at Monday, February 09, 2009 2 comments Links to this post
salam semua...
Pe kabar?..harap smuanya sukses deh!...kih3..mcm baru kelik indonesia sje..erm..ni quick post yg sgt quick...kih3...
erm..esok sy tunjuk gambau ank2 murid n sy skali time sukan..akhirnya,sukan dh tamat dgn 1001 kenangn manis yg amat manis....weeeeeee...sgt best2..
ok la chow dlu...sje je nk gtau..kehangatan sukaneka kami...weeeee~
k la..taking care everybadi...

04 February 2009

Maafkan saya......

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, February 04, 2009 6 comments Links to this post
salam semua...
Pe kabar?..sorry quite bz lately..thanks untuk sume yg wish 4 my pre big day..erm...gmbau tunang?..hehhehe...sy nk kena mntak kat 'dia' dlu la...x yah la segan..apepun2 he to0 hands0me n co0l t0 exposed!...muahahah~..jht tul...
Erm..ntahla x tau nk express mcmne prasaan sy kala ini..tpi sy rsa relief sket.tiap kali tgok cincin yg tersarung wat sy sayu je..kenangkan segala2 nya yg pernah berlaku antara kami..bnyk suka dan duka antara kami..pernah juga perkenalan kami ini ingn di kuburkan...tpi Allah dh tetapkan jodoh kami,dan sy sgt2 bersyukur atas apa sj ketentuanNya..
Sy pun jarang nk express tentang isi hati sy pada semua,namun si dia betul2 wat sy in luv betul2,cumanya kami bataskan kasih tu skdar perkenalan yg lebih mendalam..x nak terlalu teruja dlm mengenali bimbang ats ape ketentuan yg memilukan..namun sy hargai sokongn dia dan kata nasihat dia pda sy yg x ptus2 dan sntiasa ada kala sy mnangis dan ketawa..
Apa istmewanya dia?..ya,dia sgt istmewa dlm hati sy,kasih syg dia,perhatian dia,kata2 nsht dia...sgt istimewa...
Kwn2 blogger yg selalu dgn sy adalah neo,dia paling awl tahu..hehehe...ramai juga yg terasa dgn sy kerana x dijemput @ x bgitau,bukan mksud sy nk berahsia,namun pertunangn adalah 1 majlis yg x perlu diwar2 kan.nanti bila majlis kawen nya,sy jemput semua yg sy kenal,insyallah...jikalau sy terlupa sila ingtkan sy,sy x ingin di katakan melupakan kwn2..maaf sy pinta secara exklusif..bukan niat sy melupakan.......
Sampai sini dlu semua...di lain hari sy coret kembali...
salam syg...

02 February 2009

Hati ini milik dia...

Posted by rAtu saLju™ at Monday, February 02, 2009 16 comments Links to this post
Salam semua!...

Rindunya nk apdate..u guys sume nk tau sal tunang tu ke?..haishhh..*malu kawe*..Alhamdulillah sume succes n everytg going fine. Alhamdulillah..cumanya ramai kwn baek sy yg cancel last minute x dtg..huhu..terasa gak la.


~ hntrn dr pihak llki- purplelicous ~

S0rry la kali ni x dpt nk apdate cantek2..n pic pon kn ubah sket2..sbb sy x pkai purdah tme tu..Al kisahnya memula buat 1 pertunagn untuk sy,tpi last mnute jadi 2..hahah..abg sulung n sy..s0 jadi kelam kabut sket,tapi alhamdulillah sumenye jadi lncar n succes...syukur sgt!


~ hntrn dr phak ppuan - peaches ~

My fiance p0n beli lst mnute cncin risik..memula ingt dpt 1 je cncin skali dpt 2..heheh..meriah jari cumel sy ni..ahaksz..Belah lelaki memula pon dlm perbincngn nak anta 5 bekas n kami bls 7 tpi jadi 7 n bls 9,heheh..mmg meriah lst minute nye kije..kih3...


~ ku milik mu~

Alhamdulillah semuanya berjln dgn lncar,sy agak letih sket slepas acara n muka sy pon teruk jadinya..huhu..x suke! haishhh..thanks to all sedara mra,frenz n pihak lelaki esp my fiance tercyg yg bnyk support sy dr awl..Thanks dear..

Sorry guys x dpt apdate slalu sbb nk sebuk ngn sukan lak 8hb ni..pheww...sorry la ea..lagipon our kom breakd0wn sume..huhuhu...miss ya all s0 much..n miss apdate sooooooo much..

Ni 0n9 kat cc ni nnti sy tulis laen...daaa~ take care..

salam..


Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez