Daisypath Anniversary tickers

28 October 2009

Saya Ngah Addict Dengan Dia ni...

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, October 28, 2009 3 comments Links to this post
Salam semua...
 

Heh!,nak gtaw..skang ni sy memng tgah addict kat game Cake Mania Main Street,kata la ape sahaja...wuahaha...mmg sgt gilak ini game..siap sggup cari kat tenet full version yg free...wuahaha...tapi xde pon...


ni tyme peringkat ke 3,kn  bukak kdai bunga plak

Game ni mmg best,Cake Mania Main Street ni keluaran yg ke 4 dr Sandlots Game.Bayangkan la betapa mendapat smbutannye! memula sy maen Cake Mania versi awal,then da tamat tempoh trial sy cari kat tenet nak donload lagi,tapi x sangka plak ade versi 2,3 dan Main Street ni.Bila da berkenalan ngn Main Street ni bukan takat jatuh hati,namun addict akhirnya! Fuh...bila ko nak sedar ratu?...haishhh..hahaha...addict,addict...





peringkat ke 2 kena bukak kedai burger 


Menarik tentang Main Street ni berbanding Cake Mania versi laen adalah dia akn bukak 3 cwngn lagi dan menghidupkan Town dia,dia akn bukak kedai burger,kedai bunga dan kedai sushi.Maen dia x ssh n kena kejar masa je la untuk settlekan order custemer.scara x langsung dia ajar kita meniaga dlm maya,kui3...layan je..

ni la kedai kek yg dia kn handle pertama kali


Ok,sy nak smbung men,pagi maen,tengah hari b4 gi skola maen,then mlm pun maen guks..heheh..mmg addict...layan!


p/s-ade rasa teruja x nak men same?..wuahaha...jom join!

27 October 2009

Ini Ada 1 Kisah...

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, October 27, 2009 2 comments Links to this post
Salam ceria semua <ayat motivasi>... =)

Ok ni ade 1 kisah untuk anda semua yang nak menang HP Mini 1000 Netbook...ya,sila teruskan mmbaca dgn kadar teruja ya!weeeeeee~ ayat2 cinta wonderpets

Sekarang ni bnyk sgt ruangn iklan wat duet kan? Catcheye ni pun camtu guks,lebik kurang cam Nuffnang n Ads yg len,cumanye mngkin 1 kelebihan pada Catcheye ni dia beri beberapa saham keuntungn kepada charity faundation,bagus kan? itu yg buatkan sy tertarik,bukan hanya semata untuk kepentingn sendri tapi menyebarkan sumbangan juga...hoyeh!~

Setiap referrals yg kunjungi web dia,klik tu akan menyumbang duet untuk anda.Pelanggan Catcheye.Jadi ape salahnya untuk anda mencuba kan?..Anda kena sebar2kan iklan ini dan anda wat rantaian makanan connection then org bwh anda akn mmberikan anda sedikit imbuhan bila dia dpt cri org..heheh.~

How far benda alah ni mendatangkan duet kita kn cuba dulu,masuk pun x kena wet,jadik..ape tggu lagi?..daftar n cari org bawah anda,ads ni sepenuhnya dri M'sia.So dont worry!~Lagi bnyk org bawah anda,lagi banyak peluang untuk dapat points.N points ni leh di tukau ngn hadiah @ duet @ pemberian laen..ok x yah ckp banyak,just usha Catcheye or else cek it out babeh...


klik sini


love


>Ratu Salju<


 


26 October 2009

Perlu ke tunang lama-lama?

Posted by rAtu saLju™ at Monday, October 26, 2009 8 comments Links to this post
Salam dan selamat pagi (xpe la klu korg bace tyme petang @ mlm)...hehehe


>gmbar sekadar hiasan ceri di atas kek<

Sekarang ku amat pelik dengan trend yg suka tunang lama2 untuk 'lebih' mengenali,padahal tunang itu dijadikan lesen awal untuk berpeleseran<--- maaf ayat kurang baek punyaer!(bace ala2 Dafi)..Tunang dlm 2,3 tahun padahal setahun pun da dikira lme juga snarnya.Majlis tunang pun da ala2 mjlis kawen da,siap tgkap gmbar sma2.Tapi alih2 pas tempoh yang lme tunang tu putus sudah kasih yg tercipta..hek eleh~anti klimaks tul la..

Mak pak musti la nak ank ppuan dia hidup ngn selesa (kononnye) dengan adanya kete besar,gaji bkal menantu besar dan kije yg besar2,setakat pomen @ kerani cabuk,jgn harap nak dtg umah minang!...huhh~ tapi iman,kenapa x mau cari yg ade iman besar juga yg leh bimbing ank2 gadis itu nnti?..pelik bin ajaib!


 >lebih baek pegang bara api dri pegang kulit yg bukn mahram<

Bila da tunang,x segan silu nak hon depan umah (tanda sang tunang ade kat luar umah) xde da nak jumpa ayah ppuan tu,paling koman pun angkat tgn sudeh.Sang dara pula pas ucap 'mak pak Tipah (bkn nama sbnar) gi dlu',terus jln2 ronda bandar.Lesen da dpat beb, bkl mak pak mentua pun x kisah,angkut je la.Yang mak pak pula,suka sbb kononnye ank daranye da ade yg jaga,da ade org leh amik anta gi kije,tapi dia lupa dosa si anak masih lagi di bahu dia,natijah kebenaran x rasmi itu dikemudian hari takut2 mengecewakan dia juga...haiiii...Klu betul nak lepas kan si ank,terus je bagi nikah,ni pi bg tunang lme2 sape suh..hu (smangatnye)

Ku risau snarnya ngn fenomena ini,amik enteng je soal agama dan keberkatan sebuah perkahwinan. Sekarang pula da bnyak kemudahan pinjaman klu x cukup wet untuk kawen (suggestion utk mjlis yg nak dibuat scra sderhana n x mmbzir terlampau),apa slhnya untuk wat pinjaman dan halal kan 1 hubungn yg haram itu. Tunang bukannye lesen utk berhubungn ibarat suami isteri,sbb aurat tetap kena jg,tyme couple pun da pegang sna sni ni pulak hepy dgn 'kebenaran' tyme tunang.Masya Allah...taubat Ya Allah.

Maaf la,klu skiranya ayat2 agak kasar,sy cuma risau selaku hamba Allah dimuka bumi,sbb bila Allah turunkan bala,suma kita akan kena (mcm Padang,Indonesia) dah Allah tnjukkan contoh2 di sekitar kita,namun kita selalu leka,yakin kononnye Malaysia ini selmat.Suka sy ckp,slagi kita hidup didunia,tiada jaminan selamat dr bala dan ujian Allah.Sbb bila Allah murka kita semua akn kena.Nauzubillah,minta dijauhkan.

Kepada semua pembaca,harap anda smua fikir dan tnya iman sebelum melakukan sesuatu yg boleh mendatang murka Allah.Kita tidak hidup selamnya di dunia sbb..

Dunia ini penipu,

dan

manusia yg bodoh itu slalu kena tipu...

Salam ukhuwah
>Ratu Salju<

 


25 October 2009

Kembali berleluasa

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, October 25, 2009 3 comments Links to this post
Salam buat semua...


Ya,alhamdulillah...akhirnya,sy akan kembali on9 insyallah~..sementelah kehadiran tenet telah berleluasa di umah sy.Saya akan lebih kerap apdate dan berjalan dr blog ke blog untuk mmpromosikan blog bisness sy.Permulaan yg manis ini diharapkan akan membuatkan sy lebih bersemngat lagi untuk maju kehadapan.


Akhir2 ini agak bz untuk ke cc dan kerja2 di sekolah,Isnin ini juga permulaan tugas baru sy selaku pembantu pengawas peperiksaan bagi peperiksaan Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) bagi murid2 tahun 5.pheww,...agak terkejut juga bila kn wat kerja 1st tyme begitu.nway,sy aggap ia sebagai cabaran yg seronok untuk di perigi timba.


Hari2 yang mendatang juga diharapkan semakin sukses untuk semua para blogger rakan2 terutamanya yg mengambil keputusan untuk menyepi buat seketika...huhu...rindu kalian...pasti!..Oh ya,bila agaknya sy dapat berkongsi dgn anda semua hasil jualan tudung sy ya?...hm..(berfikir...)...

Saya teringin untuk mmbuat 1 contest,namun tiada ruang dan kesempatan lagi...adehhh...masih dlm keletihan dan kepenatan mngejar ruang untuk melakukan ektibiti harian...fuh! mengejar deadline mmbuatkan sy dead already...hehehe,but try to live s normal...huhu~


Ok guys,smpai sini dlu...nak jln2 blog kawan2 dan meninggalkan jejak yg da lme x tinggalkan....

21 October 2009

I'am the migrain victim

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, October 21, 2009 3 comments Links to this post
Salam smua..

Benar,kesihatan itu adalah anugerah dr Allah yg terindah.Kala ini bila migrain selalu mnyerang buat sy sgt2 menghargai 1 nikmat Allah iaitu kesihatan...

Saya pon xpaham,kebelakngn ni mngkin zkir sy agak berkurangan buat Allah mnguji sy dgn kesakitan @ doa/permintaan sy ingin dimakbulkan(selalu bila skt ada perkara baik yg berlaku slpas sakit)...insyallah,mudah-mudahan...

Oh ya,sy nak jual da hp sayang sy,nape?..sbb sy ade agenda terbaru..heheh..nak wat modal untuk bisnes terbaru.skng ni sume org takut nak bgi pinjmn kepada org len mngkin rmai yg kena tipu kot..huhu..mudah-mudahan proses pnjualan sy nanti Allah mudahkan,aminn...

Ok la,nak pi jenjalan kat blog kwn2...sape2 ade cdgn meh bgitau...=)

jumpa lagi
love
>Ratu Salju<


19 October 2009

Fesyen tudung kembali disisimu!

Posted by rAtu saLju™ at Monday, October 19, 2009 3 comments Links to this post
Salam semua..

Ekceli nak cakap hepy sgt xde la..tapi am heppy la arini..sbb pe?..ade jugak la 2,3 sebab yg memungkinkan ini terjadi..

1. sbb blog da kembali senyum..

2. sbb arini cuti peristiwa kepadaku....jadi leh titun!

3. mungkin sbb daku berkrisis ngn tunang sndiri..lalalal~



Adakah perkara 3 tdi perkara sengal yg harus daku menggumbirakan hati?..ntahla...tapi best juga..ekceli dia wat sy x de mud langsung..lalalal~

Erm,skng ni ade jugak la 2,3 kije yg sy kena settle segera dan buat sy pening lalat migrain jugak la..tapi itu adalah cabaran yg harus sy hadapi dgn penuh semangat dan berusaha sedayanya..haishhh..
 
Sana sini skrg sdang mencari idea untuk fesyen terbaru tudung..harap2 lepas ni dapat melapangkan sedikit ruang pemikiran untuk menselesaikan smuanya...adehhh..sgt penat otakku..di tambah dgn mslah peribadi,jadi bertambah ringan otak tepu ku ini..
 
Kepada semua peminat tudung ala Ariani yg mudah dipakai..sila mendekatkan diri kepada blog ratu,lot of fun n diskaun..dont miss it babeh!
 
love,
 
>Ratu Salju<


18 October 2009

Blog sawang?

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, October 18, 2009 2 comments Links to this post
Salam smua...

Perintis
- Mereka adalah perintis.
- Secara semulajadi mereka mempunyai sikap ingin tahu dan suka mengambil risiko serta sangat bersemangat (enthusiasm). - Mereka perlukan kepelbagaian dan tidak suka disekat.
- Dunia ini adalah sekolah mereka, mereka memerhatikan setiap peluang untuk mempelajari sesuatu daripada setiap situasi yang ditempuhi.
- Persoalan yang bermain difikiran mereka tidak pernah terhenti.
- Golongan ini dinasihatkan untuk melihat sesuatu dengan teliti dan mendapat semua fakta yang diperlukan sebelum membuat sesuatu kesimpulan. Golongan terkenal yang mempunyai nombor lahir 5: Abraham Lincoln, Chorlotte Bronte, Jessica Walter, Vincent Van Goh, Bette Midler, Helen Kellar dan Mark Hamil.

Erm,ya all nmpak x ayat2 yg berterabur kat ats tu..ekceli sy maen muka buku(facebo0k) n terjumpa test ni,sje la amik kan?..test rahsia jumlah tarikh kelahiran.Erm,ada juga yg betul..mungkin ini hanya kajian yg mungkin betul dan mungkin juga tidak,tapi suka sy positif sntiasa...=)

Sorry agak bz sket ngn life,jarang update blog yg agak telah bersawang ini.Sy juga sebuk ngn pembinaan blog baru untuk penjualan tudung yg ala2 ariani.Saya cari dalam kadar harga sederhana yang berpatutan,tdak la semahal ariani..Oleh itu,sukunglah cet ratu hendaknya...insyallah..

Skarang juga ratu sedang gian untuk melihat movie2 yg didownload..hehe...x tau la..mungkin boring kut..adeyhh.blog masih lagi kucar kacir,entah kat mana silapnya..sy pon x tau la..adehhh...mudah2an cepat2 la 'sembuh' nya...

ok guys,smpai sini dlu k...taking care!~

11 October 2009

Cupcakes vs blog rosak

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, October 11, 2009 2 comments Links to this post
Salam dan selamat semuanya...

Pelik juga saya,kenapa bulan 10 ni ramai sgt yg menyepikan diri dan menengkan diri,ade beberapa bloggers ekceli.Sy pon turut nak buat keputusan yg sma tapi perjalanan biznes harus diselesaikan tu yg sy rasa terpaksa tolak perasaan sepi sy atas dasar profesional kerja yg perlu sy bereskan.

Blog sy ade sedikit mengong..sy pun pelik kenapa,entah ape silapnya.Nak kata x tengok settig,sy da cube 25x da...adehh...dugaan sungguh kala sy perlukan perhatian blog ini...adehhh...lantas dr 3 kolum sy menjadikannya 2 kolum wat smentara.

Oh ya,sy nak share sumtg ngn sume,baru2 ni ank murid sy ade wat tempahan cupcakes kat sy,pada asalnya mmg sy wat choclate moist cake untuk dijual pada harga RM27 (tanpa pos) sekitar 1 kilo.Cabaran juga nak wat design untuk cupcakes agar ia jadi secomel cik ratu..ekekek..perasan! hahaha~

Sekarang ni dgn kerja yg agak bertimbun...heheh...mcm tipu je...hahaha...skng ni nak poco2 ngn cupcakes secara meluas agar jadik tokei cupcakes pulak...kepada sesape yg nak tempah @ choclate moist cake pon ley tempah,COD kat kwasan nibong tebal-parit buntar-kg kedah...lalalal~ muka poyo..ekeke

Ok la guys,nak beger <---[x tau ejaan betui ke dak] nak g tukau layout lagik...rungsing gue!..aduhai...ok la..da..luv ya all...




05 October 2009

1 Litre of Tears /(^-^)\ v

Posted by rAtu saLju™ at Monday, October 05, 2009 2 comments Links to this post
Salam buat semua...



Sure ramai yg nak tau tentang lagu kat blog ratu,gambar di ats tiada kena mngena hahahah...x minat?..ekekeke..Wonder girls ni asalnya dri Han guk(Korea).Lagu nobody ni ada versi Koreanye,tapi sebab dorg nak jelajah dunia,sbb tu wat versi English...tapi liriknye best n enjoy!

Btw,da lme gak sy x apdate pape kat sini,busan n tepu la otak ni,kat sekolah plak bnyak sgt agenda,mnggu depan ade meeting,da lme x meeting..huhuh...sekreteri yg sgt dedikasi! hahaha~

Minggu ni anak2 murid yg darjah 6 ade exam SRA (sijil rendah agama),minggu depan plak ade jamuan raya & befday untuk kelas,then minggu ke 3 plak exam UPKK (ujian penilaian kelas KAFA) untuk drjah 5,minggu last plak exam final yer,then rait kertas,bagi markah,tules buku rekod student,then jumpa mak pak....then siap2 untuk majlis anugerah...huh! sekian terima kaseh!

Adoiii....sebuk..bz yg melanda...penat2...

one litre of tears pic Pictures, Images and Photos

Erm,ekceli da lme nak share ngn sume tentang vid klip ni, sgt indah dan mngujakan..heheh.


cte One Litre of Tears,lagu nye plak tajuk Konayuki.Konayuki means Snow powder..huhu.. same la ngn ratu salju..cte ni sedih gak la,nges jugak la nengok nye..huhu...jgn lepaskan peluang untuk melihat k!

02 October 2009

Berjalan2 ke Sabah?/

Posted by rAtu saLju™ at Friday, October 02, 2009 2 comments Links to this post
Salam semua....

Hari ni agak tercari2 idea ape yg nak tules dalam blog ni,cumanya sy terpikir n nak idea korg ari ape yg patut sy wat open home...adehhh...pening2...

Tarikh x decide lagi,yg sy decide nak gi Sabah bercuti...yay!...jgn jeles...sedang mengatur dan mmbuat tempahan untuk bercuti di sabah,ni nak kena mntak bantuan Jardness ni...ekekek...

Nak cari tempaht nak lawat n keta sewa yg murah2...wa...sgt teruja nak pi bwak umi n ayah jalan2...sape yg penak gi Sabah tu @ duk kat Sabah,,,please gtw..sy nak jadikan info ..k ya all..da!~


Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez