Daisypath Anniversary tickers

30 November 2009

Bride-to-be

Posted by rAtu saLju™ at Monday, November 30, 2009 7 comments Links to this post
Salam...

Hua....pala senget 2,3 ari ni sbb nak pk mcm2.salah 1 perkara nak naek kan badan yg  cekeding sgt gila [ayt terlmpau hiperbola],serta nak menaikkan seri muka sebgai persedian bride-to-be [berangan].


Smlm g spa,x pk nak wat rwtan,lst2 gi buat juga la, coz tmankan adik wat rwtn facial.Erm,smpat gak la korek2 idea n petua lama dari akak spa tue.Alhamdulillah la dia x kdkt ilmu.Dia suh minum air rebusan daun pokok inai..gulp..

Skng ni x pk nak telan ape2 jamu untk bdan,x pk nak wat ape2 cumanye nak g spa n wat llur je bln 12 nti..erk..[ckp x mo wat  pe] adehhh..*senget* nak mantainkan sebulan llur then kn wat facial lak.adehhh...bengkok juga la duet..aduhai..tapi x pe la.Janji result baek punya~

Ok,tu je.nti update laen.Pasni nak wat facial plak..lalal..nak gi cari daun inai~


28 November 2009

Perlukah memusimkan perkahwinan?

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, November 28, 2009 9 comments Links to this post
Salam...



Semuanya pakai musim  kat Mesia ni,durian bermusim,cuti skola bermusim,saket bermusim[pdahal ni xde dlm hadis],kawen pun nak bermusim?

Skrg ni,sana sini org dok ckp sal mjlis kwen dan perkhwnn yg nak brlgsung.Ku? hnya duk diam.Klu nak msuk cuti skola,mesti belambak kad jemputan yg dpt,tapi siyes la,ku pon pening klu da dpt 3 kad untuk tarikh yg sma,x tau nak atur yg mna.Sini kwn baek,yg tu sedara lagi 1 beria ajak bila tiap kali berjumpa...alahai...~
Pulak tu bila da bermusim kawen [hnya cuti skola],penat juga nak atur perjlnn dan wang 'cukai'..heheh~sumer mmerlukan duet.Lari budget semua.Selain budget lari,harga brg sumer kebnyk naek tyme ni.phew..elok2 hntaran 5 riban da cukup alih2 jadi 8 riban sbb harga barang yg melambung.
Pengalaman mnguruskan mjlis kwen abg sulung ku dulu yg dibuat tyme cuti skola + cuti rakyat umum mmg pening.Pening sbb hrga brg naek,org awal2 ckp x le dtg [yg ni sdkit terasa la],pembantu ssh nak cari dan tukang masak yg demand.Pheww..
Pendapat ku,elok la mjlis kwen x buat bermusim dan buat sepanjang tahun untk mmudahkn semua pihak.Lagipun skrg ni org pun da kawen spnjg thn,nak huluq cukai pun x dak la terasa sgt...~hahaha
p/s-moga Allah mudahkn rncgn walimah yg bukan waktu cuti skola,Amin...~

27 November 2009

Promosi: Tudung Ala Ariani untuk anda!

Posted by rAtu saLju™ at Friday, November 27, 2009 3 comments Links to this post
Salam

~PROMOSI AWAL DAN SEMPENA HARI RAYA AIDIL ADHA~

LICRA & JERSEY
ALL IMPORTED FROM KOREA & JAPAN


RM35/PC only




ST-M
1. Peach - available
2. Light blue - available




OV- L
1. Black - available
2. Pink - available
3. Blue black - available




OV-L
1. Light Purple - available
2. Green - available

INFO:-
1. Kain tidak panas,memang sejuk dan selesa pakai.
2. Kain tidak terlalu tebal dan tidak nipis.
3. Beza ST-M dan OV-L ialah,OV-L boleh dililit dan sesuai dgn baju kurung,ST-M sesuai hang  out dgn t-shirt dan jeans.
4. Untuk terma dan syarat serta kos penghantaran,sila klik SINI.
5. Tempahan,sila emailkan di suriakemboja@gmail.com


26 November 2009

Gurl dan bunga

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, November 26, 2009 4 comments Links to this post
Salam..

Semua suka bunga...

espcially gurl..awk ratu?..erm,suke tgok bunga je [eleh pasan].
 kdg2 ku pelik,nape ea ppuan sk bunga,nape dikaitkn dgn bunga dan nape ppuan slalu diberi bunga?


Yup,bunga lawa n sntmntal value..tapi ntahla..
Kdg2 bunga ni mmbunuh,mcm cte Beuty n da Beast [ngarut je cte tu ratu]..haishhh

Klu nak tau,ku suka beli bunga kat pasar,pagi2 ku dan bunga.letak kat bilik,terasa mcm puteri raja..owhh..[berangan]




en3 apekah ini?huhuh~senget melanda.
Tetiba dambakan ssorg mmberi bunga kepada ku..
anybody?

24 November 2009

Contest: Nak Wat Contest,tapi...

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, November 24, 2009 8 comments Links to this post
Salam

 Erm, skng ni klu jln2 blog org len mesti belambak contest nak masuk itu ini kan?.Kenkadang pelik gak,ade ke untung dorg ni wat contest.Pada ku,kdg2 mmg untung la,sbb leh nek kan trafik n org leh klik2 ads dia such s nuff n Dapatwang

Bila da blambak sngt,smpai ade kes tipu pun ade,tipu curik gmbar org len [contest cute baby],yela sstgh blogger x letak gmbar dia @ fam dia sndri kan?Kdg2 tipu cte pun ade,sembang berhabuk dlm blog..dia g sna gi sni la..tapi hampeh,x penah nmpak pun.Haishhh~

Ssh skng nak cri kejujuran dlm berkarya,tapi x mustahil ade yg betul2 jjur la.Manusia skng terdesak untuk mngejar 1 benda plastik[wang] dlm dunia.Sehingga nilai2 agama dan moral diketepikan.Daku mmg berhasrat nak wat contest,xde la sehebat saudara Denaihati.Namun,ku hargai pada pengunjung Cinta Sang Ratu yg telah menaikkan traffik ku.

Arigato Gozaimasu!
Teruskan klik Dapatwang dan ads nuffnang untuk ku.sayang kamu!
Akan ade contest untuk anda nti,Insyallah~stay tuned.

23 November 2009

Nak Yang Pucuk Muda @ Tua?

Posted by rAtu saLju™ at Monday, November 23, 2009 6 comments Links to this post
Salam cuti2 buat semua..

Nak yang tua @ muda buat psgn hdup ea?Klu tua agak matang tapi takut QC [queen control] plak.Klu muda plak boleh gedix2 manja n tayang lama kat kwn2.

Huishh,skrg ni pemilihan psgn hdup oleh llki x kesah da,yg tua @ muda.Klu ppuan juga begitu.Tapi klu pndgn peribadi ku,ku suke llki lebih tua sbb drjah kematngn.[yg muda x mtg ke cet ratu?] bkn ta mtg tapi kurg mtg.

[gambau hiasan bg yg muda]

Ramai llki yg suka ppuan yg lebih muda,senng 'dibentuk',bukan di control,tapi mudah mngikut kata sket,sbb ppuan dgn sndrinya mmg ada rasa hormt dgn yg lebih tua.

[awww,gambau ni mnggoda u!]

Yang tua plak?..kdg2 control tapi kdg2 x juga,ppuan mtg ada yg lebih tolak ansur.Yg muda kdg2 pun ikut pala sndiri je.Bukan nak tolenrasi.Bagi anda,pilihan psgn hidup anda,siapa pula? Pucuk muda @ yg tua? 2,2? aduhai....heheh~

22 November 2009

Seksi: Stokin dan Gurl

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, November 22, 2009 6 comments Links to this post
Salam keindahan buat semua...~


Uiks,..tjuk en3 mcm best.Ekceli,selain seluruh badan,yg wajib gurl ttup,kaki juga memainkan peranan.Slalu je lupa yg 1 ni,nak cover kaki,maka tersembul la kaki yg puteh mulus tu [klu puteh la],ade yg x segan silu bila pkai skirt pendek mmg nmpak kaki dia yg ala2 semak belum tebas lagi..haishhh...


Itu lum lagi tgok cagu dan pecah2 di tumit lagi..adeh..kdg2 hnya pkai kala emergency shja,tyme kaki sgt2 'chantek' untuk diperlihatkan.Aduhai..aurat tu kak Limah~Skng da mcm2 fesyen stokin da untk diperagakan,cumanya,1 la..ttup la aurat ngn sempurna..


jgn biarkan kaki anda digelakkan sang lelaki~Aurat wajib ttup smpurna..kepala ttup kaki x ttup x boley juga..lalala~

21 November 2009

Kemalangan Suhu Badan

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, November 21, 2009 3 comments Links to this post
Salam..

[menahan batuk]


Moga semua sehat.Ku x larat kala ini,ujian kecil dri yang Maha Esa,ku demam seram sejuk.Pala memberat namun kaki dan tgn sejuk semcm.Tekak da mulai saket sejak 2 ari lepas usai Ikhtifal [sambutan majlis anugerah].
Daku tules post ni awal sedikit kerana tdak mahu tggalkan blog tnpa berita selamat tggal dri ku.Eh..eh ta tggal untuk selamanye..mungkin sy perlu rehatkan kepala sedikit.

Bila demam,ku hanya perlu air kosong & titow,tidak perlu ubat mahupun suntikan.Kala ini [9.10pm] cuaca sejuk,hp dimatikan mngkin sehingga ku sehat [ku x mahu En Fiance risau bila ku kata ku saket],ku melihat blog kwn sy sedikit.Ta lrt nak hadapkan badan lagi.Maaf semua,mngkin mlm nti baru ku khabarkan kepada smua sdikit tentg ikhtifal kelmarin.


p/s-mencari stokin tebal yg lma tdak digunakan..kemana ia menghilang?



20 November 2009

Hantaran tinggi,keperluan @ pertunjukan?

Posted by rAtu saLju™ at Friday, November 20, 2009 9 comments Links to this post
Salam semua...

"Mak aih,banyaknye hantaran cik Tipah tu,mak dia jual anak ape?" 

Biasa dgr je talk2 mcm tu kan?..mak pak klu boleh nak hantaran tggi,ank n bakal menantu klu boleh nak kwen cepat,hantran so-so je..Bakal mak mentua plak pening nak supot kenduri belah llki plak..



Haishh..hantaran tggi skng da jd trend plak,biar smpai 20-30 riban,kena tnjuk smpai 7 keturunan.Hantaran plak skng kena ikut tarikh lahir,klu 24 februari jadi la RM24020.86 <----wuahaha..ni bukan hntaran ku,wlw terikh lahir itu tarikh lahir ku..wakaka~kad kawen kena standet mcm kad kadbot,yg fotostat biasa x prestij.Ape la,ni kenduri ank Cik Tipah tau!




Ok,baju plak kena ternama nye tailor dan pereka sch s Rizalman,Radzuan Radzwill x pon paling koman mesti Hatta..Cik mat wlw da 20 thn menjahit x pandang weihh! x de name! ape ade dgn nama sdangkan kena byau RM5,000 untuk sepasang baju!..huh..GILA~

Kenduri kena paling koman wat kat dewan MPPJ,wat kat umah?..euuuu..x kelas la.Dewan u,jemput la si Siti wife datuk K nyanyi,klu kugiran Kg Pisang kirim salam! lagu pop yeh2?..ape tu?..wuahaha..semua konon nak nmpak class!jemputan dri kalangan ternama,RSVP beb! ank2 yatim x yah jemput,semak pandgn,padahal itu lah golongn yg perlu di utamakan.



cincin idaman hati..heheh
Bila da selesai majlis,si menantu pening pala nak bayar hutang keliling pinggang,mak pak mentua senyum ke telinga collect tol tyme kawen,menantu dan ank pening gaduh di bilik nak settle hutang.


Dari berjanji sumpah setia masa bercinta dan tunang,kawen 3 hari masing2 masam muka.Penyudahnye...


"betul ke ank cik Tipah yg baru sebulan kawen dah bercerai?"


Ke ank tangga majlis agama kita kali kedua...bukan membina tapi meleraikan 1 ikatan yg kononnye nak kenangan 7 keturunan.Mak pak baru sedar,wang dan kemasyhuran bukan segala2nya untuk bahgia.


Walimah ikut cara sunnah,hantaran x perlu tinggi,majlis x perlu grand,baju dan kad x perlu mahal2,bahagia dan berjaya,Insyallah..

18 November 2009

Pic: Natijah Gambar Terlampau!

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, November 18, 2009 3 comments Links to this post
Salam..

Dlu masa awl2 ku berjuang n mngenali blog n rakan2 blogger,ku di sajikan dgn pergaduhan 2 org blogger ats hak cipta layout mereka.

Masing2 sling bertingkah di alam maya wlw x penah bersua muka.Pelik juga.Ekceli blog2 yg slalu ber'perang' di alam maya adalah blog yg mngunakan kawaii pic mcm yg anda tgok di bawah ni.Ala lebey kurg yg mcm icon cumel2.



Ada certain2 blog skng sk disable right klik,kdg2 ku sj2 tekan untuk tgok keterbukaan sstgh blog untuk ikon2 di blog dia,maaf..daku x amik pon ikon anda sj nak test power.Suka bce ayat yg kadg2 berbunyi 'haipp..cubit krg!' hehhehe~wlw disable klik,ade juga yg leh kopi gambr anda.so,hti2.



kdg2 ku x salahkan readers  sbbnye kdg2 mreka x tau kopi gambau org salah..eheheh.(curik salah,mntak izin nk kopi k)..sbb empunya blog kedekut gila ilmu.Msa awl2 sy nak cuba layout yg gedik2 cumel tu,dgn coding lg,sy cari bahan sndri..namun tnpa bantuan mmg ssh.Ada 1 blogger ni,mmg la sgt2 'pemurah' aty,smpai ku nmpak 'keikhlasan' dia sehingga pengunjung dia dr 70-100 da tggal 20-40 skng..

Maaf,jika anda kedekut,Allah akn tarik kepandaian anda..ku x penah berdendam,namun itu yg ku perhatikan.n ada juga rakan2 ku yg ngadu tentang blogger yg amat 'pemurah' itu. 
blogger yg nak lindung hak cipta gambar2 pribadi dia,itu mmg salah pada si pencuri la.
 
kepada blogger,ini hanya nsht..klu gmbr terlmpau x yah la letak kat blog,nti org wat xbaek dgn anda,naya je.Klu ade yg mntak anda ilmu,jgn la kdkut.ok,tu je..





17 November 2009

Biz: Cik Ratu x serius?

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, November 17, 2009 4 comments Links to this post
Salam...

Salam keindahan buat semua..terimas utk semua yg sudi klik ratusalju.*sgt2 menghargai*.


Ekceli,dulu org kata ku mcm x siyes(serius) nak bukak biz,hanya pakai blogspot-camera pun blur-x reti mekap (photoshop) dan jual benda yg da bnyk kat pasaran dan bla..bla...ye,ku hargai pandangn ikhlas dan separa ikhlas mereka.Separa?..ye separa sebab,manusia ini hnya mencaci dan mengeji bukan tahu m'bantu,ilmu disimpan sndiri.

Dri zero tentg blog,asalnya ku nak wat blog himpunan krya2 puisi n sajak ku shaja,namun dlm masa yg sama ku nk cari peluang utk berniaga.Mmg x tau ape2 tp rajin cri source la,dr xde kwn smpai leh poco2 ngn ne0,zara,mashi,ubey n ibnu <---mmber bloggers yg bombastik stay smpai skng..
Buat blogger yg kedek (kdkt) ilmu,masyeh kerana simpan sendiri ilmu tu...ku dlu da hmpir ptus asa ngn blog oleh hal yg m'duga,smpai ku rsa xde jodoh ku ngn dunia maya,namun setelah hampir 7 bulan suam2 kuku dgn blog,September n Oct ku bgkit semula.ku rasa ckup2 la kisah semlm,ku nak berlari smbil pegang belon..heheh (lawak plak da)


Disini,ku nak share skali lagi,ku bakal keluarkan album produk sulung minggu hadapan,Insyallah~ dan buka kembali blog biz ratusalju dikhalayak.mengharapkan sokongan padu dr anda semua.ku tidak mahu mnyuruk dibwh daun keladi selamanya.

Thanks eberibadi..untuk semuanya,sokongn,kehadiran,folow Cinta Sang Ratu dan teguran yg mmbina.Moga kita leh terus merapatkan ukhuwah~


Klik sini untuk jana wang besar! 

16 November 2009

Link: Fenomena I folow U,U folow me back!

Posted by rAtu saLju™ at Monday, November 16, 2009 18 comments Links to this post
Salam..

Selaen komen ikhlas dan layout yg gedebo0m..1 lagi ektibiti kemeriahan blogger ialah i polow u,u polow me bek..



Ekceli,adakah ini 1 paksaan @ desakan? terpulang kepada individu msing2. ku juga jadi polower pada blog2 yg ku selalu jejakkan kaki..


Kadang2,pemilik blog sendri x kenal polower dia,ada blogger yg sgt2 taksub memiliki polower rmai.Ada yg saja2 'buta' polow.Ada ape ngn polower? menguntungkankah? ape kelebihannye?

Siyes la,ku x bangga ade polower rmai,tapi ku anggap 1 tnggjwb untuk lebih kreatif n blogwalking eberitime.Ku ingn sntiasa mengenali polower ku,tnpa polower,sape la daku?.(ecewah!) ku tabik spring la ngn sstgh blogger yg ramai polower hingga 300 lebey,tapi mmpu wat blogwalking ngn konsisten n tggalkan jejak..cayalah!



Ku xde la negatif,namun ku suka jika blogger itu turut kenal n ziarah slalu polower dia,kerna bila sampai 1 masa nnti,polower mula stop polowing anda,dan berlalu ngn blog yg mula perihatin,balik la anda pada mula2 berblogging!

Ingin jadi geng pengambaraan ratu salju?
klik SINI
Jana wang besar untuk anda,klik SINI 


 

15 November 2009

Wang: Pendapatan Terkini Ratusalju dr Dapatwang!

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, November 15, 2009 3 comments Links to this post
Salam semua...

Kala entri ini di buat,masih ramai yg tdak tahu tentang link hebat ini..klik sini.



Alhamdulillah sehingga kini juga telah 2 org berdaftar under Geng Ratusalju..Alhamdulillah..ku ingn lebih rmai lagi di luar sana untuk menyertai geng pengembaraan kami..agar kami sama2 dapat mmbina empayar klik dapatwang dengan anda!


Ku sertakan profit ku terkini,dan payment akan dibuat dalam esok @ lusa,insyallah.Terus kepada akaun ku di Bank Islam,setakat ini..ini profit yg ku dapat...sila lihat...





Alhamdulillah,berkat bantuan anda semua jua..terima kasih kerana menyokong!..buat hbz777 dan areyon_biz,sila letakkan link hebat anda di ruangn komen untuk ku klik n kita bina geng pengembaraan untuk sama2 kita klik sekali sehari!.

Kepada anda semua,masih x percaya?,ku bagi kamu semua masa sedikit untuk pikir,jgn lama2,klu berminat boleh klik sini,dan sy cadangkn anda amik pakej silver dr bronze,kerana kliknye yg fleksibel...

Kita usaha,bukan dduk saja2..klu anda x sayang duet laburkan pada tiket wang dan fastfood,kenapa untuk link hebat ini yg menjanjikan (insyallah) pulangan lumayan lebih dri modal anda anda x mahu?..so eberibadi,dont miss it! dont ever!


jmpa lagi!~ jom klik2 

14 November 2009

Terbiasa Makan & Minum Tangan Kiri,Salah Siapa?

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, November 14, 2009 4 comments Links to this post
Salam..

Maaf,mngkin entri ku kali ini agak direct to da point,namun itulah kenyataannya.Org Melayu kebnyakan.ku ulng,KEBANYAKAN NYA mgalakkan @ xtegur langsung anak2 yg minum tgn kiri!

Perkara yg sgt sedih,namun sgt2 berleluasa pada masa skng,bila da mkn guna tgn knn(mkn tnpa sudu),dia anggap tgn knn da kotor,dia guna tgn kiri kononnya bersih untuk minum(eklan di tv juga menunjukkan contoh x baek).Ape punya tabiat la,Nabi anjurkan kita untuk ikut sunnahnye dan lwn syaitan,tapi perilaku kita dlm x sedar mmg join syaitan sama!

Situasi: ank murid ku sdg mkn nasi mnggunakan sudu dgn tgn kiri!
Daku : A,knpa mkn tgn kiri?
A : x biasa ustzah mkn tgn kanan.
Daku : kan mkn guna tgn kiri ikut syaitan,mahu ikut dia?(ku perhatikan A menggeleng kepala seraya menukar sudu ditgn kanan dan mula menyuap nsi kekok)
Daku : Mak kamu xtegur kamu mkn dan minum tgn kiri?
A : (menggeleng kepala) TAK
Daku : Ayah?
A : kadang2
Daku : (istgfar dlm hati) xpela,mulai hari ini,jgn lagi guna tgn kiri untuk mkn dan minum wlw kamu kidal skalipun,ikut cara Nabi,kamu akn berjaya,Insyallah

 
Mak pak x tegur lngsung,tapi yg dia tegur bila anknye guna tgn knn untuk minum.Sgt sedih!Lagi2 kebnykn org yg kidal(menulis guna tgn kiri),pegang sudu dan mkn guna tgn kiri...huhhhhhhh...sedih.Keadaan ni anda dpt saksikan bila mjlis2 mkn2 @ kenduri,hatta org berilmu pun malu untk guna tgn knn minum dan ceduk mknn dri pinggan lauk.

Sebenarnya dlm xsdar,perbuatn yg kita anggap 'kecil' itu efek pada budak2 kecil yg sedang mmbesar,dan perangai mereka.Syaitan itu dri api,jadi pemarah itu akn diwarisi,kdg2 ibu bapa itu sndiri menyuapkan mknn dgn tgn kiri,alahai...umpama menyumbat mknn najis@sisa syaitan dlm mulut anknya.

Anda boleh perhatikan anda juga,adakah masih menggunakan tgn kiri untuk minum dlm x sedar kerana terlebih biasa?skdar renungn kita bersama..Nabi x ajar kita,tapi knapa kita perlu biasakan larangan Junjungan Mulia kita?

p/s: renung2kan dan selamat beramal!

13 November 2009

Fobia Dengan Mak Mentua?

Posted by rAtu saLju™ at Friday, November 13, 2009 5 comments Links to this post
Salam

Dlm banyk2 hal didunia,selain fobia sdikit nak kawen,ppuan ni gak takut nak berhadapan ngn mak mentua..haaha...siyes,ini kenyataan.

Pelbagai tnggapan dia bygkan mak mentua dia,rupa cengei(loghat utara kata garang la),tgok sana sini ats bawah menantunye,test masak n mcm2 lagi 1001 mcm kes menakutkan.




(huh,mak mentua mcm ni pon ku takut)

Klu tnya ku,ku ckp.......

ku ade sdikit nerbes dan fobia itu.Melalui pengalamn kwn2 yg da tawen,ade yg best n x ngn mak mentua wat fobia itu mkin menekan diri.Hahahah,ape la cet ratu ni..dia x mkn mu!

Ya,betul 1 hal mak mentua x kan mkn anda,namun dia akn 'ngap' anda..wuahahha.Antara sbb yg mak mentua akn 'ngap' anda ialah:
  1. anda bangun lewat
  2. da la xpndai msak,xmo plak tnjuk muka kat dapur,haisssshh
  3. lepak senang2 aty depan tibi (ade ke patut!)
  4. tau mkn je x tau tlg2 kemas
  5. asal balik umah mak mentua terus da tnya nk balik bila..aduhhh
  6. x pandai jaga ati mak mentua-ckp lepas!
  7. ngan biras2 suka wat hot gosip-tajuk utama,mak mentuaku!
Wlw kita sbgai ladies ade fobia tu,lmbat laun nnti kita akn jadi mak mentua juga 1 hari nnti,oleh itu,wat la yg terbaek.(wlw ku melum lagi kawen,ku pasrah menulis entri ini)..wuahah


jumpa lagi..da~

12 November 2009

Link Untuk Jana Wang buat Anda!

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, November 12, 2009 2 comments Links to this post
Salam n hye all..



Ekceli mmg nak wat post sal ni..Dapatwang.com..so,korunk leh tau sal ni dgn lebih mendalam..ekceli sehingga ent3 ini dibuat,ku da dapat 124 klik.1 klik 20 sen,124 x 20 sen? kira sndri..hehe

So nak share ngn korg,nak jana duet melalui tenet xde la ssh mna.Klu korunk still rasa ragu2 leh tnya ku di suriakemboja@gmail.com...ku akn terangkan sket.Dia program afiliate.Pendaftaran skali seumo hidup dan skng ahli ngah bertambah,klu lmbat daftar maka rugi la.

Sahabat ku da pon dapat RM300 dlm masa 4 ari,bayang je la.bukan spam @ benda ngarut.kami ade wat team klik dimana ahli diminta klik sekali je sehari msa wat blog walking.xde la ssh mane kan?so klu ya all nk join pas daftar tggalkan jejak link Dapatwang.com anda di sini.

S0,geng..sy da rsa seronoknye klik (lebih dr nuffnang ekceli),nuffnang ikut suka aty dia je nak letak ads @ x kat page kita kan?.tapi Dapatwang.com ni x.Sentiasa ade je banner dia bila kita daftar.Seumo hidup beb!Laburkan sedikit namun pulangan untuk anda tggi..x mo ke?

Apa tggu lagi..jgn lmbat wat keputusan kerna yg rugi diri sndri juga.Dan yg penting kn rajin da jgn salahkan org klu anda belum berjaya.Usaha + tawakal.Rezeki Allah bagi dan dri Allah.yakin itu anda juga akan berjaya.Insyallah~
Klu ya all x mo join pon x pe,ape kata bantu kawan2,dtg blog ratu ni n klik la,dtg tiap2 ari x kira masa.Sekali je sehari ku mntak.Dapat pahala bantu kawan2.insyallah.


So guys,klik sini @ banner bawah ni untuk keterangan lanjut...salam!~


11 November 2009

Impian?

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, November 11, 2009 7 comments Links to this post
Salam

Wo0t...skng ni ku dok tgok para nuffnangers sume dok cari jln untuk naekkan trafik danku juga x terkecuali..,ari kwn2 ramai2 kita nekkan traffik..


Ekceli,impian ku msa kecil snarnye nak jadik pramugari..shhhhhh..jgn gelak..ku tau amat klakau..

(waaa...manisnye muka pramugari ni senyum)..


meniti alam remaja,ku senang ngn jurutera,ingtnye dapat jadik jurutera telekomunikasi..tapi takdir meletakkan ku di sini...sekola agama...wuahahah~ best2..sebagai ustazah Ina..lalalal~




(lukisan ni mabeles,wat ku teruja n jatuh chenta)


Ok la tu je,korang nye impian?..

maseh ingt nak jadik cetgu lagi ke tyme kecik2 dlu..wuahaha~ (ekceli rmai yg nk jadi cetgu tyme kecik2,sbb teruja ngn cetgu kat skola dia)..


p/s-klik ratu salju ini juga ea...sayang korang!~



09 November 2009

Rimas

Posted by rAtu saLju™ at Monday, November 09, 2009 5 comments Links to this post
Salam semua~!

Heh...ku mmg kdg2 x percaya cinta...har..har..(nak sedapkan aty)..he~





huwaaa...skarang ku men'feeling'kan diri dgn lagu ini...ekceli xde la feeling mne,skdar share...memula dia rimas..skrg ku plak yg rimas dlm erti kata fabulous cat..

Baru2 ini mndgr keluhan sorg kwn,llki mudah untuk berkata apa shja kepada ppuan klu mrh,namun ppuan x tergamak,ppuan sering menjeruk perasaan.setuju?

Kesian juga melihat keadaan dia,namun pabila dia cuba kuat dan ignore,ku pun nak semakin kuat.Need my own sweet time..sampai bila entahla..rasanya itu yg terbaik dr terus2an terluka...

Lafazkan kata dari bibir
Adakahnya dari hati
Mungkin kau tak fahami maksudnya yang tersembunyi
Titisan air mata dari pipi ke bumi
Pernahkah kau peduli betapa sedih diriku ini
(Korus)
Mengapa
Aku yang terluka
Aku yang merana
Aku yang menahan sisa baki cinta ini
Engkau yang meminta
Aku yang sengsara
Rimas, rimas aku rimas



08 November 2009

Need Ur Help n Support...

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, November 08, 2009 0 comments Links to this post
Salam semua~

Please la klik eklan ratu ni..

taylor sw Pictures, Images and Photos


xmo masuk sertai pon xpe,tapi ape yg penting,KERJASAMA anda bantu ku..huhu~x susah,klik n berlalu pergi afta dat.Ada eklan kat ats tue pon sama ea.=)

Bantuan  anda sgt2 ku hargai,klu yg blog korg trafik jem tggi,korg leh join.Yang penting berani nak sahut cabaran.Insyallah boleh berjaya..heheheh

Jom klik2!~buleh klik sini juga ye Ratu Vogue <---- sila jgn wat eksperesi muntah,heheh~,klik j..

p/s-gambau tu saje2 je bagi meriah..hehe...klik kat Taylor Swift tu yer...daaaaaaa~

07 November 2009

No Compromise for Mister Potato Fiesta 2009

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, November 07, 2009 0 comments Links to this post
Salam sumer!~


Anda semua sure suka mkn kentang chip yg rangup dan best giler kan?..Jenama chip kentang goreng rangup No 1 Malaysia of coz la Mister Potato.Arini ku nak cte sal kehebatan Mister Potato yg sgt ku gemari ini..heheh..

Ekceli,Mister Potato mmg lagi best dr biasa.Sejarah Mister Potato ini bermula dgn pemilihan kentang2 nya.

  • Hanya kentang terbaik dr jenis Atlantik,Dakota Pearl dan Hermes sahaja di pilih untuk menghasilkan chips kentang Mister Potato.Kentang2 ini adalah 100% import yg dijamin kualitinye.

  • Kentang2 yg dipilih pula dr segi rasa,warna,saiz dan rupa yang sama dan menepati piawaian.

  • kentang2 yg telah di pilih akan dibasuh dan dipilih secara manual untuk di hiris,setiap 2-3 jam operasi memotong kentang,pisau potong itu akan di basuh dan digantikan untuk menjamin kebersihan dan No 1 kualiti di Mister Potato.

  • setelah dipotong,skali lagi kentang2 itu akan dibasuh dgn air sejuk supaya ia tidak melekat antara 1 sama lain semasa di goreng.Kentang digoreng menggunakan minyak sayuran dalam suhu 185 darjah celsius.Mister Potato akan pastikan tiada lemak haiwan semasa melakukan proses ini dan menjamin kentang itu selmat dan tiada lemak tepu.

  • kentang yang telah pun digoreng itu td dimasukkan ke dlm drum perasa menggunakan tali pembawa untuk di percikkan dgn perisa sama ada Original,Barbeque,Tomato,Krim Masam dan Ayam Belanda Panggang.Sampel kentang akan diambil setiap jam untuk menjamin kualiti No 1 Mister Potato.

  • setelah menjalani ujian kualiti yg ketat,kentang2 itu di sejukkan dalam 45 darjah celsius sebelum di bungkus untuk di pasarkan.

Oleh hal yg ats2 ni wat daku sgt menggemari Mister Potato dan sukar beralih arah ke chip kentang goreng yg laen.Mmg superb la Mister Potato ni.No 1!


Ok tu je info sal kentang rangup Mister Potato..=) Then,klu korg mmg canggih dan lagi best,gi men game untuk menang 50 jemputan ke fiesta Mister Potato..ade 8 level sumernye..dan korg leh tunjukkan ke'best'an korg..hehe..


Ku da maen dan menang sumer stage,korang tggu ape lagi?.mana taw dlm fiesta itu nanti dapat plak menang RM10,000..fuyoh! banyak tue..k,gi klik Mister Potato untuk keterangan lanjut.Ni pic game2 dia..

memula daftar dulu




 ni stage ke 3..pilih kentang baek punyer dan x





test ke'best'an korg potong kentang dgn nipis standet selama 20 saat



test kerangupan chip kentang itu plak..

Ok,tu je..best men game ni..cuba la!.. 




06 November 2009

Antara Layout Superb Vs Cupcake Gebulicious

Posted by rAtu saLju™ at Friday, November 06, 2009 0 comments Links to this post
Salam buat semua...

Heh,skng ku ade layout baru,siap ade sliding2 show lagi..ekekek...mcm wordpress yg ku idam2 kan utk ku melompat nti selepas bergelar jutawan mee segera..ehehhe..(sila abaikan penulisan karut marut ini).

Oh wlw abai,jgn la berlalu dr sini..heheh..(taw pon ko Ratu)..Ok,s usual la,nak kate ku ni rajin sgt tu.......

........

boleh la (kembang kempis hidung bermula)

nak kate mls tahap gaban tu.........

TIPU LA<----cepat je dia jwb..cait!siap caps lock lagi..haishhh


(gelak evil dlm ati)

Namun,ku ade cerita ku rajin pada kamu semua,heheh..Daku merajinkan wat bisnes kek.Erk..x percaya?..nti ku tunjukkn bukti.Memula ku sj2 cte yg ku wat biz Kek Moist,tapi alih2 ank2 murid ku tempah utk cupcake juga..haishhh...


Alhamdulillah la,even 1st tyme wat cupcakes tu,namun ku buktikan yg ku mmpu buat hingga mereka2 menjilat jari.Ok,here da pic..mls ckp bnyk..ehehe..


tada....




Ni melum masak lagi



ni tyme da kuar dari oven




ni baru kena mekap ngn ratu...ekekek


ok la..siap da...


p/s-sape2 nak beli xpe,daku alu2kan..ekekek




05 November 2009

Peluang Buat Wang Segera

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, November 05, 2009 1 comments Links to this post
Salam kemajuan untuk smua....



Baek,arini sy nak share sumting tentang keuntungan besar yg boleh kita buat.Tentang Dapatwang.1st of all,DapatWang.com adalah satu program affiliate yang memberikan komisyen untuk setiap klik atau tajaan yang dibuat. Setiap komisyen adalah berbeza mengikut pakej yang didaftarkan.Jadi tunggu apa lagi,jom daftar!...klik sini.

Dia bukan spam,bukan mcm skim cepat kaya @ pelaburan cepat kaya.Ini sama sekali TIDAK BENAR!.jika anda mengetahui tentang Nuffnang,anda juga perlu tau tentang Dapatwang,cumanya nuffnang itu free,namun Dapatwang,anda perlukan modal sdikit untuk berjaya.Bisnes dgn air liur,anda akan dapat air liur juga,namun bisnes ngn modal yg sedikit,siapa tahu untuk anda melebihi Bill Gates.Insyallah,aminn...

Tujuan sy msuk Dapatwang ni pon slh 1 sbb sy nak infak pada jalan Allah,jadi sy syorkan anda semua sertai sy untuk sama2 dapat wang yg lebih.Xkira la apa sahaja impian yg anda ingn lakukan,peluang ini sudah ada di depan mata anda.Kepada sape2 yg blog nye mmpunyai traffic yg tinggi,lagi baek anda sertai,kerana peluang anda lebih mudah.Klu x mo sertai,sy mntak anda leh gtaw dan bantu sy untuk letakkan link sy di blog anda.Boleh?


Kepada teman blog sumer,jgn lupa klik Dapatwang untuk keterangn lanjut. Jumpa lagi smua.!


04 November 2009

Peluang Kedua,perlukah?

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, November 04, 2009 2 comments Links to this post
Salam


Skarang ku amat menggilai semua..ya,hampir semuanya lagu2 dri Taylor Swift..Sgt menjiwai ketika badai menimpa perjalanan hidup ku kala ni.Pada sy,semua manusia deserve second chance,cumanya terpulang kepada siapa  kesalahan itu dia buat.Namun,org yg sy syg,masih tdak mengerti ketulusan sy kerap memaafkan dia.Ntahla..

Perlukah sy kerap kali menjelaskan semua tindakan sy,sy rasakan itu semuanya hanya membuang masa dan tndakan sia2 jika kesalahan itu tetap berulang kembali.Sy ingn kan dia faham dan sekurang2nya cubalah memahami erti hati  perempuan yang sebenarnya.Kenapa ku menjiwa2 ni?..aduhai hati...



Oh ya,ni la muka sengal ku sedang menanda kertas peperiksaan,huhu..sgt tekun bukan..tapi pala tyme tu da senget sebelah kerana migrain...huhu..sgt mencabar..




Kertas peksa yg buat ku megrain 2,3 hari..beg hijau beau hadiah dari tunang semasa dia bercuti di Jakarta aritu,beg kecil ku tu ialah purse ku...heheh~



semua jwpan di atas itu betul ya..hehehe...


ok sekian laporan...


daaaa~


p/s-jgn lupa klik ads kat ats tu ea...daaaaaaaa~

02 November 2009

Asik nak marah je..

Posted by rAtu saLju™ at Monday, November 02, 2009 3 comments Links to this post
Salam keindahan buat semua..


Lately ni ramai sgt yg nak marah2,sy pon pelik.Hatta org yg terdekat ngn sy pon sk mrh2 dan mangsa kemarahan mereka adalah sy.Sy agak sedikit tensen pabila benda alah ni terjadi.Nak kata besar sgt kesalahan sy,rsanye besa2 je kat? ye ke?..ehehe.Ntahla,x tau nak kecek lagu mana.

Sbb tu sy diamkan diri sket dr apdate blog 2 hari ni,even hari cuti,dgn kerja dan emosi yg x stabil oleh org2 disekeliling sy wat sy x mo wat ape selain lompat dr game ke game.Heheh...alasan bernas dr cet ratu!


Muka blur sy menanda kertas xdapat nak upload lagi,i wish dat ade org yg wiling nak tanda kertas ank2 murid sy yg berlambak tu coz lme2 sy ngadap paper dorg,sy kena megrain..adehh..ssh jugak ea cet ratu?..


Overall stakat yg sy tanda kertas dorg,ade banyak peningkatan yg ditunjukkan oleh dorg.Rasa bersyukur n lega sket bila apa yg di ajar,mereka paham.Semakin hampir dgn Majlis Ikhtifal (majlis penyampaian hadiah) semakin sebuk jugak la,even skol sy kecil,tapi tanggjwb yg gb (guru besar) amanahkan terasa beban besar di bahu sy. 


I wish i can finish all da things s soon s possible..Till now,salam...jumpa lagi~



Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez