Daisypath Anniversary tickers

31 December 2009

Semua Manusia Itu Tidak Sempurna!

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, December 31, 2009 0 comments Links to this post
Salam...

Smpai skrg,sy x paham situasi yg berlaku antara sy dgn A,sy anta sms dia x bls,hatta komen sy di FB pun dia delete,da 2x sy perhatikan.Sy x paham ape mslh antara sy ngn dia.Permulaan puncanya sy rasa kala sy menegur kwn baek sy F kerana bermain ahli nujum di FB,kemudian di terbaca dan membalas komen2 dgn agak pedas.

Ntah! smpai skrg sy x paham dgn keadaan dia dan kenapa jadi mcm ni,aduhai..sy mls nak pk tapi benda alah ni keep menari2 mcm ayam golek dimata sy.Penat!huehuehue..

Sy xmo pikir..tolong la.skng ni sy nak pi pilih kad walimah..tolonglah........!

ok chow!..nti update laen 

28 December 2009

Ku Menang Contest!

Posted by rAtu saLju™ at Monday, December 28, 2009 8 comments Links to this post
Salam eberibadi...


So soooooooooooorrrrrry lme x apdate,currently sgt bz nak wat preprtion 4 my solemnization day.Bnyk hal nak bncng n wat,bnyk bnda juga yg menuntut sy untuk menutup sebelah mta sketika untuk alam maya.Tapi sy tetap update Facebo0k sy.
Kad masih belum ditempah,jd x boleh nak layangkan kepada kwn2 alam maya sekalian.Jadi kepada semua peneroka Cinta Sang Ratu nieh,tunggu undangan k,insyallah sy bagi.Kepada yg nak n bagi alamat je la.Heheh...
Oh ya,kat sini juga ku nak ucap terima kasih buat ween.Ku menang dlm pertandingn yg dia anjurkan,x sangka snarnya leh menang,apapun Alhamdulillah~x tau lagi apa yg kudapat sebagai hadiah,wlw apapun daku terima dgn hati yg terbuka,insyallah akan ku buat post selepas hadiah ku terima ditgn.
oh ya,daku memrlukan bantuan anda semua untuk mencadangkan hadiah untuk bakal suami sebagai hantaran.Adeh...sy pening mau pkir..sampai sini dulu..nti sy wat blog walking.insyallah.


salam`





25 December 2009

Kawan Baik Susah di Cari?

Posted by rAtu saLju™ at Friday, December 25, 2009 4 comments Links to this post
Salam..

Kali ni,mgkin ku akan bersetuju dgn pernyataan ni.Ntah la,kala kita menghadapi masalah dan perlukan pertolongn kwn,tapi pertolongan itu merupakan 'balasan' pengakhiran persahabatan.Pernahkah anda melaluinya?

  Siyes,kadangkala tuntutan hidup memerlukan kita sgt2 memerlukan bahu untuk bersandar,tgn untuk memeluk namun,org yg dikatakan sahabat ini tidak memahami,atau sengaja buat2 x paham keadaan seorang sahabat.Patutkah ini dinamakan sahabat? atau sekadar orang asing yg saling memandang pabila bertemu di bahu jalan?

Manusia pabila menjadi terlalu hipokrit amat mudah melakonkan wayang.Seakan benar apa yg dilakukan.Arghhh....bosan dgn gadis wayang ini.Sy mengalami situasi ini dan tengah bersedih dgn keadaan persahabatan yg ibarat retak menanti belah.Sy di salah ertikan pabila menegur yg salah..alahai...


Sekarang,sy x tau ape nak buat....


-blank-


23 December 2009

Arghhhhh!...Aku Fail SPM!

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, December 23, 2009 1 comments Links to this post
Salam..

Eheh..tajuk mcm saspen...SPM ku ok je,korg?
apa pun korg kena layan video ni dlu beb!..ok..happy watching..

HANG TUAH FAILED SPM..wahahah..


peace V

21 December 2009

Buat Baik Salah,Buat Jahat Pun Salah..alahai...!

Posted by rAtu saLju™ at Monday, December 21, 2009 4 comments Links to this post
Salam..



Hai..mcm2 ngan dunia ni,buat baek slah,buat jht lagi la salah! Bila kita bermurah hati untuk sedekah dan slalu jengah masjid @ surau..sedap2 ati je sstgh masyarakat melabel 'ustaz' @ 'ustazah'..hello,nak tggu kiamat dlu ke baru nak insaf @ buat amal?..phewww

Ku slalu juga org takut nak tgur..erk..daku mkn org ke? Pelik la manusia ni,ekceli rakyat mesia je kot yg sgt2 pelik bin ajaib! Suka otak x berkembang bila tang2 buat kebaikan dan kebajikan.Suka melabel dan memperlekeh,bila org tu baru nak insaf dan kembali kepangkal jalan,mulalah mulut2 menjuih2 dan ngata yg buruk2.Patutnye doakan la yg terbaik dan kekal dia ke arah kebaikan.Ni buat dia balik nak menyetan!..aduhai...

Kadang2 org ssah sgt nak wat kebaikan,senyum pun dah kira OK untuk mendapat 1 pahala,tapi jgn plak snyum nafsu,tu dapat BALA!Buang duri/kayu/paku tengah jalan pon da kira sebahagian dri iman.Kita hidup kat dunia ni x lama,habis tggi pun 60-70 tahun je,klu lebih tu bonus,tapi tyme tu kita msih lagi boleh buat amal secara sempurna ke? boleh jalan2 bebas mcm umur 20-30an? Takut2 tyme tu kita da terlantar je nak tggu Malaikat cabut nyawa,masa tu baru pk nak taubat dan amal yg sikit dah x guna lagi..

oleh itu,tepuk dada tnya iman,jgn hanya mencaci bila ade yg buat kebaikan,ambik iktibar dan insaflah,turut serta bertaubat dan membuat amal.Semoga kita berat timbangan di 'sana',ringan persoalan dan cepat masuk syurga..insyallah,aminn...  

18 December 2009

flymas.mobi - as easy as 1,2,3!

Posted by rAtu saLju™ at Friday, December 18, 2009 10 comments Links to this post
Salam..

It's co0l huh? when u can bo0k your flights all around the world and check all necessary details such as :  

• Check-in for your flight on your mobile?
• Board the plane with just your phone - with a 2D boarding pass sent to your phone?
• Check flight fares, book and pay (or hold!) and plan spontaneous trips with friends during mamak sessions?


With Malaysia Airlines, it's now possible! That's right, MAS proudly introduce flymas.mobi, the world's most comprehensive mobile booking service! Whether it's booking, boarding, or flying... it's as easy as 1,2,3!

And here are some of flymas.mobi's key features :
• Easy booking: Purchase or hold tickets listed at lowest fares. (For dates within 30 days)
• Check-in: Paperless boarding passes using new technologies.
• Flight Status: Check if your flight is departing on time or has been retimed
• Deals and Offers: Tells you the hottest deals, which you can then book on the spot!
Curious yet? Feel free to try it out on yourself! Simply use your phone browser and go to http://flymas.mobi and play around!
 

Also, if you want to win a trip to Australia, ASEAN countries and domestic!, take part in our flymas.mobi blogging contest! Simply write a blog entry entitled "flymas.mobi - as easy as 1,2,3!" and email it to flymas.mobi@nuffnang.com. Contest runs from 14 Dec - 30 Dec 2009.

Have fun!

17 December 2009

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL: Salam Maal Hijrah buat semua!

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, December 17, 2009 4 comments Links to this post
Salam..

Anda ada facebook?..nak wang dari paypal..jom klik sini..



Pertama2 skali,ku nak ucapkan maaf,maaf dan maaf buat En Propito andai penulisan sebelum ini menyentuh hati dan sanubari anda..Oh ya,maaf juga menyepi seketika,bukan ketiaadaan idea,bukan juga malas menulis,namun sy menyelesaikan tuntutan realiti..lalalal~

Saya baru kembali dri KL sebenarnya,pi Jakel untuk mengurat kaen disana.phew..agak berbaloi..ehem3..gi sana wat pe? [sy gi beli kaen wat baju kawen]..gulp..hahaha~Otak blur da pusing2 sepanjang disana kerana keadaan yg sgt panas dan berbahang buatkan sy x berjalan sgt kecuali ke Jakel tersayang..wuahahah~

Balik ke Penang di kejutkan dgn mesej dr kawan tersayang yg menjemput ke walimah nya..uwaaa..nak pegi,tapi apekan daya terlalu jauh ku ingn mendaki kaki..so salam syahdu dan ayam masak merah je ku kirimkan...aduhai..

 Disni,ku ingn mengucapkan Salam Maal Hijrah buat semua.Muhasabah diri dan jangan lupa berdoa untuk akhir tahun petang nanti dan semoga Tahun Baru ini akan lebih bermakna dan mencurah2 rezeki buat kita semua..

Kepada semua yg berani untuk gagal..mari beramai2 join ratu di Dapatwang!..memang berbaloi!sy da berjaya,anda bila lagi?





12 December 2009

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL : Tolonglah...Blogger ini Sangat Kerek!!!

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, December 12, 2009 19 comments Links to this post
Salam...


Weh EN PROPITO! Klu ko stakat nak kutuk2 ku dlm blogspot,boleh blah la wei! [hilang sudah bhasa lemah gemalai ku]. Da la ajak org tgok blog dia 1st tyme dlu mcm samseng kampung pisang,x boleh ke ko berhemah! Budi bahasa kan budaya kita?..haishhh...sah2 x blaja tyme skola dlu kan?

Propito..Apesal blog ko mcm tu ae? da la x matching antara kelabu+hijau+merah,aduh! kaler blind ke ko ni? Weh,tulisan plak yg ko pi buat kaler merah mcm org mati tu kenapa? Ya Allah..sah2 ko x pandai cat umah.Tukar je la,kasi org leh tgok power sket.Widget2 ciput ko tuh apesal mcm suram je. Mcm blog Tower 13 yg kat TV3 tu je.Kasi bunga2 sket la.



Isi kandungan ko cari la ayat2 cinta sket,ni mcm Malas Untuk Hidup Lama,kenapa? xsayang da ke umur yg Allah bagi tu?..meh aku bunuh ko skrang.Ajak org masuk game dia,tapi x nak kasi adiah pun..ape la..cube la cari sponser sket.Malas tul la ko ni..haisghhh..

Ok,tu je.x baek ckp lebih2.Aku skdar mengingatkan ko je..yela,sesama manusia kan?..wuahahah~


p/s-guys..ni hasil entry untuk game Mr Propito..lalalal~ jgn marah ea!

11 December 2009

Masalah Hati Jika Tak Bersyukur...

Posted by rAtu saLju™ at Friday, December 11, 2009 6 comments Links to this post
Senah [bkn nama sbnar] : Alahai,bdn aku ni da x slim la. Muka pun pucat je.
Tipah : Eh,ok ape.Aku tengok da bnyak ko makan pil2 dan tahan nafsu makan,ni pun da slim da.Nak turun sampai kena Aneroxsia Nervosa ke? 

Senah: Aku takut bf aku lari la...

Tipah : Selama ni pun dia amik kesempatan kat ko je,bukan dia betul2 suka kau pun.

Salam...

Org yg gemuk,nak kurus kan badan,yg kurus pulak sebuk kena perli cekeding x cukup makan..alahai...

Manusia sejak dri dlu x penahnya bersyukur dgn apa yg dimiliki nya,dari badan sehingga lah kepada harta benda dunia yg x bawak mati tu.Muka hidung senget,pi ubah kejadian Allah wat plastic surgery,x cukup ada Produa Kancil,pi tukaq plak Myvi.Pokoknya,manusia itu x pernahnya PUAS! sering menjadikan syaitan sebagai ikutan dan panduan agar dikatakan mengikut trend terkini.alahai...Nauzubillah! bersyukurlah dgn apa yg ada..

Harta kalau boleh mesti melebihi dari jiran sebelah rumah,jiran renovate dapur,kita pulak kena renovate dari anjung smpai longkang dapur.Anak jiran hantaran kawen RM10 ribu,kita kena lebih RM15 ribu.Jiran guna Exora terkini,kita kena ubah Alza memikat hati.Alahai...kenapa bersaing menaikkan hutang yg akhirnya membebankan diri sendiri? Membaluti diri dgn sifat hasad dengki dan tamakkan dunia,akhirnya nanti kita juga yg menyesal sendiri.

  Mengapa kita x ambil contoh Nabi Muhammad yg hidup dan matinya mahu dikalangan org miskin dan Baginda mahu dibangunkan di akhirat kelak bersama2 org miskin juga,namun kita?..tepuk dada tnya iman sendiri,sadisnya.bersyukurlah kita dgn apa yg ada.'Pabila kaya,aku akan mudah menderma'..owh,ya kah? sejarah membuktikan pabila manusia itu dilimpahi kekayaan,makanya dia amat kedekut dan takut hartanya habis bila dia menderma dan bersedekah.Padahal Allah dah janjikan setiap 1 yg kita sedekah,Allah balas dengan 10.

Oleh itu,hiduplah secara sederhana tanpa niat dan hati bersaing mencari kemurkaan Allah,redha Allah lagi utama dri semuanya!...smpai sini dlu,salam penghulu hari untuk semua!
p/s-sila klik DERMA untuk kempen menderma tabung CIK INA.



10 December 2009

Layakkah Lelaki Memimpin Zaman ini?

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, December 10, 2009 17 comments Links to this post
Salam...




Baru2 ni ku balik dri 1 ceramah agama,penceramah-of coz seorang llki.Terpegun dgn pengetahuan agama yg beliau miliki.Terdetik dlm hati,berapa ramai lagi spesis lelaki mcm ni wjud di dunia ini?

 Ya,mnjadi pemimpin kepada 1 istitusi bukan lah 1 perkara mudah,tanggujwb dan komitmen harus 200%,harus spnuh jiwa dan snggup mghadapi risiko,namun x ramai llki mcm ni skrng.Kebanyakn kahwin kerana seronok dan tujuan tertentu.Kala di ajukan soalan fardu ain untuk protokol sebelum bernikah,tergagap2 mahu menjawab.Sy x pertikaikan kedudukan llki yg lebih tggi dri permpuan,namun keengganan mereka menambah ilmu dan juga keegoan dlm mendalami ilmu agama yg sy kesalkan.

Sanggupkah menjadikan isteri terkontang kanting tnpa bimbingan? Rata2 kebanyakan malah semua wanita mahukan seorang llki yg mampu membimbing dan memimpin mereka dlm agama untuk dijadikan suami.Hatta prmpuan yg suka berpelesaran pun begitu,jadi bersediakah lelaki memikul tggjwb itu di pundak mereka?Perempuan pabila baik,adalah lebih baik dari 1000 org abid[pengamal agama],namun bila jahat,adalah lebih jahat dari 1000 org lelaki.

Pabila sudah memakai short kala bermain bola,masih di kedai mkn kala azan maghrib berkumandang dan mewarnakan rambut ikut air karat,bolehkah ini dianggap contoh seorang pemimpin?Sadis...sebagai khalifah,contoh yang baek harus ditunjukkan,walau diri x sehebat Rasulullah namun jadikanlah peribadi Rasulullah sebagai panduan dan ikutan..bukan menyuruh diri menjadi terlalu alim,namun kala di padang Masyhar,kita akan digolongkan dgn siapa ikutan kita dibumi dulu.

 Mahukah anak2 lelaki anda nnti mengikut jejak llki yg x bleh dijadikan pemimpin?


Renung2kan dan selamat beramal! 

08 December 2009

bantuan pernafasan SEGERA!..

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, December 08, 2009 15 comments Links to this post
Salam...

Kebizian yg menyebabkan kehilangan mud untuk berkarya.

maaf.

entahla,seakan seluruh hati tiada di blogspot ini untuk beberapa hari kerana masalah peribadi.Kehilangan identiti seorang ratu yg membeku dengan masalah.

Saya harap segera lah masalah ini berlalu,sy cukup lelah dgn masalah emosi yg akan buat sy sedikit lemah wlw tdak semuanya.Apa mslahnya ratu?

Err...ade sape2 leh bagi sy RM300?..wuahahah...itu sahaja,sy sedikit terdesak kala ini,namun masih tetap senyum dan gembira.aduhai...[malu bila terang2 bagitau nak RM300]

Tolong klik SINI ea,supaya ku boleh kumpulkan RM300 sebelum 15hb ni..dan membeli sesuatu untuk majlis walimahku.please...sume..klik hari2 ea..[malu lagi]

06 December 2009

HIDUP BERANI UNTUK GAGAL

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, December 06, 2009 7 comments Links to this post
Salam..


Gagal?..perkataan negatif yg ku tahu ramai yang x mampu nak hadapi nya.'Hidup x selalunya cerah','Gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya',dan 'Hidup tnapa kegagalan adalah tidak indah' ini adalah ayat2 biasa yang boleh memberi manfaat tapi mungkin juga tekanan kepada si penggagal.Adakah kegagalan membuatkan anda terus nak mati sahaja dan menganggap dunia sudah berakhir?

 Manusia bukan dilahirkan untuk gagal,namun hati manusia itu kena ikhlas untuk menerima kegagalan.Memberanikan diri menerima 1 kelukaan dan kekalahan mahupun kegagalan.Ya,HIDUP BERANI UNTUK GAGAL.Tanpa kegagalan,hidup dan prestasi kita akan sampai pada tahap yg sama sahaja.Statik dan membosankan.
Dalam Islam yg syumul ini juga,kita dianjurkan untuk selalu memuhasabah diri,meningkatkan diri agar kita tidak menjadi insan yg rugi. Bagaimana insan yg rugi? Iaitu insan yg tetap gagal ditempat yang sama sepanjang hidupnya. Manjadi mangsa kritikan,cemuhan dan dikeji sebab kegagalan kita bukanlah 1 alasan untuk kita terus patah hati dan berputus asa.TIDAK sama sekali. Allah itu Maha Penyayang kepada hambanya,dia tidak akan membebankan dgn ujian yg pastinya hambanya tidak mampu untuk menghadapi.
Setakat mana kemampuan kita,keberanian kita kala diuji? Ramai yg mudah mengeluh kala ditimpa kegagalan,ramai menyesal dan menyalahkan takdir,namun pernahkah kita bersyukur dan menyalahkan takdir kala kita dihambat kejayaan? Cuba renungkan. Kala hidup umpama pelangi,sgt sedikit yg bangun malam dan qiamulail untuk bermunajat dgn Allah yg Esa. Sgt sdikit org yg bersyukur...Astaghfirullah..
Oleh itu,cukup baguskah kita untuk melawan takdir dan menyalahkan Allah jika diuji dgn kegagalan? Seharusnya kita merenungi dan bermunajat kepadaNya agar malaikat yg selalu mendengar keluhan kita,tetap membawa doa dan rintihan kita setiap masa untuk Allah makbulkan.Insyallah.
Kepada semua yg HIDUP BERANI UNTUK GAGAL,saya syorkan anda untuk masuk CONTEST encik Denaihati ini.Jangan lupa membaca syarat2 disini. RM3750 pastinya membuatkan anda tersenyum gembira.

 

05 December 2009

ATIQAH 2009 GIVEAWAY

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, December 05, 2009 3 comments Links to this post
Salam

Blog .::ini Atiqah punya cerita::. ada membuat 1 giveaway,jadi ku pun turut serta memeriahkannya,ucpan terima kasih kepada tuan blog yg sudi menganjurkan giveaway ini.Ok,mari kita tgok ape syarat2nya!

Syarat2 penyertaannya ialah:-
1. Wajib menjadi follower kedua-dua blog iaitu
http://pepelungu.blogspot.com dan http://comelbelaka.blogspot.com

2. Letak link kedua-dua blog ini di blog list anda.

3. Letak banner di atas di sidebar anda dan letakkan link http://pepelungu.blogspot.com di banner tersebut.

4. Post entri tentang giveaway ini dan letak tajuk ATIQAH 2009 GIVEAWAY. Di dalam entri tersebut harus ada banner di atas dan syarat-syarat ini.

5. Post di bahagian komen entri ini jika anda sudah sertai.sertakan nama panggilan dan link anda.

6. pemenang akan dipilih secara rawak.


giveaway ini tamat pada 20hb Disember 2009 pada pukul 8 malam. pemenang akan diberitahu secepat mungkin.

Ok,itu aja,sekian...wee~

04 December 2009

Giveaway by Sweet wannur shoppe & Comel Bergaya!

Posted by rAtu saLju™ at Friday, December 04, 2009 4 comments Links to this post
Salam..


Sempena ulang tahun ke 3 perkahwinan kak wannur & suami pada 30 November dan juga bersempena pembukaan kedai baru SWEETWANNURSHOPPE iaitu COMEL BERGAYA,blog SWEETWANNURSHOPPE berbesar hati memberi give away kepada para blogger sekalian.

Kategori penyertaan plak sgt simple je.Kategori A,uols kena jd folower 2 blog iaitu SWEETWANNURSHOPPE dan COMEL BERGAYA,jgn lupa untuk link kan kedua2 blog tersebut di senarai blog list anda,then wat entri sal giveaway ni dan tggalkan link nye di ruangan komen blog SWEETWANNURSHOPPE.mudah bukan?
Kalau sesiapa yang tiada blog pulak untuk kategori B,pertama,kena jadi folower SWEETWANNURSHOPPE dan COMEL BERGAYA  then emailkan ttg giveaway ini kpd 5 orang dan di CC kpd sweetwannurshoppe@gmail.com dan tinggalkan comment di sini beserta email anda.

HADIAHNYA:

2 cabutan hadiah untuk kategori A
&
2 cabutan hadiah untuk kategori B

*hadiahnya terdiri drpd barangan dr sweetwannurshoppe beserta hadiah misteri sumbangan comel bergaya!!


CLOSE DATE:
20 DECEMBER 2009 (at 12.00 noon)



03 December 2009

"HIDUP BERANI UNTUK GAGAL"

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, December 03, 2009 16 comments Links to this post
Salam...



Contest HIDUP BERANI UNTUK GAGAL saya tahu dari blog encek DenaiHati dan hasil kerjasama dri sponsor2 yg amat bermurah hati iaitu DSGClicks, Berani Gagal Network, One Malaysia Blogshops, Anisha Online Mall dan Saudacare.

Antara syarat2 penyertaannya ialah:
  • kena tulis 1 entri berkenaan HIDUP BERANI UNTUK GAGAL <--wajib ada perkataan ni.
  • tulis juga anda tahu dri blog mana,cth: saya tahu contest HIDUP MESTI BERANI GAGAL dari blog Ratu Salju. <--- refer nama blog ratu ae..
  • kena tulis senarai2 sponsor untuk contest ini dan update nma2 sponsor jika ada yg baru.
  • dlm entri jgn lupa backlink kepada Denaihati.
  • subscribe blog Denaihati melalui email dan aktifkan.
  • follow twitter @Denaihati dan klik butang retweet di entri SINI
  • follow facebook @Denaihati juga dan jgn lupa share tentng contest ni kat Facebook fren uols.
  • tambahkan link Denaihati disenarai bloglist anda.
  • hadiah hanya utk weblog shja,website forum dan website umum x dikira.
  • penganjur berhak untuk update dan mengubah syarat2 dari semasa ke semasa  
Contest mudah sahaja iaitu dipenghujung contest (tarikh tutup akan diumumkan kemudian), blog yang tersenarai di sesawang pencarian google.com.my menggunakan page the web berdasarkan browser FireFox dengan kata kunci  HIDUP BERANI UNTUK GAGAL pada ranking 1 - 5 akan memenangi hadiah bernilai RM500 setiap seorang dan pada ranking 6 - 10 pula akan memenangi hadiah bernilai RM250 setiap seorang.
Sesiapa yg rajin promo pulak akan dapat RM10 untuk setiap referral nya.Ok guys,jom sertai contest ini dan jgn lupa untuk tulis kamu tahu contest ini dari blog Ratu Salju.





02 December 2009

Hadiah ku Untuk mu Ween....

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, December 02, 2009 21 comments Links to this post
Salam ween...

Kala kertas ni melayang hadiah ni mngkin kamu tengah pegang dia,tgah belai dia,dan tengah peluk dia...owh..sgt syahdu hadiahku kamu hargai..sebgai pengenalan ku dgn mu,sebagai tnda sahabat ku dengan mu,dan sebagai rasa chenta ku..opsss...ayat terlebey sudah..

Walau kamu semakin tua dgn kehadiran 19 December yg slalu kamu nantikan,muka mu masih tetap cun wlw garis kedut sedikit kelihatan,[cepat2 gi wat facial k].Kerana kulitmu yg mulus dan puteh gebu itu,ku dengan berbesar hati,ingn menghadiahkan ini kepadamu.Ku harap kamu jua mmbesarkan hati mu dan melebarkan senyum mu menerima sebuah

kelambu

[kaler pink tu ween..]
dariku...

Ween,skrng kan bnyk nyamuk,pulak tu si Aedes tu asik menyerang,ku x mo la kamu berbintat sana sini,itu antara sebab utama ku nak hadiahkan ia.Nmpak ku prihatin padamu,tidur lebih selesa dgn snyuman [mcm kenal je eklan ni].Ko pun leh berblogging sehingga tgah mlm tnpa gngguan dr nyamuk2 semua.Selain tu juga,tyme ko kawen nti ko boleh hias katil ni ngan kelambu tu,cantek je ween.Ko x caya boleh tnya mak andam Kiah.

Kat umah ko nti klu org datang,boleh la ko pasangkan kelambu tu untuk dorg,kan multi purpose tu ween.Semua kazen2 ko akan bertambah syahdu dgn sikap prihatin dan penyayng ko ween,malah mak2 sedara yg teringn nak buat ko menantu tu menepuk dahi kesal sbb ko da ade bf kan ween.

Ween,tulus ikhlas dr hati ku,selamat hari bertemu tua,namun ko kn enjoy hidup sntiasa mcm ko baru je berumur 15 thun,erk..ayt sngguh extream bak kata omputih Live Life to Fullest babeh!'..moga panjang umor ween,diberkati selalu hidupmu dan berjaya di dunia dan akhirat hendaknya...salam syg ween..

dariku,
Ratu Salju yg tetap hot!

p/s-ni untuk contest dr blog ween,klik SINI untuk join!

01 December 2009

Buat Semua Pencinta Buku dan Pembaca Yg Suka Baca Buku..!

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, December 01, 2009 16 comments Links to this post
Salam...

Erk,apakah ent3 sangat mengujakan?.wuahaha...Okeh,spatutnye da wat post ni lama da,tapi terlupa plak.*alasan*
Ok,semudah A,B dan C,korang leh dapat buku percuma.Senang je,daftar kat SINI,then korang sendiri yg pilih 3 jenis buku yg patut di hadiahkan kepada korg.Kompeni PTS ni akan pilih 1 buku untuk diberikan kepada korg.Mudah je,syartnye pas korg daftar,korg kena lekatkan ads dorg mcm yg ku buat kat tepi ni.

X susah kan?.senang je.Tup..tup nnti dapat je buku..Tu sbb korg nmpak je link tu kat umah Cinta Sang Ratu kan?.wahhh,senangnye ratu!..heheh..tu la pasal.

Ok,jgn tggu lama2,x silap dia tamat 3 December..erk?..wuahaha..cepat2 daftar...!sila klik NAK BUKU PERCUMA

Jgn LUPA untuk klik
DAPATWANG dan NUFFNANG ads 
ea b4 kuar..tq

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez