Daisypath Anniversary tickers

28 February 2012

CD17 | Hati ini bergetar..

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, February 28, 2012 0 comments Links to this post
Salam...




Alhamdulillah,terima kasih yang x terhingga untuk hubby sayang yang telah menghadiahkan percutian ke Port Dickson. Trip tu hubby bagi sempena befday dan anniversary kami yang ke2.Sepanjang cuti kat sana,aku x pikir sangat tentang keinginan aku untuk anak. Hubby nak bagi hati dan minda aku betul2 relax.

Aku heppy walaupun trip x panjang sangat dan kami merancang nak pergi tempat lain tahun depan,InsyaAllah~ Even aku x sempat nak balas dendam mandi laut,tapi still aku terbayang2 haneymun kami lagi.

Tahniah kepada rakan ttc Kak Nana yg telah berjaya dalam penantiannya untuk bergelar ibu. Alhamdulillah. walaupun entri dia ringkas tapi sebak pula bila membacanya. Aku berdoa moga entri macam tu juga nanti aku tulis,Insyallah.. :)

Terima kasih utuk semua yang telah mengucapkan seelamat hari lahir kepada aku pada 24 Feb yang lalu. Dan terima kasih juga untuk semua doa kalian untuk ku.Semoga doa dan harapan saya menjadi kenyataan. Aminnn~

Ok,sampai sini.Jumpa lagi.. :)

23 February 2012

CD12 | Eh,penantian tinggal lagi 3 hari la!

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, February 23, 2012 0 comments Links to this post
Salam...

Xsedar sebenarnya [tapi dlm hati menanti.tipu!] haha.. tinggal 3 hari je lagi anniversary kami. Sila tengok anniversary ticker kami kat atas belog ini. Sory la if pengunjung yg bace belog ni asik membaca kisah penantian saya menjelang anniversary je. So sorry. 

Bila masuk bulan Feb je,mesti saya hepy semacam. Sebab 2 tarikh penting dalam hidup saya. Petang ni balik kije terus nak packing barang. Nak gi haneymun esok,[haneymun la sangat!] hehehe.. :P owh..ow..mud sangat jiwang!..esok bertolak lepas solat Jumaat..sangat suka dan teruja..cannot describe la how teruja i am!.. :D 



Till then,jumpa lagi.Owh ya,esok befday aku.So,happy becoming bufday puan Ina :)

22 February 2012

CD11 | Thanks coz always stand by me :D

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, February 22, 2012 0 comments Links to this post
Salam...

Dalam kehidupan berumah tangga dan percintaan mesti ada turun naik. Ada pasanng surutnya. Setiap kali aku menangis,ada dia di sisi. Dan tiap kali aku hilang keyakinan diri,ada dia disini.

Tika aku sakit dan kurang berdaya,dia tetap sabar menemani. Tiap kali sedih bila UPT menunjukkan 1 line,hubby yang tetap setia memberi kata semangat. Dalam soal anak,dia x penah merungut walau selalu nampak dia sangat hepy bila maen dengan anak buah.

Untuk semua yang berlaku sejak dari pernikahan kita,terima kasih untuk semuanya abang. Syukur ya Allah for the great oppturnity living with the best man ever. Thanks for always stand by my side my dear Mohd Hafizan b Anuar :) i will luv u till the rest of my life,insyAllah.



 Stand by me 

When the night has come
And the land is dark
And the moon is the only light we'll see
No I won't be afraid, no I won't be afraid
Just as long as you stand, stand by me

And darlin', darlin', stand by me, oh now now stand by me
Stand by me, stand by me

If the sky that we look upon
Should tumble and fall
And the mountains should crumble to the sea
I won't cry, I won't cry, no I won't shed a tear
Just as long as you stand, stand by me

And darlin', darlin', stand by me, oh stand by me
Stand by me, stand by me, stand by me-e, yeah

Whenever you're in trouble won't you stand by me,
Oh now now stand by me
Oh stand by me, stand by me, stand by me

Darlin', darlin', stand by me, stand by me
Oh stand by me, stand by me, stand by me
 

20 February 2012

CD9 | Biar sikit tapi terjaga!

Posted by rAtu saLju™ at Monday, February 20, 2012 0 comments Links to this post
Salam...

Alhamdulillah,aku amat hepy since x lama lagi kami nak pegi honeymun. yay! akhirnya...Ada juga masa kami berdua.hanya berdua. Bukan x penah bercuti sebelum ni,tapi selalu je mesti buat benda lain juga.haisshh~

Plan kali ni teratur la sket,3 hari 2 malam. Bukan senang nak rancang sebenarnya,tapi sebab nak ada masa untuk masing2,so kami decide untuk pergi saja!

Aku berazam nak jaga dhuha aku.Hubby aku suh buat sikit2 tapi terjaga.Means,setiap hari x miss. Semalam hubbby x sihat,tapi kami da janji nak buat air susu kambing blend dengan kurma. So semalam aku buat dan kami minum,rasa nya xde la teruk sangat. Pada aku sedap la. Cuma badan kami start panas sket bila mula minum air susu kambing tanpa miss ni.huhu~

Setakat ni aku lebih berserah kepada Allah atas semua usaha TTC yang aku buat ni. Aku redha atas semua ketentuanNya. Nak usaha lebih2 aku takut aku terlebih kecewa,tapi aku cuba x nak berputus asa. Semoga Allah permudahkan semuanya.

Ok la,sampai sini dlu.Do take care.Doakan aku berjaya untuk bulan ni :)

salam~

18 February 2012

CD7 | Berusaha untuk menjadikan ia baik.

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, February 18, 2012 0 comments Links to this post
Salam...

Semalam masa jalan2 dengan hubby di Giant,dia dengan bermurah hati membelikan  handbag dan baju sebagai hadiah harijadi in advance.hehe

Sangat teruja! terima kasih hubby! luv u much2..pada aku yang sedang dalam TTC ni,mempunyai seorang suami yang sangat memahami adalah anugerah dari Allah buat aku. Tak ramai di luar sana yang sanggup terima dan bersabar dengan ujian belum dikurniakan anak ni.

Plan kedua lepas ni,aku nak saving duit untuk pergi umrah bersama hubby. Insyallah. Untuk proses ttc ni aku da makan clomid,minum susu kambing hari2 dan lepas ni pula aku azam untuk melakukan dhuha tanpa leka.

Ujian ini berat,namun bila da ada anak pon ujian nye berat juga. Tapi setiap apa yang kita hadapi dimasa depan,lakukan persediaan dan redha la dengan persediaan yang kita telah buat.

Oh ya,aku teringin nak mula makan FertileAid. Sesapa yang pernah makan sila la informye. Jumpa lagi,insyallah. 

salam

17 February 2012

CD6 | Menelan Yang Pahit

Posted by rAtu saLju™ at Friday, February 17, 2012 0 comments Links to this post
Salam...


Semalam sebuk sket sebab pegi dengar ceramah undang2 untuk amik lesen keta. Sangat penat mendengar orang ceramah. Lately ni aku asik rasa x balance dan jalan pon rasa x berapa nak rata. Aku x tau sama ada kesan aku mengambil clomid atau pun darah rendah aku makin kritikal. 


Start semalam aku makan balik vitamin B+C. Aku x nak la nanti bila kami pergi journey honeymun semua aktiviti jadi tergendala pulak. So kenala jaga diri sendiri rite?


Sebenarnya,aku x amik port da berapa cycle aku telan clomid ni. Tapi aku cakap dengan hati aku x nak amik dah untuk next cycle. Aku bukan lah seorang pemakan ubat pil. Aku x mampu telan,lagi2 la bila menelan clomid yg pahit amat 2 biji! Tapi dengan harapan akan terjadi keajaiban kurniaan Allah. Aku teruskan makan dan berusaha.


Aku pon dalam rangka mencari pil Vitex jenama Kordel's ni,asik x jumpa je. Da macam2 farmasi aku tanya dan pergi. Rasa macam putus asa,tapi x nak sekali mengatakan putus asa! no no no. Bila aku free nanti aku akan ceritakan tentang vitex ni kepada kawan2 TTC nanti. Vitex ni untuk stabilize kan hormon untuk membantu conceive. Ntah,aku x penah pula tengok macamana rupanya. Tapi mintak2 la aku akan jumpa juga lepas ni.


Ok la,sampai sini dulu. Panjang umur,jumpa lagi.Insyallah :)
salam 

15 February 2012

CD4 | Rupanya,ramai yg senasib! :)

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, February 15, 2012 4 comments Links to this post
Salam...

Alhamdulillah! hanya itu ucapan yg aku nak ckpkan. Tadi,jalan2 dari web ke web,kemudian Allah temukan aku dengan 1 belog yg akhirnya buat aku gembira. hehe..nama belog akak ni 'Hanya Orang Kecil'


Even akak ni belum pernah masuk ruangan belog aku.Namun,aku gembira ditemukan dengan belog yg penuh info tentang TTC. Pada yang mudah mengandung mungkin x kan rasa pengalaman seperti TTCians yg lain. Selama ni aku hanya bace melalui laman web je. Sebab jarang sekali aku jumpa TTC di alam belog. 


Lepas ni aku akan letak pengalaman aku selama ber TTC. Bukan mudah sebenarnya,namun x sukar memulakan langkah pertama untuk berTTC pada yg telah berkahwin selama setahun lebih.


Rupanya ramai juga yg mengalami nasib dan penantian yang sama seperti kami.Doakan agar semuanya dipermudahkan. Hari ni hari 3 amik Clomid. Walau amat payah nak telan tapi demi sesuatu pengharapan,itu lagi manis.


Ok sampai sini dulu. Jumpa lagi! insyallah~

salam

14 February 2012

Cerita di bulan Februari :)

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, February 14, 2012 0 comments Links to this post
Salam...

Dalam banyak2 bulan dalam kalender,aku paling nantikan bulan Februari. Kenapa? sebab ada 2 tarikh penting,yg pertama sebab hari lahir aku jatuh pada 24 Feb dan ulangtahun pernikahan aku pulak 26 Feb.

Tahun ni merupakan tahun ke3 kami bersama.Tapi sambut anniversary yg ke 2. Banyak kenangan antara aku n hubby. start dari mula kawen yg malu2,then main sergah2 dan kejar2 di taman rekreasi.
Walau di mata orang dia tak punya apa2,tapi pada aku dia penuh dengan segala-galanya. Dari pembantu peribadi aku dirumah sehingga la tukang rujuk bab2 agama. Kita tak akan jumpa orang yang perfect 100% tapi hubby melengkapkan diri aku yg kekurangan.

Even hubby aku bukan la pandai nak amik hati aku. Dia x reti nak belikan bunga ni,nak pilih hadiah pon kadang2 dia tnya aku dulu. Tapi banyak benda yang dia buat aku makin sayang kat dia. Tahun lepas,anniversary x sambut sangat. Befday aku pon hubby x buat ape2 even aku harapkan sumthing dari dia. Tahun ni,insyallah akan buat sumthing sempena 2 tarikh istimewa tu.

To my dearest husband,ayang nak ckap i luv u so much my dearie,Mohd Hafizan b Anuar.

Oke la,sampai sini dlu.Kepala x stabil coz x berapa nak cukup darah.Jumpa lagi,insyallah..

Salam

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez