Daisypath Anniversary tickers

22 June 2012

Apabila hb rendah dan berat menurun.

Posted by rAtu saLju™ at Friday, June 22, 2012 1 comments Links to this post
Salam jumaat semua!

Apa khabar? aku doakan agar semua pembaca belog Cinta Sang Ratu ceria dan sentiasa dilindungi Allah hendaknya.aminn..~

Selasa lepas pergi checkup di klinik kesihatan. Sekali bila timbang dang ambik darah,2-2 turun.aiseh..misi dah stat bising sebab apa turun sampai 1kg. So dia ckp esok kn dtg lagi jumpa doktor,hati da sikit cuak da.

Esok nye dengan hati yang malaspergi la KK,sampai pukul 8 lebih,skali dapat nombor giliran 60.Dalam hati da cakap,ala,ni kejap je.Sebab last month aku pegi x la lama sangat kena tunggu.Tapi sangkaan meleset sama sekali,aku punya giliran pukul 12.15 baru masuk bilik doc! haishhh...da sakit2 pinggang duk kat lantai.hehehe..tapi x pe,demi baby..tahan je la.

Doc x cakap banyak sangat pun,dia tnya kenapa hb n berat turun. Aku cakap la sbb aku puasa hari isnin sebelumnya. Dia bising sikit la,yang aku x larat dia kata kalau turun lagi aku kena minum air gula.Haishhh..tu yang aku sangat2 x lalu! minum air biasa pun x manis,inikan pulak air gula hospital..weekkk  (X_X)

So sekarang ni alhamdulillah,alahan pada bau telur telah pun pergi,so aku dapat masak dan makan dengan aman. Aku da stat cakap dengan baby,ransangan awal supaya baby kenal suara ummi dia. :) Aku dengan misi menaikkan berat 2 kg untuk 2 minggu ni sebab next appointment will be on 3rd July. Aku minum 3gelas susu kali ni. Aku pastikan x skip obimin n fish oil dan aku makn kerap.

Aku saspen sikit sebab perut aku betul2 x buncit mcm ibu mengandung. Klu datang KK pon orang tengok je nape aku ada kat situ..huhuhu (T___T) xpe la,janji baby dalam ni sihat dan membesar dengan kadar yang betul.Dah ummi dia kurus tinggi,mungkin sebab tu perut x nampak lagi kot.heheh..oke la,sampai sini dulu..penat da taip.kih3 

Jumpa lagi ye..insyallah :)

salam

 

15 June 2012

Eh,awak mengandung ke? perut kecik je.

Posted by rAtu saLju™ at Friday, June 15, 2012 2 comments Links to this post
Salam ceria semua!

 Apa khabar yer? da lama x menulis kerana syok pi cuti kat kampung halaman di Parit Buntar,Perak :) hati teringin nak coret2 sementelah si kecik membesar dengan pantasnya walaupun perut ummi dia x berapa nak nampak.


[baby 13 minggu :) ]


Alhamdulillah,sedar-sedar usia kandungan saya da cecah 3 bulan lebih. Kalu ikut kalender mingguan da masuk 13weeks. :) Alhamdulillah...berat badan haritu pun naik 500g je. Cuma bila makan,x boleh nak makan banyak2 nanti mengah dan kain jadi sendat.Sekarang ni saya cuba x tinggal minum susu,kesnya sebab haritu gigi dan pinggang saya sakit selama lebih seminggu asbab saya tinggal minum susu selama seminggu!

Walau kandungan da nak masuk 4 bulan,tapi perut saya x nampak macam orang mengandung langsung. cedih (T___T).. tapi x kisah la,janji lil miracle dalam perut saya ni sihat. Alhamdulillah sepanjang kehamilan ni saya xde alahan dan loya yang amat teruk. Rasa nak muntah ada,cuma muntah jarang sekali. Lil miracle dlm perut x nak ummi nye susah kot. :) syukur Ya Allah.

Frankly,sampai sekarang saya masih x percaya yang saya mengandung,masih baru nak terima kenyataan yang ada janin dalam perut saya ini. Kadangkala,rasa nak menangis x sangka impian itu akhirnya jadi milik saya. Sungguh! Dulu sayu je tengok ibu mengandung. Kadangkala menangis sorang2. Tapi Allah x pernah sekali melupakan hambanya,malah kita yang selalu melupakan Allah SWT. Astaghfirullah....

Baru-baru ni masa naik LRT saya memang x larat nak berdiri,last2 dengan muka selamba,saya menyangkung sekejap dlm tren. Tekanan darah saya rendah,jadi bila berdiri lama saya mudah x tahan,jadi penat. Saya berdiri dari tunggu tren di KL sentral sampai la ke 8 stesyen berikutnya,almost sejam! Tapi dalam hati redha je la,orang x tau saya mengandung,perut kecik..heheh. Semoga anak dalam kandungan ni nanti kuat dan sabar macam ummi nye.Insyallah.. :)

Sebenarnya,kadangkala saya x nampak mcm orang mengandung sebab jalan dan buat kerja macam orang x mengandung. Tu yang selalu kena marah dengan family n hubby coz wat keje cepat-cepat. xpela,lepas ni sy kurangkan sikit 'cepat' tu. Insyallah..

Sampai sini dulu,sampai ada rezeki,saya menulis lagi..minggu depan nak gi klinik kesihatan wat check up. Jumpa lagi,insyallah..doakan kesihatan saya yer :) ...jazakillah

salam

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez