Daisypath Anniversary tickers

31 December 2013

Tiket flight murah weh dengan Expedia.com.my!

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, December 31, 2013 1 comments Links to this post
Assalam..

Ha..dah lama x taip entri sekali terus buat review pasal penerbangan dan melancong ni ape kes?

Actually ni untuk plan tahun depan. My BF si Ain tu ada isytiharkan 2014 tahun melancong even barang semua naik.hahaha..Aku pun cam tu gak cuma tak declare kat dia,hahaha. Nak jalan gak 2014. Serabut sikit tahun 2013 ni. Since da start meniaga balik ada la ongkos simpan2 untuk berjalan.

Niat nak bawak family,family belah i dan family belah in law skali. Phewww...banyak ko punya duit! miahaha. Aku tukang plan je. Bajet tu tong2 sama2 la. Aci?

Alkisahnya,aku bukan tau menahu tentang Expedia.com.my ni. Memula abang aku tanya pasal nak booking flight utk ke Langkawi. So,aku compare la 2-3 syarikat penerbangan tambang murah seperti Air Asia,Malindo dan Firefly. Tapi,kesemua 3 syarikat tu agak mahal even da cakap promo bagai. Pastu aku serach macam2 keyword,penat la ko pakcik Google kan. Sekali terjumpa Skyscanner. Owh..macam best! Then bila main masukkan booking dia directkan ke Expedia ni. OWH..lagi BEST! <---sila ala2="" iklan="" lagu="" myvi="" nyanyi="" sila--="">



ni ler webnye..pi la compare ye.kalu mahal jgn carik i :P


Then bila made booking thru Expedia.com.my memang super ohsem murah! Aku ada keraguan,takut scam ke ape ke kan,so aku search dan buat kajian. Rupanya dia partner dgn Air Asia dan MAS. Okeh,sedikit keraguan dah dinyahkan! Tapi still ragu lagi kan. Then aku google org yg penah beli thru Expedia,memang jarang2. Rupanya belum femes lagi makcik Expedia ni. Tapi yg beli memang puas hati la.

Dia ada beberapa pilihan,ko nak lenggang kangkung atau include bagasi 20kg. Tapi harga still tak jauh beza sangat. Memang murah sikit la compare dgn Air Asia bila aku buat compare. Kalau nak beli tiket flight ni,ko kena buat booking sampai final. Maksudnya sampai ko kena masukkan nama detail semua. Masa tu akan keluar harga sebenar. Harga awal adalah tipu semata-mata. Hahaha..

Okeh,tu je. Aku nak korek tabung kot2 tahun depan boleh pi Sabah. Bajet nak pi honeymoon lagik. Hahaha..ok tengs bai! 

psst:-Oh ya,kalau anda ada pengalaman booking melalui makcik Expedia ni sila habaq dekat ceq naa.. ^___^

13 December 2013

Salam Jumaat yg penuh berkah!

Posted by rAtu saLju™ at Friday, December 13, 2013 1 comments Links to this post
Assalam..

Eh,lama sungguh x hapdate belog. Seriously sgt busy dengan biz dan kehidupan sebagai ummi. Lepas ni memang banyak sgt nak soksek2,banyak idea dalam kepala,tapi nak terjemahkan tu yg asyik tersangkut2 sebab banyak hal.

Ingat nak tukar template juga. Haish..banyaknye kerja nak buat. nak update resepi lagi. Choiii... penat!

Oh ya,Zakeer dah nak masuk setahun,Alhamdulillah. :D ingat baru nak belajar tentang homemade solid food utk bagi pada dia. Sengaja memang bagi makan lambat pada dia. Selain faktor dia x mintak makan,nak badan dia lebih sihat dan bonding antara mak-anak tu rapat. 

Till then,nanti aku hapdate lain. Ada kerja lain nak buat.Daaa~

 


Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez