Daisypath Anniversary tickers

15 June 2010

Indah & Romantisnya Bercinta Selepas Nikah... [^_^]

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, June 15, 2010
Salam...

Dah lama sangat rasanya x tulis di blog ini.Alhamdulillah,kehidupan sebagai isteri semakin hari semakin mematangkan saya.Kehidupan x la sangat berubah 100%,namun peratus cabaran yang perlu di harungi semakin meningkat hari demi hari.
Masuk hari ini,15hb Jun 2010,genap la 3 bulan dan 20 hari saya bergelar isteri kepada Mohammad Hafizan Anuar.Perasaan saya? of coz sgt2 gembira,setelah melalui proses pertunangan yg sangat mencabar kerana kami bukanlah pasangan bercinta seperti orang zaman kini yang bebas keluar dan berdating.hehe~

Selepas kahwin,semuanya indah..Insyallah..saya mempunyai hobi baru setiap hari iaitu menunggu suami pulang bekerja.Walaupun cuti saya terbatas kerana saya masih menetap di Penang sedangkan suami di Klang,namun cuti sekolah yang ada,akan digunakan melaksanakan hobi baru ini.Menunggu suami dan menghulurkan segelas air adalah merupakan imipian saya sewaktu bertunang dahulu.Amat dambakan pahala dari Ilahi..
Saya selalu terharu dengan ayat suami "Abang sayang ayang kerana agama dan hanya seorang bidadari abang,dunia dan akhirat".Tak pernah nak sangka akan ada orang yang begitu menyayangi diri.HUhuh,terharu..pergi pasar sama2 berpegangan tangan..orang akan mengatakan..'ala,baru2 kahwin boleh la buat begitu' namun,kenapa mesti hangat2 chicken tutt bukan?

Alhamdulillah,alhamdulillah,alhamdulillah Allah beri saya seorang pemimpin yang sangat2 sayangkan saya dan boleh memimpin bakal anak2 saya..Insyallah..ok guys,sape2 yang rasa2 masih2 di awangan lagi,masih belum terlambat lagi memupuk azam untuk berkahwin awal,elak maksiat tambah zuriat...ekeekk~

jumpa lagi,salam..adios!~

4 comments:

sI tEDI on June 15, 2010 10:34 AM said...

seronoknya dengar cerita psangan bahagia.

semoga berkekalan!

Mawar_berduri on June 15, 2010 1:50 PM said...

wah...akhirnya dah update pun...huhuhu
tapi N3 ni buatkan akak jeles ...hahahha :P

- nick_sieq - on June 15, 2010 2:38 PM said...

nice...

mie on July 19, 2010 3:17 PM said...

salam..thniah..smoga bhgia dunia n akhirat..

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez