Daisypath Anniversary tickers

31 December 2013

Tiket flight murah weh dengan Expedia.com.my!

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, December 31, 2013 1 comments Links to this post
Assalam..

Ha..dah lama x taip entri sekali terus buat review pasal penerbangan dan melancong ni ape kes?

Actually ni untuk plan tahun depan. My BF si Ain tu ada isytiharkan 2014 tahun melancong even barang semua naik.hahaha..Aku pun cam tu gak cuma tak declare kat dia,hahaha. Nak jalan gak 2014. Serabut sikit tahun 2013 ni. Since da start meniaga balik ada la ongkos simpan2 untuk berjalan.

Niat nak bawak family,family belah i dan family belah in law skali. Phewww...banyak ko punya duit! miahaha. Aku tukang plan je. Bajet tu tong2 sama2 la. Aci?

Alkisahnya,aku bukan tau menahu tentang Expedia.com.my ni. Memula abang aku tanya pasal nak booking flight utk ke Langkawi. So,aku compare la 2-3 syarikat penerbangan tambang murah seperti Air Asia,Malindo dan Firefly. Tapi,kesemua 3 syarikat tu agak mahal even da cakap promo bagai. Pastu aku serach macam2 keyword,penat la ko pakcik Google kan. Sekali terjumpa Skyscanner. Owh..macam best! Then bila main masukkan booking dia directkan ke Expedia ni. OWH..lagi BEST! <---sila ala2="" iklan="" lagu="" myvi="" nyanyi="" sila--="">



ni ler webnye..pi la compare ye.kalu mahal jgn carik i :P


Then bila made booking thru Expedia.com.my memang super ohsem murah! Aku ada keraguan,takut scam ke ape ke kan,so aku search dan buat kajian. Rupanya dia partner dgn Air Asia dan MAS. Okeh,sedikit keraguan dah dinyahkan! Tapi still ragu lagi kan. Then aku google org yg penah beli thru Expedia,memang jarang2. Rupanya belum femes lagi makcik Expedia ni. Tapi yg beli memang puas hati la.

Dia ada beberapa pilihan,ko nak lenggang kangkung atau include bagasi 20kg. Tapi harga still tak jauh beza sangat. Memang murah sikit la compare dgn Air Asia bila aku buat compare. Kalau nak beli tiket flight ni,ko kena buat booking sampai final. Maksudnya sampai ko kena masukkan nama detail semua. Masa tu akan keluar harga sebenar. Harga awal adalah tipu semata-mata. Hahaha..

Okeh,tu je. Aku nak korek tabung kot2 tahun depan boleh pi Sabah. Bajet nak pi honeymoon lagik. Hahaha..ok tengs bai! 

psst:-Oh ya,kalau anda ada pengalaman booking melalui makcik Expedia ni sila habaq dekat ceq naa.. ^___^

13 December 2013

Salam Jumaat yg penuh berkah!

Posted by rAtu saLju™ at Friday, December 13, 2013 1 comments Links to this post
Assalam..

Eh,lama sungguh x hapdate belog. Seriously sgt busy dengan biz dan kehidupan sebagai ummi. Lepas ni memang banyak sgt nak soksek2,banyak idea dalam kepala,tapi nak terjemahkan tu yg asyik tersangkut2 sebab banyak hal.

Ingat nak tukar template juga. Haish..banyaknye kerja nak buat. nak update resepi lagi. Choiii... penat!

Oh ya,Zakeer dah nak masuk setahun,Alhamdulillah. :D ingat baru nak belajar tentang homemade solid food utk bagi pada dia. Sengaja memang bagi makan lambat pada dia. Selain faktor dia x mintak makan,nak badan dia lebih sihat dan bonding antara mak-anak tu rapat. 

Till then,nanti aku hapdate lain. Ada kerja lain nak buat.Daaa~

 


06 June 2013

Perjalanan Agung...

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, June 06, 2013 0 comments Links to this post
Assalam semua!



Bagaimana anda semua hari ini? Semoga dengan hadirnya mentari pagi ini kita terus merafak ucapan indah Alhamdulillah kerana masih lagi bernafas didunia ini tanpa musibah.

Salam isra' mikraj buat semua. Tarikh ini juga merupakan tanda Rejab 1434 hijrah bakal berakhir dan digantikan dengan Sya'ban. Semakin hari semakin dekat dengan kematian,namun kita masih tetap mengejar bayang dunia yang menipu.

Hari ini juga adalah ingatan hari dimana junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW bertemu dengan Allah SWT untuk perintah solat. Alhamdulillah kita ada solat untuk menghubungkan diri kita dengan Allah SWT. Namun kita masih culas dan malas bertemu dengan Allah. Entah mengapa... 

Perjalanan agung ini perlu kita ambil iktibar dan dihayati sebagai perjalanan kita juga dalam mencari redha Ilahi. Perjalanan mencari tuhan yang Esa,Allah SWT. 

Kembalilah...

 kepada sang pencipta jika pernah terpesong sebelum ini,

pulanglah...

jika termasuk laluan yg salah,

Allah tak pernah jauh sebagaimana pintu taubat itu sentiasa terbuka.

Kerna,kasih sayang Allah melebihi 70 kali sayangnya seorang ibu kepada anaknya.

SALAM ISRA' MIKRAJ buat semua.. :)

05 June 2013

Yeah! Belog Update :P

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, June 05, 2013 2 comments Links to this post
Assalam!

Hai u olls.. Bukan takat bersawang dan berhabuk,tapi segala mc parasit dah duduk dlm belog ni.. -_-" alahai..

Sibuk since ada anak dengan biz lagi, tak tercekau masa nak menaip even hati banyak taman nak menulis. eceh!

Zakeer dah menjangkau 5 bulan..lagi beberapa hari masuk 6 bulan! Ya Allah,anak ummi dah makin besar! Gigi pun da ada 2 batang..hohoho..cepat membesar dengan susu ibu sejati. :P setiap masa adalah masa berkasih sayang dengan Zakeer. Tak puas rasanya tengok dia mebesar depan mata,terasa masa cepat nooo la tinggalkan umi nak bagi Zakeer cepat2 tua..uwaaaa~~~

i miss this moment!

a lot.

seriously.

Rasa nak peluk dia kuat2 supaya duduk je bawak ketiak umi ni ha. Tok sah dah pegi mana. Rindu masa dia banyak tido dulu..hahahah (kejam seh!)..sebab skrang dia da start main. Kurang tido n nak orang melayan,kadang2 nak masaka pun terpaksa dukung sekali kacau lauk..adehh.. -_-"

Baju pon sekarang dah kena beli lagi. Dah makin besar kan,tapi kena tunggu la nak dekat raya nanti. (tapi ekceli baju raya da beli!) OMG..hahahah..cepat benor belinya..malas nak bersesak2 dengan orang.

Nanti dah masuk 6 bulan,umi nak buat album kompilasi la (mcm album lagu pulak!). Tumbesaran Zakeer since 0m-6m..Sayu nya hati. Zakeer dah pandai meniarap dan guling2. Belajar dan mencuba menyusur pulak. Tapi mulut dah riuh bersembang...lalalala~

Oh ya,sory la. Seronok cakap pasal anak kan? Esok2 pulak la i story pasal diri sendri. Ekceli lots of story nak cerita. Macam nak pecah hati n otak ni..(ayat x ley blah)..

But,x leh la nak story semua kat sini kan? Till then,stop dulu kat sini.


my luv,heart & soul

sayang semua..

Assalam :)

 

21 February 2013

Jangan pernah berhenti menjadi orang BAIK!

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, February 21, 2013 0 comments Links to this post
Salam...

Kenapa? dah penat menjadi orang baik? susah sangat ke menjadi baik? apa,ingat jadi jahat tu senang? jadi jahat tu hati tenang? jadi jahat tu orang redha dan suka? ha...boleh jawab?

Aku penat dengan orang yang macam lalang ni! Senang mengalah dengan DUNIA,ingat best ke jadi jahat? best tinggal solat? best la tueh..ko cuba fikir sampai bila...

nak hidup tanpa pedoman,

tanpa kasih sayang,

tanpa orang ?

Kembalilah ke pangkal jalan,kalau mati nanti dalam keadaan jahat x ke naya? macamana ko nak tebus taubat? boleh ke ko harap anak,cucu cicit ko sedekah kan amalan kebaikan even ko dulunya jahat. Make sense ke? 

So,sekarang ni fikir dalam2,da selam sedalam antartika,klu ko rasa nak jadi jahat juga,pi selam lagi dan lagi sampai 40x. Semoga jumpa pintu keinsafan...

insyAllah

 :)

04 January 2013

Salam Tahun Baru Masihi 2013 !

Posted by rAtu saLju™ at Friday, January 04, 2013 2 comments Links to this post
Salam...



Lama rasanya x tengok belog ni,idea banyak tapi masa mcm x cukup. Alhamdulillah sy da slmat bersalin pada 16hb Dec 2012. Entri pengalaman bersalin akan saya ceritakan di nxt entri Insyallah.. :)

Salam Tahun baru Masihi 2013 untuk semua pembaca belog Cinta Sang Ratu. Semoga kedatangan tahun baru ini membuat kita lebih bersemangat untuk membuat amal kebaikan dan amal soleh. Semoga Allah melorongkan kita untuk menjadi lebih baik dari tahun lepas.

Sekejap je masa berlalu,terasa baru semalam menulis entri tahun baru 2012. Ni da masuk 2013 pulak..masa,memang seumpama pedang. X betah menunggu kita walau sekejap,tiba masanya kematian menghampiri. (-__-) semoga pengakhiran kita dalam redha Allah swt.

Kalau tahun 2011 saya berdua sahaja dengan suami,2012 pula Allah memberi khabar gembira dengan kehamilan dan kelahiran putera sulung kami. Bertambah 1 lagi tanggungjwab keatas bahu kami. Memang indah pabila mendapat anak,namun tinggi juga tanggungjawab yang kami galas untuk mencorak khalifah Allah ini. Semoga menjadi anak yang soleh sayang. Ummi sentiasa mendoakan yg terbaik utk kamu..

Akhirnya,nantikan entri pengalaman melahirkan anak sulung saya. :D hingga jumpa lagi Insya Allah.. :)

salam

06 November 2012

Dalam dilema... (-_-')

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, November 06, 2012 1 comments Links to this post
Salam...

Dah lama tinggalkan belog. Bukan x sayang,tapi kekangan masa dan tak sempat. Alhamdulillah,sekarang dah 33minggu,Khamis ni masuk 34minggu. Perasaan? of kos dalam debaran dan teruja. Debaran sebab bila da melangkah ke minggu ni,bila2 masa je baby akan menjengah dunia. :)

Sekarang makin x selesa bila nak tido,mesti pusing 2-3x baru la terlelap,kadang2 lebih pusingan! :P tapi setiap ujian terasa manis. Alhamdulillah,preggy ni x ada masalah sangat. Allah mudahkan semuanya,sejak dari awal kandungan. Rasa macam x sangka dah nak jadi mak. Selama ni duk berdua je dgn hubby,bila lately hubby mnegusik dah sedia ke menjadi ibu,terasa syahdu x sangka.

Ekceli,ini bukan masalah,tapi aku dalam dilema nak bersalin di mana. Samaada di sini atau di kampung. Aku juz terfikir nak hubby aku ada bersama2 di labour room nanti. Biar dia mengazankan anak kami dan tolong aku yg dlm kepayahan. Ntahla,selama ni bila apa yang kami lalui bersama,aku kuat bila dia ada disisi. Tu yang mudah sensitif bila dia marah.. :P

Sekarang ni aku x tahu nak buat keputusan mcmana,so,aku nk tanya korang readers,if ada suggestion mna yg lagi baik. Terima kasih..

take care,
love lots! :)

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez