Daisypath Anniversary tickers

12 August 2009

Gudbye my Geraham honey!

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, August 12, 2009
Salam..


AMARAN!..HANYA YANG BERANI JUMPE DOC GIGI JE..HE!



Snarnya me baru balik dari jumpa doc gigi,hoho..sgt masyuk beb! namun sume layan dgn senyuman..dntist tu baru je posting pas abes blaja kat KL probbly kat UKM.Tyme me ngah tules ni,ggi masih mengiget kapas..hahah..

8.10 pagi
- bersiap2 untuk k
e klinik gigi

8.40 pagi- pada awlnya me nak gi ngan kakcik(adik me) tapi alih2 dia x mo,aj
ak la yob(abg sulung me),dia pun kuatkan ati yg ala2 kurang kuat snarnya nk jumpe dntist..heheh..


~muka me yg cuak pas kena bius~

8.46 pagi
- sampai di Hospital,gi bhagian klinik ggi,parking motor then masuk...
hati besa je time ni..cuak sket je la. wat urusan pendaftaran,then kena bayau RM1..besa la krajaan,murah sket la.Disambut ngn layanan yg mesra ngn senyuman =)...sgt suka! ade 2 org misi yg kat kaunter pendaftaran tu.

9.10 pagi
- nama me di panggei untuk ggi me di check oleh dntist,se
dikit penerangan oleh dentist bout ggi me yg patah separuh tu untuk di cabut,setelah itu mula lah gusi me di ccuk oleh ubat bius,2x di ccuk..saket time ubat msuk la...Allah..hnya kalimah tu je yg terlahir di hati me...huhuh...

9.20 pagi
- start rasa kebas2 di sekitar mulut belah kanan ( tempat gusi diccuk),setiap minit ubat bius itu efek dan makin lama terasa kebas yg amat,sehin
gga tidak mampu untuk berkata2,hatta yob sebuk2 ajak sembang pun me mrh dia...hehe..sbb saket x le gerak mulut...hoho..dugaan...

9.45 pagi-Alhamdulillah,nama me akhirnya di paggei selepas yob di cabut ggi nye,hehe..dia siap tnjuk lagi kat me,panjang gak akar ggi dia..hohoh...siap ktuk lagi...adehhh..then jmpa dntist balik,dia tnya la,
sapa tadi,suami ke?..me gtau la abg sulung..heheh..dia gelak je la..then me tnya sal nak wat ggi palsu untuk tanamkan di ruang ggi geraham me yg akan dicabut ni,dentist gtw 2,3 cara gak la,cara pertama guna sarung,ini boleh dibuka,cara ke 2 plak dia akn tanam ggi ni tapi mslah nye dia akn potong separuh 2 ggi yg mengapit tempat ggi ditanam,

fuh...abes la ggi ku yg x bersalah..then cara ke 3 plak 1 batang akan di piling kat dlm gusi smpai ke tulang,then dia akn tanam ngn ggi tu..adoiii...terasa ngilu bila dentist tu explain..huhuh...cara ke3 mmg x snggup...lst skali sy decide awl utk wat crown <--x tau betul k x eja nye,snarai waiting list selama 7 bulan,x pe la..sabar je la...jnji ggi itu akn berganti,1 biji ggi geraham akn di tanam di ruang kosong ggi sy yg telah di cabut..

9.55 pagi - setelah di explain,baru lah dentist mencabut ggi geraham me yg separuh tu,rupanya bukan sng,dentist terpaksa menekan kuat2 ggi tersebut agar dia patah 2,so 2x la me tahan saket untuk di cabut ggi nye..Alhamdulillah kesan bius maseh kuat,so me x la terasa saket...klu x wallahuaklam la camne rasanye...huhuh..mmg me x le bayangkan! sungguh...ngeri!..Alhamdulillah..berakhir sudah episod ggi geraham me bersama ngn me..selamat tggal darling!...huhu...


~separuh ggi geraham me~

10.05 pagi-me di bekal kan ngn 1 bungkus kapas,2 biji panodol in case saket lagi,dan ggi me yg telah meninggalkan mulut me..


~panadol yg me x kan mkn,n kapas~

.heheh..then me ucap masyeh kat dentist yg telah menasihati me agar x le mkn benda panas2 dan x kumur2 dlm waktu terdekat...masyeh untk misi tu juga...Alhamdulillah...then me balik... Tu la pengalaman me jmpe dntist,pas ni me nk jmpa lagi..mybe dlm tahun depan..nak cci ggi n cek la..Insyallah..ggi me yg laen ok..

Ok la guys..nnti me cte lagi..da...luv ya all sume!


4 comments:

ZARA 札拉 on August 13, 2009 1:04 PM said...

geraham~

musti sakit sampai mau kencing~

hehehe~

khaLifah feDi on August 13, 2009 2:46 PM said...

EMM...lega kn dh cabut..

opss iklan sebentar utk kamu boleh?

jom buat duit dgn chat aje..

sila klik sini:-

http://www.myspacetunai.com/khalifahfedi

HEMY on August 13, 2009 2:52 PM said...

aduuu..aku baru wat appointment ngan doktor gigi minggu depan...harapnya tak sakit

░♥si lampu neon♥░ on August 23, 2009 7:49 AM said...

weh sakit giler kot!!!!!!!!! ko buat aku gerun weh.

eh kalau ko jumpe dentist lelaki ko bukak purdah gak ke?

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez