Daisypath Anniversary tickers

22 June 2012

Apabila hb rendah dan berat menurun.

Posted by rAtu saLju™ at Friday, June 22, 2012
Salam jumaat semua!

Apa khabar? aku doakan agar semua pembaca belog Cinta Sang Ratu ceria dan sentiasa dilindungi Allah hendaknya.aminn..~

Selasa lepas pergi checkup di klinik kesihatan. Sekali bila timbang dang ambik darah,2-2 turun.aiseh..misi dah stat bising sebab apa turun sampai 1kg. So dia ckp esok kn dtg lagi jumpa doktor,hati da sikit cuak da.

Esok nye dengan hati yang malaspergi la KK,sampai pukul 8 lebih,skali dapat nombor giliran 60.Dalam hati da cakap,ala,ni kejap je.Sebab last month aku pegi x la lama sangat kena tunggu.Tapi sangkaan meleset sama sekali,aku punya giliran pukul 12.15 baru masuk bilik doc! haishhh...da sakit2 pinggang duk kat lantai.hehehe..tapi x pe,demi baby..tahan je la.

Doc x cakap banyak sangat pun,dia tnya kenapa hb n berat turun. Aku cakap la sbb aku puasa hari isnin sebelumnya. Dia bising sikit la,yang aku x larat dia kata kalau turun lagi aku kena minum air gula.Haishhh..tu yang aku sangat2 x lalu! minum air biasa pun x manis,inikan pulak air gula hospital..weekkk  (X_X)

So sekarang ni alhamdulillah,alahan pada bau telur telah pun pergi,so aku dapat masak dan makan dengan aman. Aku da stat cakap dengan baby,ransangan awal supaya baby kenal suara ummi dia. :) Aku dengan misi menaikkan berat 2 kg untuk 2 minggu ni sebab next appointment will be on 3rd July. Aku minum 3gelas susu kali ni. Aku pastikan x skip obimin n fish oil dan aku makn kerap.

Aku saspen sikit sebab perut aku betul2 x buncit mcm ibu mengandung. Klu datang KK pon orang tengok je nape aku ada kat situ..huhuhu (T___T) xpe la,janji baby dalam ni sihat dan membesar dengan kadar yang betul.Dah ummi dia kurus tinggi,mungkin sebab tu perut x nampak lagi kot.heheh..oke la,sampai sini dulu..penat da taip.kih3 

Jumpa lagi ye..insyallah :)

salam

 

1 comments:

jubahmama zaheera on July 02, 2012 2:59 PM said...

best dpt minum air gula depa..hehe (mmg xthn muntah minum 1 botol air gula..hhuuuhu)

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez