Daisypath Anniversary tickers

20 February 2011

Tip & Tricks : Letak Favicon Di Blog

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, February 20, 2011
Salam...

Ekceli nak wat tutorial sal favicon ni da lama..erm..sila usha anak ayam cumel taburkan cinta disebelah link ku untuk mengetahui apekah itu favicon.. *ngade* =p


 so,nanti kita ada lambang keunggulan sendiri kan? cara mudah saja..

1. pegi ke Design - Edit HTML 
2. make sure tekan expand widget dulu ea.cari </head> dgn menekan ctrl+f.
3. paste kan link ni diatas </head> :
<link href='favicon url' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/><link href='favicon url' rel='icon' type='image/x-icon'/>
4. tukarkan favicon url tu ke image yg korang suka.then klik save template. DONE! 
Wokeyh,bawah ni ade beberapa gambar cute ngade untuk korang jadikan favicon.Sila la mencuba :)
Photobucket         http://i293.photobucket.com/albums/mm70/ratusalju3/Cherry.gif
Photobucket         http://i293.photobucket.com/albums/mm70/ratusalju3/Sushi.gif
Photobucket         http://i293.photobucket.com/albums/mm70/ratusalju3/Stars.gif
panda       http://i293.photobucket.com/albums/mm70/ratusalju3/Panda.gif
kipas      http://i293.photobucket.com/albums/mm70/ratusalju3/senpuki04.gif 

oh ya,klu korang ada pic sendiri boleh la amik yang direct link ye..di ulang direct link..nanti kang x jadi pulak.dan gambar kena kecik berukuran pasport,kalau x dia x support.

da cuba, boleh komen yer. :) 

3 comments:

~~su manje~~~ on February 20, 2011 3:15 PM said...

Salam...
Sumanje singgah ptg AHAD
Blog Poem ~~~SuManje

Oh Ya...jemput singgah ke Blog sumanje yang baru...
TERIMA KASIH dari su sudi singgah..
Happy Blogging...
~~SuManje...~~

rAtu saLju™ on February 20, 2011 10:02 PM said...

w'salam su manje...

thanks coz drop by ea..salam perkenalan :)
hope 2 c u again here..

ninaBATISTA(^_^) on May 03, 2012 11:18 AM said...

TMA KASEHHH^^
DAH BUAT,TP XJADIK PONG =(

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez