Daisypath Anniversary tickers

02 September 2008

= SyaHdu cInTa SaNg RaMadhaN =

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, September 02, 2008
Assalamualaikum wbt....

.....bismillahirahmanirrahim...

Harini merupakan hri ke 2 umat Islam berpuasa..erm..sy agak excited untuk menempuh Ramadhan kali ni..kerna sy takut2 klu ini merupakan Ramadhan yg terakhir utk saya..hakikatnya mati itu PASTI!..tiada apa yg diragui tentang janji kita dgn Khaliq sewaktu kita dlm rahim ibu lagi...cuma pabila kesempatan dn peluang yg diberikan,jgn sesakali kita biarkan ia berlalu dgn hampa..!

Suasana Ramadhan yg sgt sy teruja adalah mlm terawih..dlu sewktu zman remaja nkal,sy suke usha imam..heheh..bukan apa,slalunye tyme2 p0se ni sure yg jd imam kebnyakn para hafiz al-Quran...syhdu apabila mendengar bcaan bait demi bait al-Quran yg di perdengarkan.. itu antra sbb knpa sy gemar mengusha..heheh... k0t2 la bleh msuk line...ceh!

Kenangan tu telah dibawa angin petang yg lalu.. namun ssekali teringt,tersenyum sy se0rg diri. kini,apa yg sy rindui adalah mmbuat amal dn dpt memberi mkan kpada org yg berpuasa. se0rang prempuan hendaklah selalu bersedekah dan berzikir. itu apa yg sy dengar melalui ss0rang..dan sy bersetuju dengn pendapat itu.

Jadik,usaha pertama sy untuk memberi mkn kepada yg berpuasa,sy telah membuat 'bergedil daging' yeah!.. ni merupakan cubaan pertama sy,wlw ayah k0men kerana hancur dlm kuali,tetapi sy ttap berpuas ht apabila abg2 sy bertanya,'ada lagi ke?'..heheh,syukur alhamdulillah..wlw p0n separuh yg dig0reng "pecah".. tapi ternyata,x sia2 usaha sy..melihat muka berselera yg di tunjukkan wat sy hepy dn semangat untuk mncube resepi yg laen pula..

S0,pd anda semua,ragutlah pahala pada bulan agung ini seperti binatang meragut biji2an di padang...betapa rakus dn bersungguhnya!..kita juga harus begitu,jgn biarkan mlm2 Ramadhan sepi tnpa s0lat terawih dn tahajjud kita...sem0ga keindahan Ramdhan kali ini lebih kita rasai dn lebih kita menghargainya..Insyallah,aminn....

p/s- ne0..cepat pi terawih!

4 comments:

_neo_ on September 02, 2008 9:21 PM said...

aku lagik yang jadik first commentators? - hehehe
- aku pon salu ter usha imam gak..sebab sore dorang sedap giler la time semayang, heheh ter tak kusyuk aku dibuatnyer..kahakahakakahhh.terkantoi plak..best la ko wat bergedil..apesal tak hanto kat umah aku sikit??nak kene dass?? oiiyoott semoga bulan pose ni kite same2 kaut pahala dgn amal2 ibadat..lalalaa

ps / daku ehem ehem !! cisss!

rAtu saLju™ on September 02, 2008 9:35 PM said...

cesss...k0 ni kan..semalam bukan k0 sebuk2 nk p0se ke..d0k ehem2 lak..cess

ainYakuza said...

ak da usha imam td..sore dia perghh bapak sedap...tp malang nyer ak x nampak muka...

adehh xpe..xpe esok ak usha lagi..

tp kan, ak dpt usha mamat sebelah tiang..pakai kaen pelekat...

inaaaaaaaaaa gugur jantung ak...erkhh ak ni nak p wat pahala or wat dosa???

astagfirullahalazimmm...doa2 la, ak dpt usha mamat ensem berkaen pelikat...wuhaahah

sekian..wabillahitaufik walhidayah..

rAtu saLju™ on September 03, 2008 8:54 AM said...

adehh..laporan yg bagus..xpe2..

es0k jgn lupe usha..n step ketiga cube kot2 leh dpt no fon...ekekeke

mne tau kan..cinta bertaut di bulan berkat..ekekek...

weh ain...pi s0lat terawih jgn wat d0sa..adehhh...xphm aku bbudak zman skng ni..adehhh

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez