Daisypath Anniversary tickers

27 August 2009

Salam Ramadhan penuh berkah!

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, August 27, 2009 3 comments Links to this post
Salam Ramadhan buat semua...

Apa kabar semua di kala 6 hari umat Islam di malaya menjalani ibadah puasa yg penuh berkah dan indah?...sy sdikit sebuk ngan wat kueh untuk di hantar di bazar Ramdhan sekitar kwsan umah sy.pas ni leh la apdate gambau mas sy nak post new shawl arival..

Kali ni sy nak pamer pada anda Shawl yg batu bata..heheh...ade plak..yg batu nye macm tudung bawal..dan akan di promosikan semua..btw,sy akan wat contest untuk bagi wet raya untuk 2 pembaca setia Cinta Sang Ratu..oleh itu geng,stay tuned!

Echi Pictures, Images and Photos

Skng suda ada tema baru iaitu echi..oh ya,sy skng wat kueh samosa daging dan tepung pelita a.k.a limas untk wat jual...cari duet raya..ok guys..jumpa lagi pas ni..daaaa~

jgn lupa masuk contest k!


17 August 2009

Award Lagik..lalala~

Posted by rAtu saLju™ at Monday, August 17, 2009 4 comments Links to this post
Salam semua!

Hope korg dlm mud yg sgt bes kala ni,me nk cte pon nk amik story tang mana pon x tau..kih3...nway skrang ini ada sdikit sebuk ngn masa yg di lalui,ngn biz tenet yg lum lagi di posting2 kan..adehhh..sebuk sket..namun shbat tetap tdak ku melupakan..sila la kunjungi Cinta Sang Ratu kala anda busan n penat...

Ok la,skng ni me nk pizen ngn sume award yg me dpt dr slh sowng rakan Fwenster me iaitu airina...lalala..masyeh sayam..











.


1. Nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini

  • Airina --> mber fwenster
  • dia penah wat operation
  • me tua bulan dri dia
  • xpnh jumpa lg... tapi dia mmg cute
  • belum lagi berpunya...tettt
  • dia asik nk jumpa me tapi x kesempatan

2. Setiap blogger mesti menyatakan 9 fakta/hobi diri sendiri

  • me suka mkn..tapi ramai org x caya
  • faktanye me da ade owg yg me sayang
  • me ade kucen nme combi n gebu
  • me ni bo0kholic..haha..leh duk dlm library/bo0kstore lme2..
  • ske mkn spegeti n western..tapi tyme masak lauk2 tu tetap tg0k buku..hahaha
  • me orgnye mudah tersentuh dan hati lembut
  • suka wat biznes..
  • byk koleksi novel kat umah..
  • me seorg muslimah yg memakai purdah...n me syukur sgt Allah plih me slh sorg yg diberi petunjukNya
3. Anda perlu memilih 10 penerima award seterusnya dan describe tentang mereka

~ my lil' cik Lampu Ne0n
~ misz Zara the creW
~ 0Chie
~ IbnU
-stakat ni dulu...~

15 August 2009

Ektibiti di Kala Busan dan Tepu

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, August 15, 2009 3 comments Links to this post
Salam...

Yay! setelah beberapa hari,baru lah gusi telah meredakan saket nye..heheh.. skng daku ingn bercerita ektibiti di kala busan yg teramat..wakkaka..
Daku telah menjadikan Gebu (panggilan untuk si dia),sebagai sasaran daku mmbuat onar kepada nya,yeargh! seronok dan berguling2 daku bergelak ketawa di dalam bilik diatas katil.Dengan di bantu oleh jurukamera yg bwh sket dr taraf profesional..hehe..kami pun melakonkan aksi2 daringnye... heheh




Ya,khas untuk anda,tatapan hnya di blog ratu,kih3..yo..mari kita saksikan!



haha..smpai sini dlu..daaaaa~ sgt sengal!

12 August 2009

Gudbye my Geraham honey!

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, August 12, 2009 4 comments Links to this post
Salam..


AMARAN!..HANYA YANG BERANI JUMPE DOC GIGI JE..HE!



Snarnya me baru balik dari jumpa doc gigi,hoho..sgt masyuk beb! namun sume layan dgn senyuman..dntist tu baru je posting pas abes blaja kat KL probbly kat UKM.Tyme me ngah tules ni,ggi masih mengiget kapas..hahah..

8.10 pagi
- bersiap2 untuk k
e klinik gigi

8.40 pagi- pada awlnya me nak gi ngan kakcik(adik me) tapi alih2 dia x mo,aj
ak la yob(abg sulung me),dia pun kuatkan ati yg ala2 kurang kuat snarnya nk jumpe dntist..heheh..


~muka me yg cuak pas kena bius~

8.46 pagi
- sampai di Hospital,gi bhagian klinik ggi,parking motor then masuk...
hati besa je time ni..cuak sket je la. wat urusan pendaftaran,then kena bayau RM1..besa la krajaan,murah sket la.Disambut ngn layanan yg mesra ngn senyuman =)...sgt suka! ade 2 org misi yg kat kaunter pendaftaran tu.

9.10 pagi
- nama me di panggei untuk ggi me di check oleh dntist,se
dikit penerangan oleh dentist bout ggi me yg patah separuh tu untuk di cabut,setelah itu mula lah gusi me di ccuk oleh ubat bius,2x di ccuk..saket time ubat msuk la...Allah..hnya kalimah tu je yg terlahir di hati me...huhuh...

9.20 pagi
- start rasa kebas2 di sekitar mulut belah kanan ( tempat gusi diccuk),setiap minit ubat bius itu efek dan makin lama terasa kebas yg amat,sehin
gga tidak mampu untuk berkata2,hatta yob sebuk2 ajak sembang pun me mrh dia...hehe..sbb saket x le gerak mulut...hoho..dugaan...

9.45 pagi-Alhamdulillah,nama me akhirnya di paggei selepas yob di cabut ggi nye,hehe..dia siap tnjuk lagi kat me,panjang gak akar ggi dia..hohoh...siap ktuk lagi...adehhh..then jmpa dntist balik,dia tnya la,
sapa tadi,suami ke?..me gtau la abg sulung..heheh..dia gelak je la..then me tnya sal nak wat ggi palsu untuk tanamkan di ruang ggi geraham me yg akan dicabut ni,dentist gtw 2,3 cara gak la,cara pertama guna sarung,ini boleh dibuka,cara ke 2 plak dia akn tanam ggi ni tapi mslah nye dia akn potong separuh 2 ggi yg mengapit tempat ggi ditanam,

fuh...abes la ggi ku yg x bersalah..then cara ke 3 plak 1 batang akan di piling kat dlm gusi smpai ke tulang,then dia akn tanam ngn ggi tu..adoiii...terasa ngilu bila dentist tu explain..huhuh...cara ke3 mmg x snggup...lst skali sy decide awl utk wat crown <--x tau betul k x eja nye,snarai waiting list selama 7 bulan,x pe la..sabar je la...jnji ggi itu akn berganti,1 biji ggi geraham akn di tanam di ruang kosong ggi sy yg telah di cabut..

9.55 pagi - setelah di explain,baru lah dentist mencabut ggi geraham me yg separuh tu,rupanya bukan sng,dentist terpaksa menekan kuat2 ggi tersebut agar dia patah 2,so 2x la me tahan saket untuk di cabut ggi nye..Alhamdulillah kesan bius maseh kuat,so me x la terasa saket...klu x wallahuaklam la camne rasanye...huhuh..mmg me x le bayangkan! sungguh...ngeri!..Alhamdulillah..berakhir sudah episod ggi geraham me bersama ngn me..selamat tggal darling!...huhu...


~separuh ggi geraham me~

10.05 pagi-me di bekal kan ngn 1 bungkus kapas,2 biji panodol in case saket lagi,dan ggi me yg telah meninggalkan mulut me..


~panadol yg me x kan mkn,n kapas~

.heheh..then me ucap masyeh kat dentist yg telah menasihati me agar x le mkn benda panas2 dan x kumur2 dlm waktu terdekat...masyeh untk misi tu juga...Alhamdulillah...then me balik... Tu la pengalaman me jmpe dntist,pas ni me nk jmpa lagi..mybe dlm tahun depan..nak cci ggi n cek la..Insyallah..ggi me yg laen ok..

Ok la guys..nnti me cte lagi..da...luv ya all sume!


11 August 2009

Suka Kaum Sejenis???

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, August 11, 2009 3 comments Links to this post
Salam..
LES?
GAY?
Kadang2 sy pelik ngn manusia disekeliling yg konon nye advance dan mengikut arus kemodenan,tapi yg fitrah hendak di lawan.Pelik bukan? Saya ingin menceritakan sikap yg suka kaum sejenis,atau kata pedas nye,les/gayl.fitrah nye lelaki dan perempuan itu saling memerlukan,namun mengapa mesti melawan takdir yg telah Allah tetapkan sejak azali lagi? Bermula dgn hubungan yg berangkat2 last2 menjadi syg,tangan yg tepuk sebelah tgn manakan berbunyi?...inikan juga hubungan yg dimulai secara songsang haruslah akur dgn fitrah dan kembali kepada pangkal jalan.Jangan lah sehingga kita di azab seperti kaum nabi Luth baru kesedaran dan ampunan Allah mahu didambakan. Dahulu smasa zaman sekolah menengah,sy juga berhadapan dgn situasi dimana ada seorang rakan perempuan yg menyukai sy,sehingga kan bermcm hadiah dan wang sy dapat.Pada mulanya sy anggap dia biasa shaja,namun setealh lama kelamaan dia mcm ingin menguasai sy,dgn siapa sy berkawan.Saya mula merasakan dia tidak normal,segera menjauhkan diri kerana impak nya bukan sahaja dia malah sy juga tidak akan diredhai Allah.

Sy penat menjadi pelarian dr bayangan dia,namun Alhamdulillah,sy bersyukur,Allah menyelamatkan sy.takut pabila sy terjebak padanya,sy x mungkin akan dapat jln keluar.Nauzubillah!

Kepada yg terjebak dilaluan yg slh,kembali lah ke pangkal jln.Allah masih ada dan tetap ada dan syg pada hambanya yg sentiasa bertaubat,lagi 1,penghampiran yang paling hampir dgn Allah adalah dengan solat taubat,semoga hidup kita akn lebih diberkati hendaknya,Insyallah,amin..


07 August 2009

Kemunculan Semula

Posted by rAtu saLju™ at Friday, August 07, 2009 6 comments Links to this post
Salam..

Wat up babeh?..heheh..lame gak ea daku bersembunyi..hehehe..ok pas ni bnyk kaler2 warna warni pic akn di letakkn..sy melalui proses pemulihan perasaan yg di peringkat akhir bagi menerima kenyataan..tanx untuk sumer yg support selama ini..terutamanya fam yg x putus2 memahami..sgt bersyukur!

Oh ya,sy akn update balik bisness online n letakkn tudung2 yg baru untuk anda semua sempena bulan Ramadhan yg mulia seterusnya Shawal yg penuh berkah..harap kan anda semua terus menyokong industri shawl even ekonomi agak lembap sket,tapi my shawl kering je..hehehe~

Ada 1 lagi berita yg happening,sy akan jual kerongsang fancy untuk sempena Ramdhan ni,sudah jemu ngn keronsang bunga2,manik2 ayuh alihkan kepada kerongsang yg fancy2,kawaii sgt..mmmg 1st time tgok terus jatuh hati beb! so dont mis it babeh..harga msih lagi yg terendah iaitu RM2.50 sebiji,klu beli 10 biji/sedozen,akn diberi kan diskaun@free gift,so what r u waiting 4? nantikan di laman biznes ratu..

Setakat ni dlu guys..nantikan da latest update k..sy nak wat pembaharuan untuk blog jap..nak tukar layout,jumpa lagi sumer!

salam!


Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez