Daisypath Anniversary tickers

26 January 2011

Kerja 'Berfaedah' Untuk Dicuba

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, January 26, 2011
Salam...

Erm...currently aku asik wat kije berfaedah je kan...hahah..aku jalan2 blog org len senyap2 then blah.blog yang slalu aku usha adalah bakal mummy dan fresh mummy.<--erk,hahaha..pastu aku servey sal abortion dan petua2 untuk hamil..doakan kali ni berjaya la hendaknya..aminn



Aku da amik asid folik da dekat 2 bulan da,dulu2 ade gak mkn tapi asik ngelat je.Tapi kali ni mcm istiqamah plak..hahaha..benda yang aku x jaga sgt dulu da makin aku jaga such s minum air bergelen2 [smpai toilet da jadi bilik harus pergi num 2] hahaha..then aku jaga makan,pantang lapau sikit je terus nak makan,nak kasi naek 2-3 kilo coz aku tersangat underweight...alahai..

Yang paling aku tengah usahakan adalah untuk buang stress dalam kadar 70% sejam...lol!..stress kije sampai terbawak2 smpai umah kdg2..kdg2 je la..so,skng atas nasihat semua aku nak jaga diri aku sendiri..sumtimes tensi sal len,not only work.bila org slalu tanya sal anak x banyak sket pon aku sure terasa walau muka da try control ayu..hahaha...but now,pedulik kan semua..aku nak hepi,xmau pk sangat da n aku nak enjoy the life to fullest!

So skng sgt2 x sabar nak jumpa hubby ari jumaat ni...kami ni jarak jauh smentara..[eh2 semntara k?..da hampir setaun kawin ok]..i miss him badly.T_T..bukan x biasa berjauhan tapi bila da makin lama kawen makin terasa plak..huhuh...kalo x caya korg gi tnya sape2 yang slalu jauh ngn hubby dia..uhuk (T_T)

4 comments:

Fira Al on January 26, 2011 1:32 PM said...

ilek la, mcik...
kwn aku lg kering dr ko but now ank dh 3.
so brat bdn bkn mslh utk dptkn ank.
adk ex boss aku lak tgal jrak jauh ngn laki dia, tp alhamdulillah xsmpi stahun dh got a baby.
ianya bkenaan ngn rzki.
if DIA blm ckp ms dh smpi dat's mean blm lgla 2 wlu ko usaha cmne pn. insyaallah ble kewangan ko dh btl2 stabil br DIA nk bg kot.. DIA lebih tahu...
pape pn chayok2! :)

rAtu saLju™ on January 27, 2011 9:49 AM said...

Fira: o yeah..
thanks dude..nasihat yg bernas...o yea..
aku ngah kurangkan stress ni..
doakan la aku berjaya k...
luv ya~!

Ryehanna on January 28, 2011 10:13 AM said...

betul2.. ikut rezeki.. dulu aku pun dok jauh dgn suami gak... bkn jmpa tiap2 weekend pn. selalunya sebulan sekali... tp alhamdulillah dah rezeki... walaupn xbyk kali 'bersama', senang jgk la lekat.. dah pregnant 5 bln baru pindah dok ngan laki.

so aku sgt paham macam mane rasenya bile berjauhan dengan suami... T___T

aku rs satu jela... jgn pk kan sgt.. wat cam biase je.. aku dulu kerja stress gak. huhuhu...

chayok2..

Ryehanna on January 28, 2011 10:16 AM said...

eh lagi satu, nak tegur sikit...

term yg betul adalah 'miscarriage', bukan 'abortion'.

miscarriage=keguguran anak scr eksiden/xsengaja/xdiingini

abortion=menggugurkan anak dlm kandungan secara sengaja...

Heeeee...

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez