Daisypath Anniversary tickers

26 July 2012

Beberapa kemusykilan yang saya perlukan pendapat anda.

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, July 26, 2012
Salam...



Start esok sampai ahad ada expo Keibubapaan @ Mid Valley. Aku?...hurmmmm...masih serba salah nak pergi/tak. Hai..susahnya. (T__T) Dear readers,bole la bagi pandangan pada persoalan hati aku ni.

Pertamanya,aku nak pergi,tapi kesian kat hubby aku. Sekarang ni kan tengah bulan puasa,riso dia x larat je. So,bila bab ni masuk,aku jadi x kisah kalau x pergi. Coz kaki aku pun slalu sakit2 bila da 5 bulan ni.

Keduanya,aku siyes xde idea nak beli apa. Tak tahu nak mula beli yang mana. Please pada yang mengetahui,boleh la komen apa yg patut aku beli dulu. Dalam otak aku ni,aku dok pikir nak beli barang2 toiletries untuk baby je. Apekah?..

Ketiga, aku penat nak jawab soalan orang "kenapa beli awal2?". Reason aku cukup mudah,aku suka beli sikit2 start skarang smpai 8 bulan nanti. So,bila da masuk 8 bln nanti aku hanya tinggal membasuh dan mengecheck barang yg x cukup jer. Aku x suka beli sekali harung,nanti mesti terbabas,samaada bajet / barangan bayi tu.Lagipun yg paling penting,nanti bila perut da makin besar,cek da x larat nak jalan da mak jemah oii...

Keempat, aku ada buat list,tapi x tahu la betul ke x list tu. Aku pun xde pengalaman,aritu masa kak ipar balik kampung pun,aku sempat tnya dia beberapa soalan je. Sekarang ni aku yang duk blur sendri. Dari eksaited memula dulu nak beli barang baby da jadi suam2 kuku je skarang ni.

Kelima, beg diaper kena beli ke? (T____T) [itu pon nak tnya ke?] Ekceli aku mengharapkan adik aku yg kat P. Buntar tu join skali. At least ada juga la makhluk boleh gurau kaw2 dan bergelak ketawa tyme gi expo tu kalo suami aku x larat nak jalan da. Tapi dia lak ada komitmen..huhuh (T_____T) [nanges lagi]

Ok,lima perkara ni dulu la. Erk..mcm lagu Raihan le pulak. Terima kasih daun keladi kepada semua yang meninggalkan pandangan..Selamat berpuasa :)

Salam


    

6 comments:

Ju-Dzahir on July 26, 2012 10:28 AM said...

salam.. bleh bg email x? nnt akak email list yg menjadi panduan akak utk membeli barang2 baby dan alhamdulillah, xde smpi ribu2 pun belanjanya...

rAtu saLju™ on July 26, 2012 10:37 AM said...

boleh sis...
terima ksih sgt..
ni emailnya..

star_lavender86@yahoo.com.my

jazakillah kembali.. :)

Siti Nursyuhada on July 26, 2012 11:04 AM said...

mmm nak tolong pon xxleh hu3.. cuba2 laa gie forum kat ratu hati tue kat bahgian kehamilan... ada kot yg leh membantu...

Siti Nursyuhada on July 26, 2012 11:04 AM said...

mmm nak tolong pon xxleh hu3.. cuba2 laa gie forum kat ratu hati tue kat bahgian kehamilan... ada kot yg leh membantu...

mrs mell on July 26, 2012 11:40 AM said...

salam.. kite polow sini.. same.. bakal jd umi jugak.. hehe..
awak.. ade join komuniti ibu mengandung kat fb tak? kat situ bnyak info.. ibu2 kt situ bnyak membantu.. :)

iqbalsyarie on July 27, 2012 12:52 AM said...

Wah. Saya boleh nampak 'exited' akak utk jadi ibu :D

Apapun, salam kenal daripada penulis picisan seperti saya.

Ramadhan Kareem!

Jom jawab dengan cinta, "Allahu akram!"

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez