Daisypath Anniversary tickers

18 July 2012

Naik mendadak!

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, July 18, 2012
Salam...

Da lama x coret kat sini. Kebelakangan ni perut suka mengeras mcm buah keras,tapi so far xde ape yang membahayakan.insyallah :) ramai yg tanya,ada alahan x? sgt2 bersyukur sepanjang kehamilan Allah pelihara aku dan mempermudahkan kehamilan ini.

Semalam,aku pergi KK untuk rutin checkup mcm biasa.Aku memang ada beli alat penimbang kat rumah,saspen punya pasal,tapi alih2 penimbang tu asik wat hal je bacaannye..hampeh tul. Bila da dtg KK tu memula kena timbang,aku juz espect berat aku akan naik paling tinggi pon 300gm. Sekali misi cakap naik 1.6kg..mak aihhhh! terkejut aku dengar bacaan tu. Dalam hati da ckp da,mati la aku kena minum air gula,hahaha :D

Memang aku perasan seminggu 2 ni aku tersangat la suka makan,mkn da jadi mcm asrama pulak,6x sehari. Aku mkn sikit tapi kerap,Alhamdulillah semakin lalu dan bertambah selera,tapi natijahnya,berat aku NAIK MENDADAK! sgt saspen oke. Nurse ada ckp yang perut aku pon mcm org preggy 20weeks,bukn 17..huhuh

Memandangkan aku underweight,melalui pembacaan aku,aku kena naik sehingga 20kg sepanjang kehamilan..means aku akan jadi 65kg di akhir kehamilan. Tapi bila aku mula naik ni aku rasa x sedap hati le pulak. takut kena bebel je.hahah :P

Sekarang ni xde la control makan sangat,tapi aku semakin behati2 la. Untuk pertama kalinya berat aku naik,sangat best dan teruja! Selama ni memang susah berat aku nak naik. Merasa la aku menjadi gemuk seketika..hehehe :)

Ok la,sampai sini dlu,do take care all..terima kasih kepada sesiapa yg sudi meninggalkan jejak :)

salam


p/s- bby da 17weeks :)

 

2 comments:

eppylife on July 18, 2012 5:30 PM said...

Banyaknye naik x pe janji baby ok tue yang penting.

kena minum x air gula tue... bestkan

Siti Nursyuhada on July 19, 2012 10:20 AM said...

xpe janji baby n mummy sihat..

salam...

jom follow saya balik
http://aswith4kids4ever.blogspot.com/

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez