Daisypath Anniversary tickers

06 July 2008

-kisah dia dan saya- (^_^)

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, July 06, 2008
salam...

skang ni pkul brapa ea?...erm,tadi terasa ngantuk yang teramat lepas gaduh buat2 ngan abg pijan..skarang ni rase sgar nak tulis sumting kat sini...perjalanan + singgah2 dari KL k penang memenatkan otak dan bdansmile...tapi kerana nak tunaikan hak saudara,ke majlis walimah semalam.letak tepi la segala kes2 merungut tuh...huhu..semangat sy kembali membara apabila dapat meluangkan masa dengan kakcik tersayang..dia pun walau ade sedikit masalah perasaan tapi kehadiran sy untuk dia dan dia untuk sy dapat melegakan hati yg rawan...bercerita pasal masalah,seminggu dua ni Allah uji sy dengan menjadi kaunselor x bertauliah kawan2...pada sy,walau x dapat menyelesaikan (Allah yg selesaikan segala maslah) tpi,sekurang2nya sy menjadi pendengar yang setia untuk mereka...dapat juga kurangkan stress yg melanda diri mereka...hm,bile nasihatkan dorang,rasa macam menasihati dan mengislah diri sendiri balik..mane yang terkurang dan terleka,kembali sy istghfar..smile malam tadi majlis walimah 2 pupu sy (sepupu ayah nye anak llki) diadakan di dewan seri endon putrajaya.hm,pertama kali melangkah dan menjejak kaki di dewan tu,ternyata amat cantik.smile tapi rasenya,k0nsep kawen tu yang cantik...hijau+putih...lebih kepada garden wedding...apa yang sy minat dan tertumpu dari awal hingga akhir ialah ros putih yang melatari disekeliling dewan...hm,berapalah agaknya harga yang perlu dibayar untuk 1 malam itu?..smile seusai walimah,kami pun bergegas pulang.dalam hati,aduhhh..,lapar! makan dalam acara yang penuh beradat dan protokol mana mungkin sama dengan kenduri gotong royong yang meriah...tapi dek kerana bermalam di rumah Auntie,hasrat nak mengulang makan terpaksa sy lupekan...aduh...perjalanan ke KL siang tadi masih terasa...tgah hari pula aunti mintak membantu di kedai makannya..penat yg terasa buat saya dan kakcik x dapat melelap mata..sambil bersembang,mesej di fon dan melirik ke kaca tv,sy mencuba untuk tidur...
smile aihh..! dah pkul 12.30 mlm pun masih x ngantuk lagi k?..aduss...masak macam ni,dah la esok nak blik penang...tiba2,"ina,auntie lapar la..."..."jom pi mcD"kata sy bagai org lapar terpandang double cheese burger...smile bersiap ala kadar,sy dan auntie terus ke mcD untuk memesan makanan...chicken mc dulxe untuk sy dan double cheese burger untuk kakcik...sesampai sahaja dirumah auntie,kami berdua terus menjamah rezeki lewat mlm...erkkk...alhamdulillah...smile...seusai makan,dan rehat seketika barulah terasa mata semakin memberat...hm...,asbab lapar tadi jadi x boleh tidur....hehe,klakar juga..apabila mata ngantuk x dapat lagi sy tahan,dengan lafaz 'Allahumma bismikaamutu wa ahya' Allah bagi lelap.....

4 comments:

Anonymous said...

kisah dia dan saya.....xde pun....cite merata2 la....hehe...ayg...ayg...=)

ratu salju on July 07, 2008 9:54 AM said...

ni kisah cte dia(kak cik) n saya(ina) la...isk..isk...
tapi abg pon interprem jugek...=P

abg pijan said...

=P balik.....ekekeke...

owh, terperasan la caye....malunye caye....maluuuu....ngeh3

rAtu saLju™ on July 13, 2008 10:19 PM said...

tapi nme abg ade...tu yg penting...lalala~

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez