Daisypath Anniversary tickers

20 July 2008

^ permintaan hati? ^

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, July 20, 2008
Asslamualaikum wbt semua....

.::CATATAN 1::.

Jam dah tnjuk kul 12.36 ngah mlm
tapi mta still x ngatuk,cri2 idea untuk update blog..
lst2 dgr lagu letto-permintaan hati..
erm..ape ye yg hati nak snarnya?mgkin cinta,pada Ilahi dn makhluk,ya!..apekah pula perasaan pabila permintaan hati itu di tolak?..
erm..terpikir gak..

.::CATATAN 2::.
Mencari2,kmudian terjmpa cara terbaik menolak CINTA..
ssh kan bile kita nk lfzkan kta2 tidak..serba slh+k0nfius+blur dan segalanya..
tpi klu d0k diam j,mgkin dia akn anggp kite trme permntaan htinya..
dripd k0rg tmpah bala dlm diam,bek la ikut cdgn di bwh..
klu x nk ikut..xpe la..u all pk la sndri..

Cara terbaek men0lak C.I.N.T.A
1~Ambil sikap berlawanan
Tme dia suarakn persaan dia pd korg,mgkin ade sumtg pada anda yg mmbuat dia tertarik.ha...xtaw..xtaw..Mybe skp gile2 anda, peramah, ceria, feminis 0r macho mybe...Gnakn ksmpatan ni untk mpamerkan sikap brlwn anda,tunjukkn sket 'nakal' dan 'gedik' anda,sekurg2 nya dia akn fkir smula untuk mmilih anda.Hm,wat dunno sudey..

2~Jangan bersikap terbuka
Jgn beri ksmptn pdanya untk mnafsirkn dri korg!kcuali dia mmg dh fix hbgn korg skdar kwn.Jgn mengungkpkn soal prsaan, emosi, kmlngn, atau ssuatu kjadian yg trjadi pd anda.Bhya seh..Crte yg besa2 j,yg hepy2.Llki besanya merasakn tlh diberi ht apbila dia djdikan tmpt rjukan 'x rsmi' anda.Apalagi klu k0rg mntk pndpt dia.Klu dia nk cte mslh dia,dgr la.Tpi x yah la bg saranan lebey2.kang naya!korg dahhh simpti..adehh,kdg2 tu trick j..xcaye korg try kt sape2 yg admire korg.

3~Jauhi berdua-duaan
Ermm,ekceli,mne ley korg duk berdua klu x de ape2.. hisshhh.dose2..kawen dlu!..erm..korg klu nk wat dscssn k borak2 k,ajk le reramai.Ye la,de m0re de marrier tul x?..ekeke..kang dia pi buat naya kat hangpa kang, ang pa gak yg ssh..cek dh habaq awai no!..b2 2an ni hnya bgik dia pluang j..xley2..cabut awl2.

4~Berterus terang la
Mmg la,cra ni prlukan kkuatn yg mksima.sy p0n akui nye...hmm..ssh seh nk ckp 'sy x nak awk'..adehh la..klu jnis phm language x pe gak.korg ley gna hint2..cra tu lagik s0pan kan..kan? ni
alahai!..skali kite xplen el0k2,dia xphm2 lagik..bagi j sedas cam ayt sepi tu"Org mcm awk ni kan, ade 1 benda j dlm kepala, tolong jgn ganggu sy, sy x berminat"..ala,dialog Baizura kahar tu,wat2 x phm lak..ekekek..erm,tpi jgn la smpai mlukan dia.korg agk2 la.ni bwk geng cam nk pkul j lagaknye..adehh..cara n tmpat must seswai k.


5~Pelakon tmbahan
Erm..ni musti korg suke kan?korg apply la plakon tmbhn,sch s kazen yg agk ensem.spupu jauh pon xpe.consder spupu tu x la ade hti ngn anda guk..kng laen lak kes jd nye.adeh...nk ngelak mlut naga,trmsuk trus perut biawk..naya..naya..so,bwk la dia jln2 ngn anda,dating la 2 3hri..adehh..bwk mkn2..erk..okeh?

6~Solat..solat..n solat..
Allah taw psgn tuh baek @ x utk kta,klu bnar dia untuk kt,wat la istkrh..klu dia b'degil jg nk luahkan.Pastu,ambik ms,untuk pose n solat istkrah..mne taw,yg anda nk tolak sgt,tu la jodoh anda!..we nver noe rite? tu la takdir,pas usaha,doa n biarkan Allah tnjukkn takdir kita..kan dlm Surah Baqarah ayt 216 ada“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu,dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui,sedangkan kamu tidak mengetahui.”


.::CATATAN 3::.
Adeyhh...jgn tnya kberksann syor2 di ats ye..tu hnya syor,untk korg yg dh blurr x taw watpe dh.mmg la ssh,tpi face it wit smile..sdkit sbnyk kkusutn tuh terlerai sket.Hijab pnyelesaian tu at least terbuka la sket kan?...nway hv a try..mslh ni sume dri Allah n penyelesaian nye juga ade pd Allah.insyallah.jdik phm2 la..s0,okla..pala dh sengal...nk titun,its already 1.24am..klu solt thjjud pon bgus ni,ni update blog..adehhhMaafkan ku Allah,hamba lemah.adeehhh

p/s-renung2kan dan selamt beramal..jom lyn letto sat smbil bce entri....

11 comments:

Dato G on July 20, 2008 1:49 AM said...

salam ratu: isk isk isk..manyaknya permintaan ati eh..=) siap ada video tuh x tahan tu..cayok2.. esok karang lagi..ekekekek=)

neo on July 20, 2008 8:27 AM said...

ko tengah demam cinta ape??kah3x...weh, yang takleh blah ayat ni ha "Org mcm awk ni kan, ade 1 benda j dlm kepala, tolong jgn ganggu sy, sy x berminat"...lawak giler seh kalau kiter gune ayat direct ceni..weeeee mesti ternganga orang yang kene ayat ceni kan?kalau aku nak tolak cinta..aku wat derk je...tak layan borak, taklayan call, miscall, or msg...hehehe paham2 la kan?kan?kan?

rAtu saLju™ on July 20, 2008 8:42 AM said...

mukan lyn cnta la..nk bgik tips j..ala,taw,k0 ngah alaminye..memalu lak..ekekek...ni pnduan j..sbb sy p0n penah mngalaminye dlu..ekeke

neo on July 20, 2008 8:52 AM said...

olololooo..nak kate expert takde la tapi kita main lari2 anak ayam la kalau dah tak suker kat seseorang tu kan??ecewah...bagus gak..panduan yang best2 belake la ratu..hehe

rAtu saLju™ on July 20, 2008 9:01 AM said...

ekeke...besa la..kdg2 mnusia ni k0npius antra syng dn mnat..hurmm..sbgai pnduan kite bersame..s0,pe lagik?..y0k praktiskan!

meo188 on July 20, 2008 12:28 PM said...

Mude2 ni bercintalah. Nanti dah tue melepas. Cume ingatlah batasannyer.

mohar said...

wahhhh....sgt kuratif dirimu itu...metetakki tifs untut diomal bersamo....cam banyok pengoloman kamu itu.....ekekeke(sja eja salah)...cam dah wat testing je...terasa ni...=)

rAtu saLju™ on July 20, 2008 11:48 PM said...

xde mknenye testing2...wtpe kan?..r u think i'm n0t serious wit u?..erm...

ZAMZ on July 21, 2008 12:52 AM said...

suka lagu permintaan hati nih

gOdRiC's HoLLoW a.k.a JiMiE on July 22, 2008 6:39 PM said...

bagus tol la...tips nie..

Anonymous said...

ratuh saljuh layanh sepi...hahah mmg ko sepi kew ratuh saljuh..?!sian ko??,,,,

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez