Daisypath Anniversary tickers

13 March 2009

Biar tersalah ampun,jgn tersalah hukum!

Posted by rAtu saLju™ at Friday, March 13, 2009
Salam...

Pernah x korg langsung x de idea nk update blog?..hahah...funny rite? but its all a true story n a true things happen to me.Arghhh sungguh busan dikala ini,tiada apa yg ingn di katakan.Terlalu bnyk yg ingn di ungkapkan sehinggakan ayat2 itu x keluar di mulut.


~terasa ingn bermaen buih2 terbang~

Petang nnti di skolah akn ada smbutan maulud nabi.Kelas sy,sy latih nasyid,sje la bg hepy bebudak tu.Alhamdulillah,klu dlu sy agak kelam kabut ngn preparation mjlis,namun skrang sy rsa sy dapat handle ngn agak tenang.Alhamdulillah.

Bru2 ni sy g jumpa doc dgn ht yg gundah sdkit,wish ntg bad happen 2 my health,alhamdulillah la dia cuma gtw i'm a bit stress,mgrain sy serang balik.Tu je.tu je ina?heheh,mcm x de perasaan je.Yup! xde ape yg perlu di risaukan,cuma sy nak cuba kuat lagi.


~daku yg sndiri~

Lately,rmai kenalan n rakan2 yg sy rindu n teringn nk jumpa.x tau nape.Rsa life ini smakin singkat n akan menemui penghujung hidup tak lama lagi.Am i really want 2 die?..bukan mcm tu,mati itu pasti,hidup itu Insyallah.Namun,kita seharusnya sentiasa mengingti mati.Xde mslah pada sy snarnya.huhuh~ [am i really mean dis?]

Namun,1 nsht sy,wlw perit kehidupan dan seksanya keadaan,ingtlah Allah tetap ada sntiasa,x rugi kita munajat dan berharap padaNya slalu.Saya akui,sbgai hamba yg slalu terlupa,adakalanya sy terlupa akn matlamat kejadian manusia di bumi ini.Sbgai khalifah.Sy juga insan biasa yg kdgkala tersasar dr landasan,namun sy lekas sedar.Itulah kehidupan yg dikehendaki.Bukan biarkan diri terus tersasar jauh!..itu putus asa.!

Sy tertarik dgn kata2 tulisan Ramlee Awang Murshid dlm novelnya trilogi Bagaikan Puteri,kata2 itu ialah "biar tersalah ampun,namun jgn tersalah hukum!"..sy sbgai manusia,kdgkala lelah dgn 'hukuman' dr org yg hnya luaran mengenali sy,sy x nafikan 1st impression is always the last impression,namun,lebih elok bersangka baek dr terus dlm kabus sangkaan buruk bukan?..Namun terpulanglah..sbgai mnusia,msg2 punyai hak tnpa batasan..



Sampai sini dlu..teruskan senyum! Salam muhibbah..

5 comments:

_neo_ on March 13, 2009 4:03 AM said...

wahh aku sgt suka post ni syg ku...m mumuuuaaaaahhhh.

lebih baik berubah ke arah yang lebih baik, dari terus berada dalam kekaburan.

hm, bila aku nak berubah ni??

rAtu saLju™ on March 13, 2009 2:11 PM said...

masyeh neo...
syg kamu juga...

ntahla,baru2 ni aku di uji mcm2 dgn mulut org..nway..i must b tough rite!

gambate kudasai!

ko bila nk berubah lagik?..kui2

speckurosaklagi on March 14, 2009 2:23 PM said...

adui..apa ntah nk kumen..dah lupa dah tumpang lalu je lar..

Ochie~(^_^)v~ on March 15, 2009 1:04 AM said...

salam ratu ku syg>>>
hemm.. ochie pun suka ayat trilogi bgaikn puteri itu..
bersbrlah wahai ratuku.. jgn lelah dgn ujianNYA.. teruskan usaha hadapi suma dgn sabar.. insyaALLAH di akhirnya akan ada kemanisan yg menanti..

really miss u too my frenz.

Ochie~(^_^)v~ on March 15, 2009 1:05 AM said...

salam ratu ku syg>>>
hemm.. ochie pun suka ayat trilogi bgaikn puteri itu..
bersbrlah wahai ratuku.. jgn lelah dgn ujianNYA.. teruskan usaha hadapi suma dgn sabar.. insyaALLAH di akhirnya akan ada kemanisan yg menanti..

really miss u too my frenz.

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez