Daisypath Anniversary tickers

09 March 2009

Salam Maulidur Rasul

Posted by rAtu saLju™ at Monday, March 09, 2009
Dengan nama Allah yg maha Pengasih lagi maha Penyayang

Salam...

islam Pictures, Images and Photos

Pe kabar semua?..hari ni 12 RabiulAwwal, hari kelahiran junjungan besar kita Nabi Muhammad SAW.1000 tahun lebihnya Nabi dah tggalkan kta,sebagai umat akhir zaman yg tak pernah melihat nabi,itu bukan halangn untuk cinta dan kasih syg pada nabi untuk pudar/ tak kelihatan.Namun mudah untuk berkata2,terbuktikah dgn perbuatan?

Kadang2 kata2 cinta kpd Nabi bgitu melangit di lafzkan,namun bersalawat pon mls nk ucapkan,yakin dgn sunnah nabi yg bwa kejayaan,namun msih ragu2 cara nabi berpakaian,berarak pegang spnduk di hari kebesaran,namun x faham erti apa yg Nabi perjuangkan.Itulah hakikat kehidupan skrg...Semoga rmai lagi yg akn kmbalikan kegemilngn cinta Rasulullah dlm ht seperti zmn para shbat dlu.

Pgorbanan nabi terlalu bnyk hingga malu rsa nya dgn keadaan kita yg daif dr pgorbanan untuk agama.Mngaku sepenuh ht mncintai nabi kita,namun kebesaran kepercayaan lain yg kita agung2kan..Pelik bukan.Hidup umat kini telah jh dr keadaan zaman sahabat dlu,cara hidup-fikiran-cara berpakaian,jadi apakh tndakan kita?Tepuk dda tnyalah iman yg ada...

Salam maulud Nabi untuk semua!...Teruskan selawat ats junjungan besar kita,semoga hari kebangkitan nnti Rasulullah mmberi syafaat ats kita yg tak putus2 berselawat ke atsnya..

wallahu'lam

4 comments:

ibnmasir on March 09, 2009 10:46 AM said...

setuju ngn ko cit ratu..

ramai yg hanya menunjuk2, tp x phm pe yg die buat sbnrnye..

yg sedih hanya taklik bute..xmau cari kebenaran..

Selamat Hari Wanita Sedunia

Anonymous said...

betul3...zaman ni, nak amalkan sunnah yang mudah pun org ambil ringan...samala sy yg lmah ni pun...sama2 la muhasabah diri dihari yg mulia ni..zaman ni, nak buat usaha nabi s.a.w, umpama menggenggam bara api, biar smpai jd debu...amal sunnah seboleh y mungkin.semaksima yg mungkin.."gigit dgn gigi geraham" kuat2..insyaAllah..kejayaan dalam hidup hanyalah dengan mikuti sunnah Rasul s.a.w dan jejak para sahabat r.hum =)

Allahumma Solli Ala Muhammad..

~mariam~

crescent on March 09, 2009 6:27 PM said...

Nabi Muhammad S.A.W pembawa rahmat sekalian alam.
Salam Maulidur Rasul.

Anak Pendang Sekeluarga on March 10, 2009 12:48 PM said...

Salam,ikut sunnah secara taklik ye...di zaman nabi musa,firaun benci pada nabi musa,,dan dia telah perintah seorang pelawaknya ikut segala kehidupan nabi musa,gambaran nabi musa,perwatakan nabi musa dan apa saja yang nabi musa buat,dia akan ikut,nabi musa simpan janggut dia akan ikut dan nabi musa guna tongkat pun dia akan ikut..semasa firaun hendak ditenggelamkan pelawak ni tadi telah diselamatkan oleh Allah berkat dia ikut sunnah nabi musa a,s...dia cuma tiru ja...fuh..cuba bayangkan bila ummat ini kembali kepada sunnah,,,,,insYaAllah perkara ini akan berlaku tidak lama lagi..wait n see je...wasaLam...Salam ziarah,,sebuah blog yang menarik,,,jemput ziarah ke blog saya untuk tujuan muzakarah dan sila add blog saya sebagai rakan blog anda...Jazakallahkhair....

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez