Daisypath Anniversary tickers

29 June 2009

Pelancaran ~t0 gIrL fR0m GirL~

Posted by rAtu saLju™ at Monday, June 29, 2009 6 comments Links to this post
Salam guys!

Ok,sperti yg sy war2kan..sy dah sedia ada wat blog tentang bisness sy,ok..dengan sukacitanya,sy ingin beritahu blog itu dah selamat sy lancarkan hari ini,Isnin 29/06/2009...



Sy harap agar anda semua dapat menyokong sy dan sempena pembukaan rasminya,sy ingin beritahu yg ada promosi menanti anda..shawl yg bertemakan "Autumn In My Heart' itu sgt kawaii untuk di miliki...huhuh~

Berbeza dgn kedai2 shawl yg laen,sy harap anda akan berpuan hati..harga serendah RM10!..so pe lagi,mai ramai2..Ne0 pon suka shawl kan?..kih3...

Ok la guys,will update lagi..ape2 pun,sukong dan bantu cet ratu k!~

daaa~ jom lawat ~t0 girl from girl~

27 June 2009

Tangguh? oh NO!

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, June 27, 2009 3 comments Links to this post
salam

erm...letih...sgt letih,nmun kaki tetap melangkah jua..adehhh...jiwng le plak..kehidupan sy kala ini,mmg agak sesak sket..xtau la,penat juga dgn tuntutan kehidupan..adehhh...tabahla hati..

Seakan mendesak dgn keadaan,sy pon x tau kemana akan berakhirnya kisah kami ke pertalianyg lebih suci..penat pabila hati tertanya2,letih kala tuntutan ini sgt meresahkan..sy sudah penat untuk kesekian kalinya nnbiarkan air mata ini mengalir lesu..sy dah x ada masa itu untuk itu!

Penagguhan! aduhhh..gerun dgn sebaris perkataan itu,umpama mmpi2 ngeri kala ml,sy akui juga,tidur sy bukan lagi seakan dahulu yg sgt2 nyenyak untuk bermimpi 2 3 mmpi,namun kala ini,mmpi ngeri saja yg bertebaran..huhuhuhu~ cedih (T_T)

Sy dah x nampak cara untuk merdakan ujian kala bertunang ini,seakan semuanya ingin mninggikan ego masing2..penat..seakan tiada berkesudahan...sampai bila kata sepakat mahu diambil jika dua2 tdak mahu mgalah..sy akui,kadangkala sy agak 'kasar' bila berhadapan dgn keputusan..namun,sy hanya mahu dia mngerti,sekukuh pun perasaan dan hati sy,sy sebenranya sgt2 'makan dalam'..cumanya sy tdak lampiaskan dgn perkataan..huh!~ penat...

SAYA DAH PENAT! boleh x sy ambik space sket?...hohoho..x mo pk sal tawen dah..x mo..stkat ni..nak jalan2..leh x?...huhu..syngah buntu..mgkin akn menyepikan diri wat smentara waktu..(nape leh gtw plak)..mcm lawak la plak..huhu

K la guys..huhuhu neo..i mish u..mne ko ni..tulun daku...

23 June 2009

Edisi khas 2009

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, June 23, 2009 8 comments Links to this post
Salam..

Pe kabar sume?..eheheh..sgt windu kah padaku yg sgt cumel ini?..wakakak..snarnya ini adalah edisi khas untuk ya all sume.Edisi metunjukkan muka tunang tersyg yg b4 ini sgt kudukut untuk diperlihatkan..wakakak...sila cubet ini cetgu!..lalalal~

Mukan sgt kudukut,tapi rsa cam x bape nak seswai la plak..lagi2 sy sgt sebuk membuat kueh (dapat tender skolah),jadi bertungkus lumuslah daku dan family ku mmbuat kueh untuk mereka2 itu ( bebudak asmara) mkn tgh mlm...tgh mlm pon nak makan...haishhh..

Letih woo...mukan sket..mukan 4 biji,mukan jua 44 biji..namun 440 biji...sekian terima kaseh..sgt meletihkan urat sarafku...lalala~ masaku untuk ngadap kom dan tenet tersayang mnjadi sgt terbatas dan terbitas <---bahsa barukah?...lalala~ sila jgn itut cetgu ini..BM nye ada mslah teknikal...awawawaw~ 0k la,bagi tdak mnghampakan harapan sumer (korg berharap ke?)...kui2..

jom cekidaut..tunang ku org nya besa2 saja dong...enggak fofuler mana,namun dia sgt tenang bagiku bila berbicara,dari mrah giler tambah marah jadi sejuk je bila dipujuk dgn SMS...lalalal~



Ni kira gambau latest la,tyme dia n family bakal mertua gi Jakarta untuk bercuti...pada 31 Mei sampai 9 Jun 09...cehhh,mcm rancgn jln2 cari mkn plak...huhuhu....ini rncgn x berbayau ea...lalalal~



Ini adeknye ye...ok la smpai sini dlu...daaa...sumer...~



p/s-kowang rase bkl mak mertua ku garang x?,...huhuhuketakutan,.

17 June 2009

Cinta terakhir

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, June 17, 2009 3 comments Links to this post
Cinta Terakhir - Aiman

Kau cinta pertamaku
Kau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa
Menafikan cinta kita

Kau ayu di mataku
Satu antara seribu
Tiada tara di dunia

C/o:

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir

Mungkin kita kan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya takdir dari Tuhan

Lagu/Lirik: Hafiz Hamidun
Artis: Aiman


11 June 2009

Syurga Cinta vs Ketika Cinta Bertasbih

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, June 11, 2009 5 comments Links to this post
vs

Salam

Kini di pawagam Malaysia sedang hangat dengan cerita 'Syurga Cinta' manakala di pawagam negara seberang kita,Indonesia ialah 'Ketika Cinta Bertasbih'..2,2 cerita ini di berkisarkan cerita keagamaan,Alhamdulillah fenomena yg semakin bagus dgn lambakan cerita cinta mngikut lunas Islam (ya kah?)



Sy bukan lah pengkiritik yg bertauliah,namun setelah melihat trailer (trailer shja?) cerita Syurga Cinta,sy lihat isu pegan2 tgn antara Awal dan Heliza langsung tiada,ini lah yg sy perlu berikan pujian pada Ahmad Idham dan Heliza kerana adegan yg tiada dan prinsip Heliza.Semoga Allah terus melindungi dia.Namun suka sy ckp sy suka cerita ini. =)



Apa kisah nya dgn ketika cinta bertasbih?..Filem yg diangkat dr novel bestseller karya Habiburrahman El-Shirazy ini sgt menyentuh perasaan dan bisa menyayat hati sesiapa yg melihatnya.Hatta sy melihat trailernye sahaja sebak tersa di hti,1 kekekurangn filem mesia mggkin adalah lagu latar untuk filemnye yg kurang umph..mcm cerita Ketika Cinta Bertasbih yg mendapat sentuhan Melly Goeslow,pencipta lirik dan lagu yg menarik,menjadikan 1 bonus untuk filem ini.

Apa yg boleh sy bgitau,tgok la filem Syurga Cinta ini dan setelah Ketika Cinta Bertasbih di releasekan di M'sia,boleh lah rmai2 pecahkan panggung mcm Ayat2 Cinta.Adios!~

10 June 2009

Selesai Sudah walimah Yob ku..~

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, June 10, 2009 2 comments Links to this post
Salam..

Alhamdulillah semuanya sudah selesai..sy pon dah dapat kak ipar..wewettt..hehehe..ape?..nak tgok?..leh je..nnti sy letak kat sini.,..cumanya sy nak ucap terima kasih bebanyak kepada semua guest yg sudi hadir ke majlis walimah big bro kami yg x seberapa..

wahhh...sgt penat skali! sbb kami wat gotong royong n sy juga sbgai tukang amik gambar..adehhh...then muka sy bnyk pulak x de..cesssss..x aci tul...rugi plak jadi fotografer time2 ni...adehhh..sabar je la..ok kat sini sy akn letak pic 1 @ 2 on dat day..len2 lainkali k..lalalal~

ok la...x payah la sy cte panjang..biar saja gambar2 ini berbicara..cewahhh~




puteh~baju pas nikah..
hijau~ baju belah lelaki (kami la tu)




ni la muka2 yg semangat waja dr awl hari hingga akhir..
terimas sumer...

Jumpa lagi dude!~ daaaaaaaa~

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez