Daisypath Anniversary tickers

05 January 2010

Bila ayah Ustazah nak datang sekolah bayar yuran?

Posted by rAtu saLju™ at Tuesday, January 05, 2010
salam..


1st day skola smlm wat sy bagai x cukup msa dan nafas.Heheheh...pendaftaran murid baru,pembayaran yuran dan buku2 teks serta perjumpaan keluarga-ibu bapa,buat saya nerves even da ini adalah tahun ke 3 daku menjadi tenaga pengajar.

Keadaan masih terkawal,dan yang bestnya sy dapat 1 soalan dri ank murid sy, 

anak murid: 'Bila ayah Ustazah nak dtg?'


saya: untuk apa ayh ustazah dtg?


ank murid: untuk bayar yuran la mcm kami.


saya: *tergelak*

Kelakar bila sy mengingatkan kejadian semalam,heee..tapi terhibur juga la dengan kerenah mereka.Saya masih lagi memegang kelas yg sama mcm tahun lepas cumanya yg berubah usia semakin bertambah.heee...terasa diri da tua,alahai..

Kepada semua guru2 di Malaysia,selamat menjalankan tugas anda! dan kepada semua yg bergelar student,hargailah masa anda bersama guru anda,jumpa lagi!

salam. 

 

7 comments:

UstazCahaya on January 05, 2010 10:22 AM said...

Salam Ustazah.

Cerdik betol anak murid Ustazah tu. Selamat mengajar dan mendidik;-)

♠ y.a.n.i.e putrajaya ♠ on January 05, 2010 11:13 AM said...

+ hahahha...sangat comey soalan itu....samat tahun baru cikgu....hehhee +

Jantan Terhangat on January 05, 2010 12:36 PM said...

comel soalan tu..hehehe

:: cinta lea ixora :: on January 05, 2010 12:50 PM said...

hehe... kelakar je diorang tu.. ratu ngajar skolah mane..?

rAtu saLju™ on January 05, 2010 8:40 PM said...

Ustz Cahaya- heheh..ank murid alaf baru..alahai...

Yanie putrajaya- slmat tahun baru juga...yer..soalan yg cumel..

Jantan terhangat- ye..sama ngn ustzh nye yg cumel..heheh

Cinta Lea- ngaja KAFA permtg tok mahat..heeeeee~ meh dtg!

Mawar_berduri on January 06, 2010 3:28 PM said...

Salam ,
hihi...tersenyum baca entry ni...
misti murid tu cam terkebil2 sebab ustazah tak jawab soklan die tapi gelak plak ...hihi

Wan Anie on January 08, 2010 11:32 AM said...

Selamat menjalankan tugas... pasti seronok dengan keletah anak murid yang macam2 ragam kan?

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez