Daisypath Anniversary tickers

17 December 2008

bErlaGak BaguSz!

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, December 17, 2008
bismillahirrahmanirrahim...

...Assalamualaikum wbkth...

Pentingkah rsa dihargai? @ mnghargai sesuatu?..Ltih sbnarnya mmbuat ssuatu pabila tidak ada rasa penghargaan dr 0rg.Sy s0rg yg sgt simple,x perlu pda pghargaan jika ssorg itu benar2 tiada sekelumit rasa ingn mnghargai ats apa yg 0rg lain buat utk dia.

Manusia di ciptakan 0leh Allah sgt berbza2,nmun mmgla jika ss0rg itu bersikap mmntingkan diri,mmg dia xde hati mnghargai! Frankly,bnda ni happen msa sy uruskan 1 mjlis knduri,ada 1 kesilapan dr pihak kami,namun hal itu dijaja nya sehingga habis knduri! pulak tu x langsung mnghrgai apa yg kami lakukan dr A-Z,tukang masak kami yg x tdur mlm krna mmasak..mmg dasar manusia! sslu lupa dan xreti mnghargai penat lelah 0rg laen,at least mmhami la...adehhh...

Sbgai manusia,sy maafkan dia,namun sy belajar 1 perkara,kita hndaklah sntiasa mnghargai 0rg lain dn maafkan 0rg laen even dia yg slh [benda ni sy slalu buat].x rugi snarnya meminta maaf,dan x rugi juga memaafkan insan laen,hari ni hari dia,es0k lusa x tentu hari dia lagi,dunia ni smentara je..xde mknenya nk s0mbong dri cam k0 la..Lu bley blah!<--huh! mrh nmpak!

0k guys,sy mngkin akn apdate 2 3 ahri lagi b4 pi KL,ade hal yg sgt2 bnyak.2 minggu ni mmg Allah uji sy n family dgn mcm2,smpaikan t0lak kereta p0n sy dah buat.byangkan lah...0k la,sy letak lagu 'Aku Stacy' yg telah di ubah suai jadik "AKU RATU SALJU"..yeah!!!

j0m layan!

Lidah kukelu dan minda ku membeku
Semangat kuhilang entah ke mana
Dari pagi sehingga malam datang menjelma
Congak posisi diri

Macam-macam cara tuk kulepaskan raga
Dari berterusan ku disakiti
Engkau yang belagak bagai raja di istana
Jadikan ku sang abdi

Mau saja…aku melepaskan diri dan terus berlari
Ikut saja…kata hati yang berbisik meracuni
Boleh saja …ku turutkan kata hati yang ingin mencuba
Gagal lagi…kamar ku sedia terkunci

Difikir-fikir mengapa harus takut
Sedang asalnya ku yang berkuasa
Biarpun aku Ratu Salju bukannya permaisuri
Harga diriku tinggi

Engkau sekadar datang menumpang saja
Telah terbongkar sifatmu pendusta
Engkau yang belagak bagai raja di istana
Jadikan ku sang abdi

Mau saja…Aku melepaskan diri dan terus berlari
Boleh saja…kata hati yang berbisik meracuni
Boleh saja…ku turutkan kata hati yang ingin mencuba
Gagal lagi…kamar kusedia terkunci

Umpama perang
Umpan perlu dikorbankan
Demi mencapai maksud dan tujuan oh…
Perasaanku terpaksa menjadi taruhan
Akhir nanti engkau akan pasti aku tawani


11 comments:

apple Sweet on December 17, 2008 10:40 PM said...

owh... paham2.. ermm.. paham2..

sabar2 cek ratu.. rilex jek.. luah kan segala2 nyer.. jgan simpan..

cek ratu bykkan selawat.. tenangkan diri.. manusia sume same.. otak len2.. so xleh nk kate sume org same.. ade org nie ade org tu.. yg paham diri kita sendiri.. so pandai2 la kita bawe diri..

so pepandai la kita dalam sosial..

Luth Textile on December 18, 2008 12:31 AM said...

uit kak ina, sedap ke lagu nih..

_neo_ on December 18, 2008 12:52 AM said...

woi sape yang macam bagus ni? kurang hensem betul la orang tu..baik ko letak racun je kat makanan die ..ahahahah

Mata Seorang Pejuang on December 18, 2008 1:57 AM said...

amboi~ marahnye...hu~ sabo ye cet ratu....mnusia mmg cmtu`

ghost_MaR on December 18, 2008 4:20 AM said...

klu ak lerh , ak suka ckp "x per , benda dh jd ... nk wat cemn"

tp klu bab gaduh2 nih , ak leh tahan r ( tp ak slalu elak kn , dh pencen ) ... ad org smpi m'lutut mintak maap dgn ak tp ak wat x heran ( ego kata kn ) ... tp s'bnrnya ak dh lm maaf kn ...

ak slalu amalkan memaafkan org sblm ak tido ... tp x suka nk ngaku dh maaf kn org ...

BAJET BAGUS SGT ORG YG KUTUK2 RATU EYH ...

speckY said...

wakakakaka ko sian ko kene tolak keta...

ko salah satu org berlagak...
wakakaakak iyo lar nak msg aku pon susah skunk nih...

aduyai.....cuti skool pon busy bobenar ko..


takpe lar aku blajau dri ayat di atas memaaf kan ko..

adioss...

ibnmasir on December 18, 2008 10:02 PM said...

ni entri lepas geram ni...ak stuju ngn ko cit ratu..sedia memaafkan org lain. tapi ak simpati ngn tukang msk ko..

ubey on December 20, 2008 2:47 AM said...

haha. ak takut nk kutuk ko. tgk tudung da kecut perut

airina said...

ngee mne2 de je yg bajet die bgus sgt 2
tp xpe, jnj kte tau d mne kte suda
org yg b'lagak ni kdg2 leh msk kategori "bodo sombong" hishh, ni mak aku kate la, so aku sharing je ek hik3 lalala5

Luth Textile on December 23, 2008 3:17 PM said...

Salam..
Jom join gathering 1st bloggers penang pada 28DEC2008 (AHAD)
berminat? klik sini untuk maklumat lanjut!

speckY said...

bodo sumbonk iyer airina...

maybe betul jgk airina...
pandai sumbonk cer plak airina???

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez