Daisypath Anniversary tickers

31 May 2009

Selamat ulang tahun cik ratu~!!!

Posted by rAtu saLju™ at Sunday, May 31, 2009 7 comments Links to this post
Salam semua...




Selamat Ulang Tahun yg pertama berblog cik ratu!..snarnya patut di ucapkan 23 May yg lalu..Besa la,semakin bertambah usia,semakin akn lebih mantap dan bnyk lagi yg perlu dipelajari kan?..itu lah yg sy nak tmbah baek pulihkan...kui3 <---mcm pembinaan je..lalala~ ni la my 1st entry,memula cam bodoh2 je berblog,permulaan menceburi blog adalah kerana sy tertarik dgn 1 blog yg memaparkan puisi,ekceli,sy mmg peminat setia penulisan puisi,lepas sy sebuk dan kesuntukan masa berkarya,sy alihkan blog ini kepada penceritaan umum~kehidupan+petua+komentar+pendapat dan tip2s..

Sahabat yg slalu lalu lalang kat blog sy tentunye miss Lampu Neon..Vujie..Zara..Ochie..Rufai n Ibn Masir..dan bla..bla..(ramai sgt..pnjg sgt nk tules) mybe 1 day nnti sy akn buat contest sal kwn2 online sy ni nnti mybe..wlw ape pun,masyeh untuk semua yg sudi hadir dan bersama Ratu spanjng setahun di alam maya..Terimas semua!~

dimjlis walimah ratu nnti,ratu harap shbat-kenalan dan rakan akan dapat hadir ke majlis wlw kita hnya berjumpa di alam maya shja..

Happy Blogging frens!

oh ya!,sy ade msuk contest yg diadun oleh encek Denaihati,jadi ini jwpan sy..:

1. Siapakah teman pertama blog ini [blog Denaihati - Yang Terbuku di Hati] di BlogRoll.
Jawapan ratu: Zul's Blog
2. Apakah program Online Income yang no. 9 di Online Income.
Jawapan ratu: BidVertiser
3. Senaraikan 3 blog berbahasa English yang di uruskan [oleh Denai Hati] seperti terdapat di About Me.
Jawapan ratu: Segalanya Tentang Twitter,Semuanya Contest, dan GoKuat.

ok guys,klu nak msuk contest ni,pi klik kat sini..kepda denaihati,nnti sy sertakan bukti pembelian penyertaan di next post..salam ukhuwah semua~!

29 May 2009

Layan lagu kala tules post?

Posted by rAtu saLju™ at Friday, May 29, 2009 7 comments Links to this post
Salam semua...

hari ni klu semua nak tau sy telah secara rasminya BERCUTI yay!..*sgt best n teruja*..kepada smeua,do not jeles..kui3..

oh ya semua,slama ni sy ade blog bisnes snarnya,jadi bulan depan Insyallah akan di release kan,jadi semua..sila ambik perhatian dan bantulah dengan suppot anda ea,klu xmo beli pon ape salhnya carikan custemer jugak kan?...keh3.onion head Pictures, Images and Photos.

Cuti ni selain wat2 busy ngn walimah abg sulung,kami juga ade plan nak jln2 cuci mata...aiyark!..tergitaw sudey...xpe2 snarnya cik ratu ini sgt baek org nye,hanya cuci otak buat seketika..*jgn bimbang sumer*..ayat menkaver diri yg terlajak.Onion Head Pictures, Images and Photos...

Hm..berdasarkan tajuk kita pada kali ini,ya all sumer ade x lagu yg korg dengar sambil2 tules post dlm blog ya all?..me?..of koz ade,especially lagu yg rancak la,x kira melayu ke,indon ke,english ke atau uganda..nasyid pon slalu gak,Onion Head Pictures, Images and Photostapi untuk kebelakngn ni sy dgau lagu inson by aura kasih..dia tu seksi sket tapi lagu rancak dia best..

Selain mcm impak bagi otak kita,terasa mcm lancar je tgn tu taip..lalala~mcm air gitu.wakaka..cepat kita berfkir,kununnye..hanya Allah je yg kwal semua minda dan akal kita..tetibe rasa windu kat dia..adehhh...

Alamak!gambar preparation kawen x letak lagi kat sini..heheh..nti la sy letak insyallah start isnin kot biar u all tgok sumer...jeng2..smpai sini dlu kot coretan untuk hari jumaat..oh ya..jgn lupa bnyak istghfar hari ni...=)..

Jumaat sang penghulu hari...salam,jumpa lagi...

28 May 2009

mud selangkah bercuti

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, May 28, 2009 3 comments Links to this post
Salam semua dan salam ukhuwah yg jln2 sini...

Sedih juga bila kurang masa untuk apdate,tapi skng sy smakin rancak untuk apdate,well..apa yg sy nak cte sal blok kawen,huhu..lme gila x apdate..tapi klu sape2 yg rajin nak singgah mai la ea...

Hari ni (khamis) adalah hari last kami skolah sebelum bercuti panjang selama 2 minggu untuk cyti sekolah...Horayyy!!!! erk..cetgu plak heppy terlebih..wakaakka...layan jer...tapi x cuti pon,abg sy akan kawen n kami akn selinsing tgn n kaki untuk mmbantu majlis yg tggal seminggu je (7.6.09)..

Sedih plak nak tggal bebudak,tapi yg bes adalah cuti..kih3..klakar je..kepada sumer..slamat bercuti...layan...zass~

27 May 2009

Pakwe 3?..adehhh

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, May 27, 2009 4 comments Links to this post
Salam...

Warghh...kursus telah selesai smlam..BEST!..siap ade lakonan jugak beb!,x ley blah!..hahaha..kump daku dapat no 3 adehhh..x cukup power blakon sbgai cetgu..huhuh..mslah yg kami dpat adalh bdak2 di skolah yg bising..huhuhu

Erm,ape sy ckap sblum ni sal kelas tambahan..ye ye sy tau..nak cite la ni..so far ok beb,makin rock ngn kelas tambahan..kih3..budak2 pon dah tnya bila nk wat lagi kelas tambahan,tapi sy terpaksa hold on dlu coz sy nak kenduri..ops silap,bukan2 abg sy yg nak kawen..kih3..

sy ngah agak tergila sket lagu ni..madu 3..tapi sy tukau versi jadi pakwe 3..wakakak..xle blah!..jgn marah guys..

jap sy letak link...enjoy dis vid..mmg bes..klaka..Ahmad Dhani mmg kreatif..sy suke karya dia..



ok la dude..jmpa lagi..nak apadte my blog kawen..~lalalal~

22 May 2009

alahai kursus~anak muridku

Posted by rAtu saLju™ at Friday, May 22, 2009 7 comments Links to this post
Salam...

Warghhh...kursus lagi la.Photobucket..huhuhu...minggu depan bersamaan 26/5 sy kn pi kursus metadologi pengajaran.Adehhh..tapi sbnarnya,sy suke pi kursus.Dapat makan2,dapat elaun,dapat cuti n dapat ilmu!wakakakka...Photobucketayat last cam kaver line je...tettt

Minggu exam dah berlalu dgn jayanya,hampir x de suara untuk menerangkan exam yg rata2 nya sgt la x berapa nak susah,namun kertas2 soalan itu telah dikomen oleh pengkritik x bergaji (ank murid daku la tu) dengan mengatakan soalan yg diberikan oleh para cetgu adalah sgt susah..haissshhh..

Daku telah mendapat migrain Photobucket selama 2 hari akibat menanda kertas soalan anak2 murid pada tahun ini...adehhh..sgt mengujakan,,.x penah2 migrain,skali saket daaaa...adeh...dugaan..kertas soalan yg dorg jawab umpamakan sy sebagai ustazah 'terlalu mngajar' mereka sehingga ade gak la yg fail..adehhh. Photobucket.hampeh...sedih beb!..menakung air mata..(takung je la)..wakakakak--->hepy balik?..pelik...

Besa la kan?..bdak2,ade yg x le nak bce jawi pon..huhu...fenomena skrg sgt sedih..ats inisiatif itu,sy buat kelas tambahan Photobucket pada hari ahad untuk pelajar2 yg bukan kelas sy,sy mulakan dgn tahun 2..kesian,nnti bila dah meningkat naik dan darjah,x tau lagi..ternganga2 amik exam n bce soalan..sy ade pengalaman yg anak murid sy x reti bce soalan dlm kertas tu,jadi dia bgi balik soalan dlm kotak jwpan.Photobucket .sungguh sadis dan menyedihkan..Photobucket

ok la dude..smpai sini dlu.Photobucket.esok2 pas ade event lagi n pas kelas tambahan sy tules lagi k!..Photobucket

16 May 2009

Hari cetgu Sayang

Posted by rAtu saLju™ at Saturday, May 16, 2009 8 comments Links to this post
salam...

SeLamaT HaRi CeTgu!!!

teacher Pictures, Images and Photos

hari ni bersamaan 16/5,tanggal hari bersejarah buat semua insan bergelar guru/sir/teacher/cikgu/ustazah/ustazah...

Sama juga halnya dgn saya,seawal2 hari petang ke sekolah semalam,sy telah disajikan dgn hadiah dan ucapan dr anak murid,situasi yg sama juga sy dapat sewaktu melangkah kaki ke sekolah pada tahun lepas...amat indah sebaris perkataan itu 'selamat hari guru Ustazah Ina!'..

10 tahun yang lalu,ucapan itu saban tahun sy ucapkan kepada guru sy yang tercinta,samaada sy suka atau tdak,ucapan itu tetap sy ucapkan pada insan bergelar cikgu,heheh...kita tggalkan sejarah kisah 10/6 tahun lepas,kini sy pula yg dpt ucapan itu di samping hadiah2 dan kad yg di hulurkan.

Okla, kat sini sy nak gtw ape hadiah yg sy dapat dr ank2 murid...

6 batang pen...

2 biji mug...

1 bola kristal isi air...

1 pek biskut

3 helai tdung

1 gelang batu

0k itu saja...sekian...hehehe

14 May 2009

cinta dan airmata

Posted by rAtu saLju™ at Thursday, May 14, 2009 4 comments Links to this post
Salam...

Ape khabar?..now mkin pendek2 sy nye entry 'bout life.Arini nak tules pnjang sket bout luv n tears..

Y do people need luv?..kdg2 kala manusia alpa dgn maksud asal penciptaan manusia itu sndri iaitu nak mencintai Allah iaitu pencipta Yang Maha Agung,tak dinafikan,Allah itu maha sempurna selayaknya lebih dicintai oleh manusia.

love Pictures, Images and Photos

Mengapa manusia begitu tamak dgn kasih yang Allah hulurkan kepada mereka sehingga tergamak menolak hakikat sebuah kehidupan,cintailah Allah pemberi cinta kepada kita.Kemudian cinta itu akn lebih subur pada perhubungan kita sesama manusia.Allah itu maha pemberi,Dia akn mmberi cinta kepada semua makhluknya amnya manusia yg dambakan cinta dlm kehidupan sementara mereka...

Cinta sering dikaitkan dgn airmata,bila rindu bertandang maka airmata menemani,padahal airmata itu selayaknya tumpah pada malam hari sewaktu merafak munajat kepada Allah,pencipta yg abadi...Betapa salah sudah fahaman manusia kini yg dihambat nafsu semata.moga kita sebagai hamba,Allah jauhkan dr semua yg dapat merosakkan seketul daging yg dipanggil hati.Aminnn...

Love Pictures, Images and Photos

Biarlah bercinta keranaNya,dan bukan semata cinta yg sengaja di war2kan sebagai cinta kepada Allah namun sebenarnya hanya omongan palsu,sadis dihayati..janganlah hakikat dan 'motif' sebenar percintaan itu di hayati sebenarnya.Agar kita x selamanya tersasar dan makin jauh ke lubuk yang entah kemana..

Pengakhiran yg terbaik adalah bercinta sewaktu di alam perkahwinan,amat indah kerana tiada landasan yang menghalang dan batasan,pahit dan manis dirasai bersama,berkongsi segalanya,itu kan lagi indah dan mersik!..sampai sini dlu coretan sy,pilihan di tgn anda,penilaian seharusnya dgn mata hati bukan mata nafsu yang harus kita perangi.

Cinta ibarat perang....

Cinta bagai perjudian...

Cinta ibarat bunga yg berguguran,habis kemanisan..sepah dilayangkan

Cinta seumpama pungguk merindu sang bulan..

Cinta bagai sang bulan yg indah di kala malam..

Namun,walau apa pun istilah 'CINTA' anda,semuanya ats anda dan hati anda menafsirnya...salam ukhuwah...


13 May 2009

mari kita pergi bercuti! yay~

Posted by rAtu saLju™ at Wednesday, May 13, 2009 4 comments Links to this post
Salam!!

Weit..daku nak BERCUTI!!! hppy x sangga..kih3...ade sape2 yg nak bagi cadangan x?...tapi klu blh x payah la pulau langkawi..kih3...

Selepas saja majlis kawen abg sulung sy nnti,kami sekeluarga akan pegi bercuti..yay!..tapi x decide mane lagi,hopefully jadi la.penat weit..skng time enjoy!cadangnya nk pi cameron tapi mcm mahal sgt la...nape ea...adehh mls tul pi cuti skolah...tapi tu je la hari yg free pon..adehhh..

Penah jelajah hotel 1 persatu..at last nmpak aprtment,mcm murah jew,ok la kan..yg penting kepuasan enjoy!...ok la,untuk ya all...meh enjoy lagu ni,happy deh!



layan...zasssssssss!


11 May 2009

oversea?...

Posted by rAtu saLju™ at Monday, May 11, 2009 4 comments Links to this post
bismillah hirrahmanirrahim...

Assalamualaikum wbkth...

Pe kabar semua?..harap2 nya dlm keadaan success dan semoga dlm lindungan Allah hendaknya,sy terpanggil untuk menceritakan secebis luahan hati yg terbuku jauh disudut hati.

Study oversea???...yuup...sy nak study sna,tapi maybe x rancang dlm dis 2 or 3 month..maybe tahun depan,who know?..seakanmerajuk dgn bumi sendiri..sy pon x tau...hanya Allah yg mngerti hati ini..

Tapi x smuanya negatif pabila di hadapkan dengan 'oversea'..even penang island pon 'oversea' gak..kih3 ..sy cuma ingn kan 1 kelainan dan kematangan..ingn mencapai 1 kepuasan,bukan 100% pon,tapi mngkin secebis.nak amik ilmu hadis...ntah buleh k x,wallahuaklam...

so...ok guys..sini dlu...nti sy cite bab lain plak..daaaa..

luv ya~

08 May 2009

Menyepi Yang Keboringan

Posted by rAtu saLju™ at Friday, May 08, 2009 3 comments Links to this post
Assalamualaikum wbkth semua...

Salam sejahtera,lama sy x update,desakan kehidupan buat sy menyepi dri komputer n tenet wat sketika..Skang ni alhamdulillah..kad hampir 70% telah diberikan kepada jemputan.Diharapkan ramai la yg dapat datang ke walimah abg sulung sy nnati.Insyallah...

Minggu depan pada 15/5 akan diadakan Hari Guru,yay!..sy selaku penyibuk projek akn mngendalikan hari tersebut,selain itu sy akan bergumbira distadium bersama2 anak2 kecil sy yg akn ber sukaneka peringkat seluruh pulau pinang di stadium bukit tengah...ntah betul ke kat situ ea?..hehehe

Tekanan juga la di tempat kerja kerana ada yang x suka sy yg kononnye nak amik 'kuasa' dia..tapi sy suke amik jalan tengah n bertenang dr gelabah x tentu pasal..busan ahhh ngn manusia mcm tu...cuma sy agak terkilan itu shaja,sepatutnya diusia begini kita harus lebih positif n pandang ke depan..huhuh..manusia..

ok la guys...sini dlu ea..xde org nak bagi tag kat sy ke?..lallal~(aspesal tetiba nak tag lak si ratu nieyh..?,,,pelik2..)

ok guys...luv ya!..daaaaaa~ salam


Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez