Daisypath Anniversary tickers

20 November 2009

Hantaran tinggi,keperluan @ pertunjukan?

Posted by rAtu saLju™ at Friday, November 20, 2009
Salam semua...

"Mak aih,banyaknye hantaran cik Tipah tu,mak dia jual anak ape?" 

Biasa dgr je talk2 mcm tu kan?..mak pak klu boleh nak hantaran tggi,ank n bakal menantu klu boleh nak kwen cepat,hantran so-so je..Bakal mak mentua plak pening nak supot kenduri belah llki plak..



Haishh..hantaran tggi skng da jd trend plak,biar smpai 20-30 riban,kena tnjuk smpai 7 keturunan.Hantaran plak skng kena ikut tarikh lahir,klu 24 februari jadi la RM24020.86 <----wuahaha..ni bukan hntaran ku,wlw terikh lahir itu tarikh lahir ku..wakaka~kad kawen kena standet mcm kad kadbot,yg fotostat biasa x prestij.Ape la,ni kenduri ank Cik Tipah tau!




Ok,baju plak kena ternama nye tailor dan pereka sch s Rizalman,Radzuan Radzwill x pon paling koman mesti Hatta..Cik mat wlw da 20 thn menjahit x pandang weihh! x de name! ape ade dgn nama sdangkan kena byau RM5,000 untuk sepasang baju!..huh..GILA~

Kenduri kena paling koman wat kat dewan MPPJ,wat kat umah?..euuuu..x kelas la.Dewan u,jemput la si Siti wife datuk K nyanyi,klu kugiran Kg Pisang kirim salam! lagu pop yeh2?..ape tu?..wuahaha..semua konon nak nmpak class!jemputan dri kalangan ternama,RSVP beb! ank2 yatim x yah jemput,semak pandgn,padahal itu lah golongn yg perlu di utamakan.



cincin idaman hati..heheh
Bila da selesai majlis,si menantu pening pala nak bayar hutang keliling pinggang,mak pak mentua senyum ke telinga collect tol tyme kawen,menantu dan ank pening gaduh di bilik nak settle hutang.


Dari berjanji sumpah setia masa bercinta dan tunang,kawen 3 hari masing2 masam muka.Penyudahnye...


"betul ke ank cik Tipah yg baru sebulan kawen dah bercerai?"


Ke ank tangga majlis agama kita kali kedua...bukan membina tapi meleraikan 1 ikatan yg kononnye nak kenangan 7 keturunan.Mak pak baru sedar,wang dan kemasyhuran bukan segala2nya untuk bahgia.


Walimah ikut cara sunnah,hantaran x perlu tinggi,majlis x perlu grand,baju dan kad x perlu mahal2,bahagia dan berjaya,Insyallah..

9 comments:

oranglidi on November 20, 2009 9:32 AM said...

hm.. ntahla.. kalau anak pmpuan tu blajar tinggi2, konpem mahal hantaran..



WA TENGAH MENCARI YANG MACAM CERITA AHMAD ALBAB TU.. FREE JE.. SIAP PMPUAN PINANG LAKI.. ade ke?

rAtu saLju™ on November 20, 2009 10:10 AM said...

wuahahah...ade kot,tpi x le la free,bayau mas kawen je..janji kena akhlak betul..klu hampeh,free pon x guna..kwang3

denaihati on November 20, 2009 11:15 AM said...

emmm AURA kita baguslah ...entri kita selalu topik yang hampir sama...salah satu sebab perkahwinan saya berpanjangan mungkin kerana hantaran yang sederhana....

denaihati on November 20, 2009 11:15 AM said...

emmm AURA kita baguslah ...entri kita selalu topik yang hampir sama...salah satu sebab perkahwinan saya berpanjangan mungkin kerana hantaran yang sederhana....

oranglidi on November 20, 2009 12:00 PM said...

btul. tp kalo nk cari yg free tu maybe akhlak dh ok. jarang nk jmpa. hehe.

rAtu saLju™ on November 20, 2009 1:44 PM said...

Denaihati-mungkin juga kan?..baguslah,jmpa shbat alam maya sekepala...hantaran sederhana lagi baek dr yg tggi menunjuk2..

oranglidi-masih nak yang free ke?..sy kira x kisah bayar seket,janji akhlak tip top,yg jarang nak jumpa la lebih dihargai..=)

Jard The Great on November 20, 2009 1:54 PM said...

ku kawen nnt.. tak nak bersanding.. ehehe

░♥si lampu neon♥░ on November 20, 2009 2:53 PM said...

banyak cantik nak free!
entahlaa..aku pon pelik..sedih juga kalau mak bapak pk centu..cian kat anak2

rAtu saLju™ on November 20, 2009 5:48 PM said...

Jard-ku pon x mo sanding2...x sunnah!...weeeeeeee


Lampu Neon- mmg sedey,tapi nak wat camne,org besa ckp 'skali seumor hidup' tapi betul ke sekali?..wuahahah~ wallahuaklam~

Lilypie Maternity tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Maternity tickers
 

CINTA SANG RATU Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez